Anna Kahelin ja Lotta-Maj Lahtinen koviin voittoihin naisten NCAA:ssa

24.2.2020 09:31 Yhdysvaltojen naisten yliopistosarjassa Anna Kahelinin Maine laittoi stopin Stony Brookin 22 ottelun voittoputkelle ja Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech näytti 18 parhaan joukkoon sijoitetulle Florida Statelle toistamiseen kaapin paikan.

Anna Kahelin on saanut tulokaskaudellaan reilusti vastuuta. Kuva: Peter Buehner / UMaine Athletics.

Anna Kahelinin yliopistojoukkue Maine antoi loistavan näytön iskukyvystään katkaistessaan Stony Brookin hurjan 22 ottelun voittoputken jatkoajalla numeroin 62-64 (24-21, 55-55). Voitto oli Mainelle America East-konferenssissa kuudes peräkkäinen ja suomalaistulokas viimeisteli 29 minuutissa kolme pistettä, kaksi levypalloa sekä yhden syötön.

Ottelutilastot

Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech otti kovan voiton selättämällä 18 parhaan joukkoon rankatun Florida Staten myös joukkueiden toisessa ACC-konferenssikohtaamisessa. Kotivoitto syntyi numeroin 62-65 (34-30). Lahtinen huhki 38 minuuttia tehtaillen viisi pistettä, viisi levypalloa, kolme syöttöä sekä yhden riiston.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kia Vaalavirta ja San Francisco pääsivät pienen tauon jälkeen taas voitonmakuun, kun BUY kaatui West Coast-konferenssissa lukemin 58-60 (30-32). Vaalavirta esitti jälleen mainioita otteita viimeistellessään 33 minuutissa 10 pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä sekä kaksi riistoa.

Bejedin Arizona State voitosta tappioon

Sara Bejedin Arizona State nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa Pac-12-konferenssissa, kun Colorado jäi alakynteen lukemin 65-59 (33-27). Bejedi käväisi kentällä kahden minuutin ajan jääden ilman tilastomerkintöjä.

Viikonlopun toisessa ottelussa Utah laittoi Arizona Staten voitoille stopin nujertamalla vieraat lukemin 71-75 (42-35). Bejedi jäi minuutissa ilman tilastomerkintöjä.

Kalin ja Karsten kannattelemassa Hofstraa

Hofstra jäi edelleen nuolemaan näppejään CAA-konferenssissa, kun Towson päihitti kotijoukkueen lukemin 71-54 (30-30). Hofstran suomalaiskaksikosta Marianne Kalin lähenteli tupla-tuplaa tilastoidessaan yhdeksän pistettä ja yhdeksän levypalloa. Laituri jakeli lisäksi kolme syöttöä, torjui kahdesti sekä riisti pallon kertaalleen 32 minuutin aikana. Sandra Karsten sai peliaikaa minuutin enemmän ja kerrytti tilastosarakkeeseensa viisi pistettä, neljä levypalloa sekä kaksi syöttöä.

Hofstran karmaiseva tappioputki piteni entisestään, kun konferenssin kärkinimiin lukeutuva James Madison murjoi kotijoukkueen numeroin 89-52 (38-22). Suomalaisduo oli kuitenkin jälleen Hofstran parhaimmistoa Karstenin tehoillessa yhdeksän pistettä, kaksi levypalloa, yhden syötön sekä riiston ja Kalinin tilastoidessa kahdeksan pistettä, kaksi syöttöä sekä yhden levyn.

Augustinin joukkueen 14 ottelun voittoputki poikki

Mount St. Mary’s oli ensimmäinen joukkue, joka onnistui nujertamaan Nina Augustinin Robert Morrisin Northeast-konferenssissa. Robert Morrisin 14 ottelun voittoputki katkesi täpärästi lukemin 62-59 (30-28). Augustin sai vastuuta 31 minuutin edestä ja urakoi kuuden pisteen, kolmen levypallon, kolmen riiston sekä kahden syötön tehot.

Robert Morris palasi kuitenkin jo samana viikonloppuna takaisin voittojen tielle, kun se haki vierasvoiton Fairleigh Dickinsonista lukemin 48-35 (21-21). Augustin teki paluun aloitusviisikkoon ja tehtaili 22 minuutissa seitsemän pistettä, kaksi syöttöä, kaksi riistoa sekä yhden levypallon.

Varis joukkueensa tehokkain

Venla Varis piti 13 pisteellään Grand Canyonia pinnalla Utah Valleyta vastaan joukkueen taipuessa lopulta tappioon numeroin 64-54 (33-26). Varis oli joukkueensa tehokkain pistenainen ja hän ahkeroi kentällä 35 minuuttia tehtaillen lisäksi kaksi levypalloa sekä yhden syötön, riiston ja torjunnan.

Marika Korpisen George Mason juhli kaivattua vierasvoittoa, kun se päihitti Saint Joseph’sin numeroin 54-49 (24-23). Korpinen uurasti viisikossa 17 minuuttia ja kerrytti tilastoriviinsä kaksi syöttöä.

Ninni Salmen Northen Illinois kärsi kolmannen perättäisen takaiskun MAC-konferenssissa, kun Central Michigan oli parempi lukemin 70-66 (33-33). Salmi jäi seitsemässä minuutissa ilman pisteitä, mutta napsi kaksi levypalloa sekä jakoi yhden syötön.

Väätäsellä kahden ottelun viikonloppu

Ella Väätäsen Long Islandin hidas alku kostautui ja joukkue hävisi vieraissa Fairleigh Dickinsonille numeroin 50-64 (11-38). Väätänen käytti 12 minuuttiaan tehokkaasti tehtaillen viisi pistettä ja kaksi levypalloa.

Viikonlopun toisen ottelun Long Island käänsi edukseen selättämällä Saint Francisin luvuin 71-64 (32-25). Väätänen jäi viidessä peliminuutissaan ilman tilastomerkintöjä.

Menna, Mäkelä ja Lindström voittoihin

Tuuli Mennan ja Sini Mäkelän Manhattan nujersi Niagaran vieraissa lukemin 75-61 (39-26). Menna ylsi 16 minuutissa kuuteen pisteeseen, kolmeen levypalloon, yhteen syöttöön sekä kahteen riistoon. Mäkelä puolestaan pelasi viisikossa 14 minuuttia kahmien neljä levypalloa.

Nenna Lindströmin Liberty otti kotonaan suvereenin 53-73 (29-31) -voiton Stetsonista ASUN-konferenssin kamppailussa. Lindström sai 13 minuutissa saaliikseen yhden levypallon.

Sara Rokkasen Toledo ei päässyt Western Michiganin niskan päälle joukkueiden toisessakaan kohtaamisessa, vaan voitto meni vieraille lukemin 70-58 (35-33). Rokkanen jäi kahdeksassa peliminuutissaan ilman tilastomerkintöjä.

Asiat

4.4.2024 09:25 NCAA

Saga Ukkonen siirtyy Fresno Staten yliopistoon

Wartti Basket -kasvatti Saga Ukkonen, 22, siirtyy tulevaksi kaudeksi Fresno Staten yliopistoon. Neljästi aikuisten maajoukkueessa esiintynyt Ukkonen pelasi edelliset kolme kautta Texas Techin yliopistossa.

26.3.2024 10:41 NCAA

Henna Sandvik ja Indiana etenivät Sweet Sixteen -vaiheeseen

Henna Sandvikin edustama Indianan yliopisto voitti NCAA:n lopputurnauksessa Oklahoman ja eteni täten 16 parhaan joukkoon eli Sweet Sixteeniin.

25.3.2024 11:27 NCAA

Henna Sandvik ja Indiana vielä mukana March Madnessissä

Yhdysvaltojen naisten NCAA:n lopputurnauksessa Henna Sandvik ja Indiana säilyivät viikonlopun jäljiltä mukana leikissä. Sara Bejedi (Florida State), Anna Kahelin (Maine) ja Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) taas putosivat ensimmäisissä otteluissaan.

25.3.2024 11:15 NCAA

Suomalaisten miespelaajien yliopistojoukkueet ulos March Madnessissä

Yhdysvaltojen miesten NCAA:n valtakunnallisessa lopputurnauksessa suomalaispelaajat lensivät leikistä ulos viikonlopun aikana. Miro Little ja Baylor selvisivät toiseen peliin asti, mutta Mustapha Amzil (New Mexico), Eemeli Yalaho (Texas Tech) sekä Jesper Granlund ja Leo Nordberg (Longwood) putosivat jo ensimmäisessä pelissä.

19.3.2024 11:47 NCAA

Annukka Willstedt ja Anna Kahelin juhlivat konferenssimestaruuksia

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) ja Anna Kahelin (Maine) juhlivat konferenssimestaruuksia ja täten automaattista paikkaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Suomalaisista lopputurnauksessa nähdään myös Sara Bejedi (Florida State) ja Henna Sandvik (Indiana).

18.3.2024 12:00 NCAA

Mustapha Amzil konferenssin vuoden kuudes mies ja New Mexico konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin vuoden kuudenneksi mieheksi valittu Mustapha Amzil juhli konferenssimestaruutta ja suoraa paikkaa NCAA:n lopputurnaukseen. Amzilin lisäksi lopputurnauspaikan saivat Eemeli Yalaho (Texas Tech), Miro Little (Baylor), Morris Ugusuk (South Carolina) ja jo aiemmin Longwood, jossa pelaa Jesper Granlund ja Leo Nordberg.

11.3.2024 12:20 NCAA

Sara Bejedin ja Florida Staten tie ACC:n lopputurnauksessa päättyi välieriin

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa on käynnissä lopputurnaukset. Sara Bejedi ja Florida State etenivät kivenkovassa ACC:ssa välieriin asti, mutta joukkue kaatui NC Statelle.

11.3.2024 11:22 NCAA

Granlund ja Nordberg konferenssimestaruuteen ja NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

4.3.2024 10:14 NCAA

Teresa Seppälä 23 pistettä ja 16 levypalloa – Siena kolmen ottelun voittoputkessa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssipelit lähenevät loppuaan. Teresa Seppälä repi hurjan 23 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan, kun Siena nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.

4.3.2024 09:22 NCAA

Federiko Federiko ja Pittsburgh vierasvoittoon Boston Collegesta March Madnessin kynnyksellä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssien lopputurnaukset lähestyvät. Federiko Federiko ja Pittsburgh juhlivat vierasvoittoa, kun Panthersilla on enää kaksi ACC:n runkosarjaottelua jäljellä.