Alexandra Ailus jatkaa Hongassa

16.6.2020 12:07 Tapiolan Honka on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen seuran oman kasvatin ja kapteenina naisten Korisliiga-joukkueessa toimineen Alexandra Ailuksen kanssa.

Alexandra Ailus esitti viime kaudella ennakkoluulottomia otteita naisten Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen

Vuonna 2002 syntynyt Ailus teki läpimurtonsa naisten Korisliigassa päättyneellä kaudella. Hän tilastoi pelaamassaan 24 ottelussa 10,5 pistettä, 2,6 levypalloa ja 2,8 koriin johtanutta syöttöä ottelua kohden. Naisten Korisliigan yleisöäänestyksessä Ailus sijoittui toiseksi kauden kehittyneimmän pelaajan äänestyksessä.

- Kevät on ollut kieltämättä erilainen. Kauden yllättävä loppuminen tuli tietysti shokkina ja meni hetki, että sai muodostettua uuden rytmin. Treenaaminen jatkui omatoimijakson muodossa joko yksin tai kaverin kanssa sekä etäkoulujuttuja tehdessä, mikä oli toki kivaa vaihtelua sekin. Normaalit harjoittelumuodot piti korvata uusilla luovilla keinoilla, kun muun muassa kenttiä, saleja tai valmentajia ei ollut siinä vieressä. Aikaa jäi paljon myös muunlaiselle liikunnalle ja sellaisille jutuille mitä ei normaalissa arjessa välttämättä ehtisi toteuttamaan, Ailus kertoo Hongan tiedotteessa.

Ailus on esiintynyt nuorten maajoukkueissa 56 ottelussa, joissa on syntynyt keskimäärin 6,9 pistettä ottelua kohden. Takapelaajan tontilla viihtyvän Ailuksen palkintovitriinistä löytyy viisi junioreiden SM-mitalia.

- Seuraavien kuukausien ohjelmassa on kesäharjoittelua sekä muutamia maajoukkueleirejä ja tapahtumia, jotka saadaan onneksi järjestettyä. EM-kisojen pois jääminen ohjelmasta toki harmittaa. Muuten suunnitelmissa on kavereiden ja perheen kanssa yhdessäoloa, syksyn YO-kirjoituksiin lukemista, uimista ja luonnosta nauttimista sekä ylipäätänsä akkujen lataamista ensi kautta varten, Ailus avaa.

Henkilöt

 
17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

2.4.2024 09:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välierät käyntiin keskiviikkona

Naisten Korisliigan välierät pyörähtävät käyntiin keskiviikkona 3.4., kun molemmat sarjat käynnistyvät. Välierässä kohtaavat Torpan Pojat – Kouvottaret ja Peli-Karhut – Forssan Alku.

Näytä lisää vastaavia