Allen Durham Vilppaan pukinkontista

23.12.2011 Mikäli lentoaikataulut pitävät kutinsa, Vilpas noutaa oman joululahjansa jo perjantai-iltana Helsinki-Vantaalta. Bukarestin koneesta pitäisi astella 198-senttinen nelospaikan mies, jota seura on hakenut jo kolmen viikon ajan. 23-vuotias Allen Durham saapuu Suomeen Romanian pääsarjasta, Dinamo Bukarestin joukkueesta.

Vilppaan jenkkiruletti pyörähti käyntiin marraskuun lopulla, kun hyvin joukkueeseen istunut Junior Hairston jouduttiin laittamaan kotiin sopimusrikkomuksen vuoksi. Pikatahdilla Suomeen hälytetty Jacques Jones ei täyttänyt odotuksia kahden viikon koeajan aikana. Jonesin tilalle hankittu Roderick Flemings ei puolestaan koskaan saapunut Suomeen, joten salolaisjoukkue on pelannut viimeiset neljä ottelua kahdella amerikkalaispelaajalla.

- Tämä on ollut meiltä tietoinen valinta. Pelaamattomia miehiä markkinoilla on pilvin pimein. Jonesin tapaus osoitti, että tänne on turha lennättää pelaajaa, joka ei ole kunnossa, toteaa Vilppaan puheenjohtaja Keijo Poutiainen hakuprosessista.

Kuntopuolen suhteen uuden tulokkaan kanssa on turha olla huolissaan, sillä Durham on pelannut koko syyskauden isoilla minuuteilla. Vilpas on ollut hänen perässään kahden viikon ajan, ja Romanian sarjan joulutauon aikana asiat nytkähtivät vihdoin eteenpäin.

- Durham halusi uusia haasteita uralleen. Sovimme Dinamo Bukarestin kanssa, että Durham pelaa heillä joulutaukoon saakka, ja sen jälkeen seura vapauttaa pelaajan Suomeen. Toivottavasti Allen Durham on lopullinen palanen meidän palapeliimme ja joukkue saisi vihdoin keskittymisrauhan kevään koitoksiin, Poutiainen toivoo.

Durham kävi koulunsa ja pelasi vaatimattoman kuuloisessa NCCAA2:ssa eli kristillisessä yliopistosarjassa, Grace Bible Collegessa. Parimetrinen voimapesä voitti kuitenkin kaikki mahdolliset kunniat ja tilastot. Pisteissä ja levypalloissa mies on koulunsa kaikkien aikojen ykkönen, viimeisen kauden lukemat osoittavat tehoja 19,7 pistettä ja 10,1 levypalloa.

- Miehen esitykset Romanian liigassa painoivat vaakakupissa eniten. Durham teki 15 pelaamassaan ottelussa vakuuttavaa jälkeä pisteissä (23,3) ja levypalloissa (13,7). Etenkin miehen levypalloinnokkuus teki vaikutuksen. Wyomingin mies kaivoi peräti 5,7 hyökkäyslevypalloa per ottelu Romanian liigassa, joten mielenkiinnolla odotamme esityksiä Suomessa, Poutiainen jatkaa.

Jukka Kataja kuntoutumassa

Vilppaan paketti on siis lyhyen joulutauon jälkeen kasassa, sarjahan jatkuu jo joulukuun 28. päivä Salohallissa Torpan Poikia vastaan. Myöhästyneen joululahjan päävalmentaja Mikko Tupamäki saa tapaninpäivänä, kun syyskuun alussa pohjeluunsa murtanut Jukka Kataja on luvannut palata treenivahvuuteen.

Etuajassa hurjannäköisestä vammastaan kuntoutunut Kataja on toiveikas paluun suhteen.

- Tuskin tässä heti täydessä iskussa ollaan, mutta tammikuun aikana tarkoitus olisi jo pelata. Jalan kuntoutus on sujunut hyvin ja peli-intoa on kuin pikkupojalla. Toivottavasti pystyn omalta osaltani auttamaan joukkuetta eteenpäin, tuumii kokenut Kataja.

Asiat

 
18.5.2024 19:06 Korisliiga

Seagulls laittoi Nokian selän seinää vasten reippaalla kotivoitolla

Miesten Korisliiga-finaalit ovat nyt 3–2-tilanteessa Helsinki Seagullsin hyväksi.

17.5.2024 08:37 Korisliiga

Boyd ja Salmi jatkavat Kouvoissa - Rasmus Lindberg uutena joukkueeseen

Kouvot on solminut vuoden mittaiset pelaajasopimukset Henry Boydin, Eemeli Salmen ja Rasmus Lindbergin kanssa. Boyd aloittaa sopimuksen myötä syksyllä toisen kautensa Kouvolassa, Salmi puolestaan jo viidennen. Lindbergille kausi on ensimmäinen Kouvot-paidassa.

16.5.2024 10:02 Korisliiga

Eero Innamaa siirtyy Vilppaan takakentälle

Salon Vilpas on solminut kahden vuoden sopimuksen takamies Eero Innamaan kanssa. 25-vuotias Innamaa on pelannut viimeiset kuusi vuotta Kauhajoen riveissä ja siirtyy nyt lähemmäksi kotiseutuaan. Turun NMKY:n kasvatti tuo rutkasti kokemusta Vilppaan takakentälle, sillä liigapelejä kertyi miehelle Kauhajoella 247.

15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

12.5.2024 18:01 Korisliiga

Seagulls kesti Nokian loppukirin ja kavensi finaalit 2–1:een

Helsinki Seagulls otti ensimmäisen voittonsa tämän vuoden miesten Korisliigan finaaleissa.

11.5.2024 20:04 Pääjuttu

Kauhajoki suvereeniin voittoon pronssiottelussa – Palmin ja Hopkinsin heittokädet kuumina

Miesten Korisliigan pronssimitalit ripustettiin tänään Kauhajoen pelaajien kaulaan.

10.5.2024 21:09 Korisliiga

Hurmiossa pelanneelta BC Nokialta ylivoimainen esitys – finaalisarja nokialaisille nyt 2–0

Korisliigan toinen finaali oli kotijoukkue BC Nokian näytös, kun sen puolustus tylsytti Helsinki Seagullsin lukemin 85–60 (38–31). Kolmas finaali pelataan tulevana sunnuntaina Helsingissä.

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 15:23 Korisliiga

Korisliigan finaalien 2023-2024 erotuomarit valittu

Huomenna alkava miesten Korisliigan finaalisarja tuomitaan seitsemän erotuomarin voimin.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

Näytä lisää vastaavia