Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

16.12.2013 Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallio ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen.

Sopimuksen myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton virallinen valmennus- ja harjoituskeskus.

Ensi kesäksi nuorten ja aikuisten maajoukkueiden käyttöön avautuu Susi Training Center, jossa on huomioitu huippukoripallon valmentautumistarpeet.

Susi Training Center muokataan täysin maajoukkueen Susi-ilmeen mukaiseksi. Harjoituskeskus tulee sisältämään harjoitus- ja pelikenttien ohella oheisharjoittelutilat, huoltohuoneet sekä varastotilastot. Tämä kuva on vain suuntaa-antava havainnekuva.

Koripalloliitto ja Kisakallio järjestivät maanantaina Helsingissä yhteistyöstään tiedotustilaisuuden. Kuvat: Kisakallio & Mika Mäkelä.

Vuoden 2014 alusta voimaanastuvan sopimuksen myötä Koripalloliitto keskittää valmennustoimintansa Kisakallion Urheiluopistolle mukaan lukien maajoukkueiden harjoittelun sekä valmentajakoulutuksensa soveltuvin osin.

Helsingistä puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevan Kisakallion tekemä panostus suomalaisen koripallon tulevaisuuteen on tuntuva ja merkittävä.  

- Tuore yhteistyösopimus tarjoaa meille upean mahdollisuuden lähteä kasvattamaan unelmiamme. Kisakalliosta tulee ensimmäinen paikka Suomessa, jossa on huomioitu spesifisesti koripallon tarpeet. Olemme luonnollisesti kovin iloisia, että juuri Kisakallio lähtenyt näyttämään tietä. Minä en ainakaan ole nähnyt vanhalla mantereella paikkaa, jossa näin ideaalisella tavalla olisi huomioitu koripallon harjoitusolosuhteet ja tarpeet, kommentoi Koripalloliiton päävalmentaja Henrik Dettmann maanantaina Helsingissä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.  

Susi Traning Centeriin tulee kaksi täysimittaista koripallokenttää liiton valmennustoiminnan käyttöön. Harjoituskentät voidaan muuntaa kansainvälisen tason peliareenaksi. Lisäksi Kisakallio remontoi päärakennuksen pallohallin vastaamaan huippukoripallon nykyvaatimuksia tarjoten kolmannen laadukkaan harjoituskentän koripalloilun käyttöön.

Entiseen tennishalliin syntyvässä Susi Training Centerissä maajoukkueet saavat harjoituskenttien ohella käyttöönsä kaksi hoitohuonetta, pukuhuoneet ja varastotilat. Kentät varustetaan mm. videopalautejärjestelmällä, joka mahdollistaa välittömän palautteen antamisen videotekniikkaa hyödyntäen harjoitustilanteessa.

Lisäksi maajoukkueiden käytössä ovat Kisakallion kaikki oheisharjoitteluun soveltuvat tilat kuntosalista juoksuratoihin ja uima-altaaseen sekä valmennusjohdoille analyysikeskuksena toimiva lounge. Majoitustiloja Kisakallio uusii mm. hankkimalla pitkille pelaajille erikoispitkiä sänkyjä.

- Kisakalliossa strateginen kumppanuus tarkoittaa sitä, että me kuuntelemme asiakkaittemme tarpeita. Haluamme myös, että kun urheilijat tulevat Kisakallioon he tuntevat olevansa kuin kotonaan: ruoka on hyvää, sänky on sopivan kokoinen, suihkun alle mahtuu peseytymään, nettiyhteydet toimii omassa huoneessa sekä oleellisena asiana harjoitteluolosuhteet täyttävät huippu-urheiluun tarvittavat kriteerit. Kisakalliolla on strategisten kumppaneiden kanssa selkeä tavoite menestyä ja Kisakallion missio on halu auttaa asiakkaitamme menestymään, kommentoi Kisakallion markkinointipäällikkö Harri Hollo.

Möttölä: Tulevaisuuden pelaajat tulevat himoitsemaan harjoittelua näissä olosuhteissa

Koripallon optimaalisten valmentautumisolosuhteiden saavuttamiseksi Kisakallio on käyttänyt konsulttiapunaan Susi Training Center –konseptia suunnitellessaan Suomen kaikkien aikojen koripalloilijaa, ulkomaan-vuosillaan huippuolosuhteista nauttinutta Hanno Möttölää.

- Suomessa on aina harrastettu liikuntapaikkarakentamista harrastajille ja toivottu, että huippu-urheilu pystyy sitten harjoittelemaan samoissa olosuhteissa. Tämä on kylmä fakta, joka poistuu nyt koripallomaajoukkueilta. Nyt syntyy harjoitusolosuhteet huippu-urheilun ehdoilla ja on varmaa, että ne kelpaavat myös harrastajille, kommentoi Möttölä.

- Minun ensikosketukseni Kisakallioon oli se, että saapuessani Kisakallioon yksi ensimmäisistä kysymyksistä oli, että kuinka isoja ja kovia sänkyjen pitää isoja koripalloilijoita varten olla. Silloin tiesin, että ollaan oikeiden asioiden perässä. Sängyn koko, oikeankokoinen kuntopyörä tai jalkaprässi voivat tuntua harrastelijalle epäoleellisilta asioilta, mutta ne eivät todellakaan ole.

- En tiedä kuinka monta vuotta saan nauttia näistä olosuhteista pelaajana, mutta valmentajana toivottavasti pitkään. Tunnen suurta mielihyvää, että olen ollut mukana rakentamassa maajoukkuekonseptia ja tätä uutta Susi Training Center –konseptia. Uskon ja tiedän, että tulevaisuuden pelaajat tulevat himoitsemaan päästä harjoittelemaan näissä olosuhteissa, Möttölä päätti.

Susi Training Center on maajoukkueiden käytössä jo tulevana kesänä.

Vahva panostus myös osaamisen kehittämiseen

Olosuhteisiin kohdistuvan panostuksen lisäksi Koripalloliiton ja Kisakallion yhteistyö sisältää paljon osaamisen kehittämiseen liittyviä elementtejä.

Kisakallio rakentaa mm. Koripalloliiton valmennustoiminnassa mukana oleville nuorille urheilijoille taitoälykkyyttä eli motorisia taitoja kehittävän harjoitusohjelman omatoimisen harjoittelun tueksi. Ohjelman suunnittelu perustuu KTK-testeistä saatuihin tuloksiin ja tarpeisiin. Kehittymistä seurataan vuosittain tehtävillä KTK-testeillä.

Kisakallio on myös aktiivisesti mukana antamassa osaamistaan Kisakalliossa järjestettävien valmentaja-, ohjaaja- ja erotuomarikoulutuksien kehittämiseen.

- Koko syksy on jumpattu tällaisen mahdollisuuden parissa ja erittäin hyvillä mielin ollaan. Koripalloliiton kanssa käynnistyvän yhteistyön myötä saamme Kisakallioon toisen suuren lajin voimistelun rinnalle. Uuden Turun moottoritien myötä koemme olevamme pääkaupunkiseudun urheiluopisto. Intoa puhkuen lähdemme yhteistyöhön. Kiitos Koripalloliitolle luottamuksesta – haluamme olla sen arvoisia, kiitteli Kisakalliosäätiön puheenjohtaja Ari Kourilehto.  

Koripalloliiton maajoukkue- ja valmennustoiminta pähkinänkuoressa

 • 11 maajoukkuetta 15-vuotiaista aikuisiin
 • 400 pelaajaa, 40 valmentajaa
 • 150 maaottelua vuosittain
 • 500 harjoitusta
 • 350 joukkueiden leirivuorokautta
 • 30 valmentajakoulutuksen koulutusviikonloppua
 • 200 koulutettavaa

Kisakallio pähkinänkuoressa

 • Lohjalla sijaitseva urheiluopisto, jonka toimintaa ylläpitää Kisakalliosäätiö
 • Toimitusjohtaja, rehtori Petri Tarkkanen
 • Perustettu 1949
 • Liikevaihto 10,2 Me vuonna 2012 (Suomen kolmen suurimman urheiluopiston joukossa)
 • Henkilökuntaa 64 henkeä
 • Omistaa maata 59 hehtaaria
 • Helsinkiin 50 kilometriä E18 moottoritietä (30 minuuttia)
 • Turkuun 110 kilometriä E18 moottoritietä (1 tunti)
 • Vuodesta 1993 alkaen liikunta-alan ammatillinen oppilaitos
 • Tutkintoina liikunnanohjauksen perustutkinto, liikunnan ammattitutkinto ja valmentajan ammattitutkinto
 • Majoituspaikkoja 688
 • Lämmitettäviä liikuntatiloja noin 9000 m2
 • Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemiasäätiö URHEA:n yksi perustajajäsenistä (2013)
 • Panostaa voimakkaasti valmennustoiminnan kehittämiseen ja asiakaspalveluun
 • Kasvaa aktiivisesti mm. kansainvälisiä asiakkuuksia kehittämällä
 • Valmennuskeskuksen strategisina päälajeina ovat rytminen voimistelu ja joukkuevoimistelu, melonta, soutu sekä 1.1.2014 alkaen KORIPALLO
Lisätiedot: Suomen maajoukkueet

Henkilöt

 
4.4.2007 Pohjoinen alue

Ari Tammivaarasta nuorten maajoukkueiden päävalmentaja

Suomen Koripalloliitto on kiinnittänyt Saksasta kesällä Suomeen palaavan Ari Tammivaaran nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi. Miesten maajoukkueen entisen päävalmentajan sopimus on tuorein Koripalloliiton viimeaikaisista panostuksista nuorten valmennukseen. Tammivaara aloittaa osa-aikaisessa tehtävässään 1. heinäkuuta.

22.2.2007 Pohjoinen alue

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat nimetty

Suomen Koripalloliitto on valinnut valmennusjohdot seitsemälle nuorten maajoukkueelleen. Valittujen nimekkäästä joukosta löytyy runsaasti aiempaa kokemusta maajoukkuevalmennuksesta, jonka lisäksi nimettyihin lukeutuu useita valmennuspuolelle siirtyneitä entisiä huippupelureita.

2.10.2007 Pohjoinen alue

Nuorten paikalliset maajoukkueleirit käynnistyvät

Viime keväänä käynnistetty nuorten maajoukkuevalmennuksen uudistus pääsee todenteolla vauhtiin syksyn aikana. Lokakuussa alkavilla paikallisilla maajoukkueleireillä leiritetään n. 160 pelaajaa ja joulukuussa alkavilla All Star -leireillä n. 120–140 pelaajaa. Yhteensä leirejä järjestetään 19 syksyn ja talven aikana yhdeksällä paikkakunnalla. HUOM! Artikkelissa olevaa aikataulua päivitetty 4.10.

2.6.2016 10:40 Pohjoinen alue

Uudet Susijengi-fanituotteet julkaistu, ennakkotilattavissa 7.6. saakka

Suomen koripallomaajoukkueiden uudet adidas-peliasut sekä –fanituotteet on julkaistu. Samalla Koripalloliitto tarjoaa innokkaimmille Susijengi-faneille mahdollisuuden ennakkotilata susiperheen uusia fanituotteita. Ennakkotilauksia voi tehdä tiistaihin 7.6. saakka.

30.5.2012 Pohjoinen alue

Peräti 29 kotimaaottelun kesä käynnistyy perjantaina 1.6.

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesän aikana peräti 29 maaottelua kotimaassa. Suomalaisyleisöllä on mahdollisuus nähdä ”Susijengit” saalistamassa Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella. Kotimaaotteluiden kesän käynnistää Suomen naisten maajoukkue kohtaamalla huippumaa Liettuan Pasilassa 1.6. ja 2.6.

15.11.2007 Pohjoinen alue

Nuorten EM-kisojen pelipäivät ja -paikat 2008 julkaistu

Kesällä 2008 järjestettäviin koripallon nuorten EM-kilpailuihin on ilmoittautunut ennätykselliset 223 maajoukkuetta 50 eri maasta. Suomi lähtee tavoittelemaan viidellä maajoukkueella nousua A-divisioonaan. EM-kisojen pelipaikat ja päivämäärät on julkaistu. Lue myös nuorten maajoukkuevalmennuksen esittely.

Li-Ning on Suomen Koripalloliiton uusi yhteistyökumppani

Li-Ning on solminut 2-vuotisen sopimuksen yhteistyökumppanuudesta Suomen Koripalloliiton kanssa vaatettaen maajoukkueet kentällä ja sen ulkopuolella. Sopimus kattaa kaikki 11 maajoukkuetta, mukaan lukien EM-kisoissa lajihuuman aikaansaaneen, juuri Vuoden joukkueena palkitun Susijengin.

7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

Molten myös Suomen koripallomaajoukkueiden viralliseksi pelipalloksi

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen, jonka myötä Moltenista tule maajoukkueiden virallinen pelipallo seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Susijengit ja Sudenpennut pelaavat Molten-pallolla jo tulevana kesänä.

Näytä lisää vastaavia