Antto Nikkarinen Kobriin, Ville Turja päävalmentajaksi

25.7.2019 00:34 Kahdeksanteen Korisliiga-kauteen valmistautuva Lapuan Kobrat hankki Antto Nikkarisen pelintekijäkseen 1+2-mittaisella sopimuksella. Joukkueen päävalmentajana toimii Ville Turja. Seura solmi jatkosopimukset Jussi Turjan ja Lauri Toivosen kanssa.

Antto Nikkarinen pyörittää ensi kaudella Lapuan Kobrien peliä. Kuva: Ville Vuorinen

Korisliiga-kauden 2016-17 MVP:ksi valittu Antto Nikkarinen, 28, vahvistaa Kobria ensi kaudella. Viime kaudella KTP:n pronssille johdattanut Nikkarinen on pelannut uransa aikana 466 Korisliiga-ottelua 8,9 pisteen, 2,3 levypallon ja 3,8 syötön keskiarvolla. 

Viime kaudella Nikkarinen kirjautti 9,1 pistettä ja 5 syöttöä ottelua kohden. Nikkarinen on pelannut 38 ottelua Susijengin paidassa ja kaikkiaan 160 maaottelua Suomen paidassa eri ikäluokissa.

- Olen innoissani ensi kaudesta. Tyttöystäväni sukua asuu paljon Lapualla ja kun perheeseemme syntyi esikoinen, on tärkeää päästä lähelle tukiverkostoa. Itselläni ollut pari heikompaa kautta, joten haluan päästä paikkaan, jossa on iso vastuu ja rooli luvassa. Sitä on ensi kaudella tarjolla, Nikkarinen kommentoi seuran YouTube-tilillä. 

Ville Turja päävalmentajaksi, Jussi Turjalle ja Lauri Toivoselle jatkosopimukset

Ville Turja, 36, debytoi päävalmentajana viime kaudella, kun Lars Ekströmin ja Kobrien tiet erosivat tammikuussa. Turja luotsasi lapualaisjoukkuetta kymmenessä ottelussa. Turja on aiemmin toiminut pelaajavalmentajana divisioona 1:n puolella. 

Ville Turja vaihtaa ensi kaudeksi peliasut päävalmentajan asusteeseen, kun hänestä tulee Kobrien päävalmentaja. Kuva: Ville Vuorinen
Ville Turja vaihtaa ensi kaudeksi peliasut päävalmentajan asusteeseen, kun hänestä tulee Kobrien päävalmentaja. Kuva: Ville Vuorinen

- Viime kaudella en saanut niinkään omia ajatuksia tuotua joukkueeseen, mutta nyt se on mahdollista, kun voidaan valmistautua kauteen huolella, Turja avaa.

Lapua tiedotti tehneensä jatkosopimukset Jussi Turjan ja Lauri Toivosen kanssa. 220 Korisliiga-ottelua uransa aikana pelannut 29-vuotias Jussi Turja urakoi viime kaudella Kobrien paidassa 32 ottelussa 7,1 pisteen keskiarvolla.

Toivonen, 28, siirtyi viime kaudeksi Lapualle ja kirjasi uransa parhaat pistekeskiarvon, 6,2 pistettä ottelua kohden. Korin läheisyydessä viihtyvä Toivonen otti 4 levypalloa ottelua kohden.

- Viime kaudella pudotuspelipaikka jäi harmittavasti voiton päähän, sitä lähdetään nyt ensi kaudella parantamaan, Toivonen kommentoi.

- Lauri Toivonen on varmasti yksi kovimmin töitä tekevä pelaaja, joten on ilo tehdä töitä ensi kaudellakin hänen kanssaan. Anton sopimus vetää mielen kirkkaaksi, tulee paljon juttuja mieleen, joita voi tehdä, kun joukkueessa on tuon tason kotimainen takamies, tuore päävalmentaja Ville Turja kommentoi.

 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia