Ukrainan vuoro kokea Suomen miesten haastajamaajoukkueen iskukyky

17.6.2019 15:13 Universiadeihin valmistautuva haastajamaajoukkue otti toisen voiton peräkkäisinä päivinä, kun sunnuntaista Latvia-voittoa seurasi tänään 75-68-voitto Ukrainasta.

Andre Gustavson esitti täydellistä heittopeliään Ukrainaa vastaan, kun hän upotti kaikki viisi pelitilanneheittoaan.

Lyhyt valmistautumisaika ja Latvia-voitto ei kummitellut miesten haastajamaajoukkuetta tänään Riiassa pelatussa maaottelussa. 

Ottelun käsikirjoituksessa oli paljon samaa kuin Latviaa vastaan. Ottelu eteni tasaisena aina päätösneljännekselle asti. Suomen hurja 10-0-lopetus ottelun lopussa toi seitsemän pisteen voiton Ukrainasta.

- Ukraina ei ollut tyypillinen ukrainalaisjoukkue, vaan he olivat paljon aggressiivisempiä ja fyysisempiä, mitä odotimme. Sen lisäksi joukkue oli Latviaa kookkaampi, joka aiheutti meille ajoittaisia vaikeuksia, kommentoi Hanno Möttölä Suomen valmennuksesta.

- Molemmissa otteluissa oli hurja tempo ja onneksi tänään pystyimme laittamaan kovat heitot sisään ja ottamaan tarvittavat stopit ottelun lopussa, joka käänsi voiton meille.

Haastajamaajoukkueen ensimmäiset ottelut päättyivät voittoon. 

- Olemme kaksi viikkoa painaneet kovin hommia ja saimme otteluiden myötä vahvistusta sille, että olemme tehneet oikeita asioita. Tänään vastassa oli 3-4-paikoilla yli kaksimetrisiä vastustajia ja vaikka ajoittain olikin vaikeaa, pystyimme pääsemään vaikeuksista yli. Joukkueessa on loistava fiilis, vaikka samalla käydään kilpailua pelipaikoista Napoliin, Möttölä jatkaa.

Suomelta kaksinumeroisille ylsi neljä pelaajaa. Korkeimman pistemäärän kirjautti eiliseen tapaan Elias Valtonen, joka säkitti tänään 14 pistettä ja jakoi 5 koriin johtanutta syöttöä. Remu Raitanen heitti 12 pistettä, Andre Gustavson 11 pistettä täydellisellä heittopelillä (5/5) ja Aapeli Alanen 10 pistettä.

- Valtonen laittoi tänään pari komeaa donkkia ukrainalaisten yli. Raitasella ja Alasella oli ensimmäisellä puoliajalla vaikeuksia isojen vastustajien kanssa, mutta toisella puoliajalla molemmat nostivat huimasti tasoaan molemmissa päissä. 

- Kaikista pelaajista näkee, että he ovat menneet eteenpäin vuoden aikana. Puhutaan sitten Korisliiga-pelaajista tai yliopistossa pelanneista, Möttölä iloitsi.

Suomella on edessään vielä kaksi maaottelua ennen universiadeja, kun se isännöi Kanadaa Espoossa ja Salossa 27.-28.6. Universiadit käynnistyy Italian Napolissa heinäkuun ensimmäisellä viikolla.

Suomen tilastot>

 
6.8.2023 12:23 Susijengi

Rakkisudet historialliselle viidennelle sijalle universiadeissa

Suomen miesten universiadijoukkue – tuttavallisemmin ”Rakkisudet” – teki historiaa sunnuntaiaamuna Suomen aikaa nujertamalla Romanian 76-61 (37-34) Chengdun universiadien päätösottelussa ja varmistamalla siten viidennen sijan, joka on Suomen miesten kaikkien aikojen paras sijoitus universiadeissa.

1.8.2023 08:02 Susijengi

Rakkisudet kohtaa Tshekin universiadien puolivälierissä

Oman alkulohkonsa tappiottomana päättänyt Suomen miesten universiadijoukkue eli ”rakkisudet” kohtaa universiadien puolivälierissä Tshekin, joka taipui oman alkulohkonsa päätösottelussa Yhdysvalloille neljällä pisteellä.

30.7.2023 16:57 Susijengi

”Rakkisudet” alkulohkovoittoon universiadeissa Etelä-Korean kustannuksella

”Rakkisudet”-nimellä Suomen miesten universiadijoukkue varmisti universiadialkulohkonsa voiton Kiinan Chengdussa peittoamalla Etelä-Korean pistein 58-80 (24-33). Voiton kulmakiviä olivat erinomainen levypallopelaaminen sekä läpäisemätön joukkuepuolustus.

29.7.2023 08:54 Susijengi

Rakkisudet rymistelivät Azerbaidzanin nurin universiadiavauksessa

Suomen miehet eli Rakkisudet saivat Chengdun universiadeihin parhaan mahdollisen lähdön jyräämällä Azerbaidzanin alkulohkoavauksessaan pistein 105-43 (53-19). Joukkueiden tasoero kävi ilmiselväksi jo ensimmäisillä minuuteilla ja viisi suomalaispelaajaa pääsi nautiskelemaan kaksinumeroiset pisteet.

28.7.2023 14:45 Susijengi

”Rakkisudet” valmiina kisoihin: miesten universiadijoukkue hakee tulosta puolustuksen kautta

Suomen miesten universiadijoukkue sai lentävän lähdön kohti Chengdun universiadeja voittamalla Huangzhoussa pelatun kansainvälisen turnauksen viime viikolla. Huangzhoun turnauksen voitto kirkasti myös joukkueen identiteetin: yhdessä, tinkimättä ja puolustuksen kautta. Sama resepti kantaa joukkueen Chengdu’hun asti.

22.7.2023 12:28 Susijengi

Revanssivoitto! Miesten universiadijoukkue narrasi Liettuaa Huangzhoun turnauksen finaalissa

Suomen miesten universiadijoukkue sai Kiinan Huangzhon turnauksessa pelattavakseen vielä yhden ottelun, kun se sai turnausfinaalissa vastaansa uudelleen Liettuan. Toissapäivänä Liettualta kyytiä saanut Suomi oli lauantaina tulta ja tappuraa ja haki Liettuan päänahan sisukkaalla 75-79 (40-38)-voitolla.

11.7.2023 12:17 Susijengi

Miesten universiadijoukkue on valittu, Daniel Jansson päävalmentajaksi

Kahdestatoista vuosina 1998–2002 syntyneestä miesten maajoukkueen haastajapelaajasta koostuva miesten universiadijoukkue on valittu. Daniel Janssonin, Anton Mirolybovin ja Tuomas Ojan valmentama joukkue osallistuu ennen Chengdun universiadeja neljän joukkueen kansainväliseen turnaukseen Hangzhoussa.

1.12.2021 10:51 Susijengi

Suomelle paikat universiadien koripalloturnaukseen miehissä ja naisissa

Suomalainen koripalloyhteisö vastaanotti ilouutisen, kun kansainvälinen yliopistourheiluliitto FISU ilmoitti myöntäneensä Suomelle paikat niin miesten kuin naistenkin universiadien koripalloturnaukseen. Koronapandemian vuoksi jo kertaalleen vuodella lykätyt universiadit järjestetään Kiinan Chengdussa 26.6.-7.7.2022.

6.4.2021 08:35 Pääjuttu

Universiadit siirtyvät vuodella eteenpäin

Kansainvälinen opiskelijaurheiluliitto FISU on ilmoittanut siirtävänsä alun perin elokuussa 2021 pelattavaksi tarkoitetut Kiinan Chengdun kesäuniversiadit syyskesään 2022 vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi. Siirrettyjen kesäuniversiadien päivämäärät julkaistaan toukokuussa FISU:n järjestelykomitean seuraavan kokouksen jälkeen.

11.7.2019 22:30 Susijengi

Miesten haastajamaajoukkueen universiadit päätökseen, Kroatia kaatui trillerissä

Suomi sijoittui Italian Napolissa järjestetyissä universiadeissa yhdeksänneksi, kun se lopetti kisat kolmeen peräkkäiseen voittoon. Tiukka ottelu päättyi lopulta Suomen 80-78-voittoon. Universiadien mestaruus meni Yhdysvalloille.

Näytä lisää vastaavia