Tyttöjen EM-kisat Suomeen

14.11.2005 Kansainvälinen Koripalloliitto FIBA Eurooppa on viikonvaihteessa pitämässään kokouksessa myöntänyt alle 16-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisat Suomeen.

Kisat järjestetään urheilukaupunki Jyväskylässä 4.-13. elokuuta 2006, ja kisojen toiminnot keskittyvät Hippoksen alueelle, jossa pelipaikkoina ovat Jyväskylän Monitoimitalo ja Hipposhalli. Kisoihin osallistuu 16 maata, joten kisoihin saapuu noin 350 ulkomaalaista pelaajaa, valmentajaa ja tuomaria sekä heidän kannattajiaan.

Suomen lisäksi loppusuoralla EM-kisojen isäntämaaksi kilpailivat Italia ja Bulgaria. Koripalloliiton toiminnanjohtaja Markku Salmikivi näkee EM-kisat mahdollisuutena tuoda tyttökoripalloa enemmän esille.

- Nuorten EM-kisoja on viimeksi järjestetty Suomessa 10 vuotta sitten. Liittohallitus päätti jo syksyllä hakea näitä B divisioonan EM-kisoja Suomeen. Kisojen järjestäminen on valtava mahdollisuus koripallolle ja tyttökoripallolle saada lisää huomiota sekä herättää ja kannustaa kansalaistoimintaa mukaan.

Kisojen järjestelyt ovat jo käynnistyneet Jyväskylässä. Kisojen pääsihteerinä ja turnauksen johtajana toimii Koripalloliiton kenttäpäällikkö Jarmo Lehtonen.

Suomen alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen päävalmentaja Ensio Helimäki uskoo Suomen mahdollisuuksiin. B-divisioonan EM-kisojen voittaja nousee A-divisioonaan.

- Valmistautuminen alkoi viime viikonlopun rankingleirillä, jossa maajoukkueryhmä valittiin. Lopullinen ryhmä valitaan kuitenkin vasta huhtikuussa. Tavoite on tietysti voittaa kotikisat, mutta EM-kisojen maat tulevat olemaan aika tasaisia. Meillä on lahjakas ryhmä, jossa on paljon pitkiä pelaajia, joten mahdollisuudet ovat nousuun olemassa, kertoo Helimäki.

Alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueryhmä leireilee joulutauolla ja pelaa Baltic Sea Cupissa ja PM-kisoissa. Ensio Helimäki lupaa suojateilleen kiireellistä heinäkuuta.

- Aiomme leireillä paljon Jyväskylässä Monitoimitalolla ja tehdä siitä aidosti kotihallimme. Aikaa valmistautumiseen ei ole paljon. Heinäkuussa pelaajille ei ole luvassa paljoakaan vapaata, sanoo Helimäki.

Alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueryhmä:

nimi seura

Eerikinharju Meriem       

Torpan Pojat

Haavisto Jonna                

Karhun Pojat

Halonen Karoliina           

Torpan Pojat

Ignatius Kia                       

Tapiolan Honka/Akatemia

Immonen Iina                   

Turun Riento

Jortikka Jutta                      

Turun Riento

Koivisto Noora                   

BC Nokia

Kuosa Janina                   

Orimattilan Jymy

Laaksonen Emmi           

Karhun Pojat

Laaksonen Sanna           

Tapiolan Honka

Lemmetty Johanna         

HoNsU

Lepistö Eeva                    

HoNsU

Lepistö Titta                     

HoNsU

Lönnfors Lotta                 

Torpan Pojat

Punkkinen Essi               

Kori-80 Kerava

Riekko Piia                       

HoNsU

Silvennoinen Saara       

EBT

Tiainen Emilia                  

Catz Lappeenranta

Tikkanen Heidi                 

Karhun Pojat

Tuomi Aino                       

Orimattilan Jymy

Vallin Fanni                       

BC Nokia

Vapamaa Hanna            

Orimattilan Jymy

Varis Jenna                      

Orimattilan Jymy

Österberg Niisa               

Kouvot

päävalmentaja Ensio Helimäki
valmentaja Jussi Laakso
valmentaja Päivi Vajavaara



Lisätietoja: /maajoukkueet/tyttojen_maajoukkueet/16-vuotiaat_tytot/
 
22.2.2007 Pohjoinen alue

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat nimetty

Suomen Koripalloliitto on valinnut valmennusjohdot seitsemälle nuorten maajoukkueelleen. Valittujen nimekkäästä joukosta löytyy runsaasti aiempaa kokemusta maajoukkuevalmennuksesta, jonka lisäksi nimettyihin lukeutuu useita valmennuspuolelle siirtyneitä entisiä huippupelureita.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

16.3.2016 11:02 Pohjoinen alue

Tule vapaaehtoiseksi tekemään koripallon suurta kansainvälistä tapahtumaa – 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016 Helsingissä

20-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisat pelataan Helsingissä, Helsingin jäähallissa ja Pasilan urheilutalolla 16.-24.7.2016. Kisaorganisaatio etsii n. 200 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 8.4. saakka.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

22.10.2014 Yhteistyökumppanit

Susijengin Petteri Koponen haastaa korisyhteisön Movemberiin

Suomen koripallomaajoukkueen eli Susijengin Petteri Koponen haluaa aktivoida koko suomalaisen koripalloyhteisön mukaan Movemberiin. Movember on kansainvälinen hyväntekeväisyyskampanja, joka kerää varoja eturauhas- ja kivessyövän tutkimukseen sekä miesten terveyden edistämiseen.

16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

30.4.2010 EM-karsinnat

Basket.fi-sivut avattu Facebookissa – osallistu kisaan!

Suomen Koripalloliitto on avannut ”Basket.fi – Korista 24/7” –sivut yhteisöpalvelu Facebookissa. Avajaisten kunniaksi Facebook-sivulla on tarjolla muun muassa kilpailu, jonka pääpalkintona on Nokia 97 mini –multimedialaite Comes with Music –palvelulla.

9.10.2009 11:55 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga ja miesten maajoukkue viiden vuoden sopimuksella URHOtv:lle

Kotimaisen joukkueurheilun TV-markkinoille voimakkaasti panostava URHOtv ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet viiden vuoden mittaisen mediaoikeussopimuksen. Jääkiekon SM-liigan ja jalkapallon Veikkausliigan oikeudet jo aiemmin hankkineelle URHOtv:lle siirtyy tuoreen sopimuksen myötä niin Korisliigan kuin miesten koripallomaajoukkueenkin mediaoikeudet.

18.12.2008 EM-karsinnat

Nuorten EM-kisojen 2009 pelipaikat ja –päivät julkaistu

Kansainvälinen koripalloliitto (FIBA Europe) on julkaissut vuonna 2009 pelattavien nuorten EM-turnausten järjestäjämaat, pelipaikat ja –päivät. Suomen 16-vuotiaat tytöt pelaavat Euroopan mestaruudesta A-divisioonan EM-lopputurnauksessa, jonka lisäksi Suomi lähtee neljän maajoukkueen voimin hakemaan nousua A-divisioonaan.

16.2.2005 EM-kilpailut

Suomen korisnuorille arvottiin EM-kisavastukset

Tulevana kesänä pelataan 20-, 18- ja 16-vuotiaiden koripallon Euroopan mestaruuskilpailut. Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Euroopan) uudistamissa järjestelmissä kaikki kilpailut pelataan ensimmäistä kertaa tänä vuonna A- ja B-divisioonissa. Suomi lähettää kisoihin täyden edustuksen eli kuusi maajoukkuetta, joiden tulevat kisavastustajat on arvottu.

Näytä lisää vastaavia