Susijengin teräsmies Tuukka Kotti Helsinki Seagullsin leipiin

13.7.2017 10:20 Saksan Pro A -liigan Crailsheim Merlinsissä viime kaudella pelannut Susijengin korinaluspuolustuksen lukko Tuukka Kotti, 36, palaa Korisliigaan. 205-senttinen FoKoPon kasvatti ja pelattujen miesten A-maaotteluiden listan ykkönen liittyy Seagulls-vahvuuteen kaksivuotisella sopimuksella. Lisäksi Seagulls on vahvistanut valmennusjohtoaan Jussi Immosella.

Tuukka Kotti tekee yhden Saksan kauden jälkeen paluun Korisliigaan.

Kotti ohitti viime kesänä Jouko Heikkisen pelattujen A-maaotteluiden listan kärkimiehenä.

Kotti on pelannut Susijengissä ällistyttävät 196 maaottelua.

Seagulls on kiinnittänyt fysiikkavalmentajakseen Jussi Immosen. Kuvat: Ville Vuorinen & Tuomas Venhola.

- Paluu Suomeen ja Korisliigaan vuoden Saksan visiitin jälkeen tuntuu erittäin hyvältä. Pitkään puntaroimme perheen kanssa vielä ulkomaille lähtöä, mutta koimme Suomeen jäämisen tällä hetkellä parhaaksi vaihtoehdoksi, Kotti pohtii Seagullsin tiedotteessa.

- Seagulls on organisaationa saanut erittäin hyvän maineen ja he ovat pystyneet nousujohteisesti viemään toimintaansa eteenpäin. On hienoa päästä auttamaan joukkuetta kentällä ja seuraa ottamaan seuraava askel helsinkiläisen koriksen kehittämisessä.

Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas hehkuu tyytyväisenä Susijengin pitkäaikaisen runkopelaajan kanssa tehdyn sopimuksen myötä.

- Saamme joukkueeseen kahdeksi vuodeksi erittäin hyvän ja kokeneen pelaajan. Tuukka tulee auttamaan meitä erittäin paljon molemmissa päissä kenttää, mutta erityisesti puolustuksessa hän on yksi sarjan parhaista pelaajista. Lisäksi Tuukan johtajuus ja persoona tulevat auttamaan meitä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Helsinki Seagullsilla on voimassa olevat sopimukset Kotin lisäksi Alex Vaenerbergin, Timo Heinosen, Antti Niskasen, Ricky Waxlaxin, Jyri Eboreimen, Jesper Granlundin ja Sakari Laakson kanssa.

Seagulls on lisäksi vahvistanut valmennusjohtoaan kaksivuotisella sopimuksella fysiikkavalmentaja Jussi Immosen kanssa. Koripallon laji- ja fysiikkavalmennuksen lisäksi Immonen on toiminut fysiikkavalmentajana myös tenniksen ja pyörätuolirugbyn parissa.

- Jussi on pitkän linjan osaaja fyysisen valmennuksen puolella. Hän on aiemmin toiminut samoissa tehtävissä niin Korisliigassa kuin maajoukkueissakin. Hän oli ehdottomasti paras vaihtoehto korvaamaan Jesse Talikan valmennustiimissämme, Larkas kiittää.

Susijengin teräsmies, puolustuksen lukko

Tuukka Kotin kuvaileminen Susijengin teräsmieheksi on enemmän kuin perusteltua, sillä hän on ehtinyt pelata 17 vuotta kestäneellä A-maajoukkueurallaan käsittämättömät 196 maaottelua. Kotti nousi pelattujen maaotteluiden listalla ykkössijalle ohi Jouko Heikkisen viime kesänä.

Pelaamassaan 196 maaottelussa Kotti on upottanut vakuuttavat 1497 pistettä. Hän on kuulunut Suomen miesten maajoukkueen EM-kisamiehistöön kolmasti (2011, 2013, 2015) sekä MM-kisamiehistöön kerran (2014). Kotti on muodostanut vuosien aikana Susijengin sisäpuolustuksen selkärangan vartioimalla kolmen sekunnin aluetta tuloksekkaasti mm. Turkin Ömer Asikia, Montenegron Nikola Pekovicia ja Kreikan Ioannis Bourousisia vastaan.

Pääsarjauransa Kotti aloitti 1997-98 kasvattajaseuransa Forssan Koripoikien edustusjoukkueessa. Vuosina 1997-2001 Kotti pelasi Korisliigaa ja miesten I divisioonaa FoKoPossa ja Salon Vilppaassa ja voitti Korisliigan vuoden tulokkaan palkinnon 1999.

Vuosina 2001-05 Kotti edusti Providencea USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa. Ensimmäiset ammattilaiskautensa Kotti pelasi Italiassa (Novara 2005-07, Rieti 2007-08), joiden jälkeen hän siirtyi Ranskan Pro B -liigan Brestiin (2008-09).

Kevätkauden 2009 ja kauden 2009-10 Kotti hallitsi ilmatilaa korin alla Espoon Hongassa, missä hän voitti Suomen cupin mestaruuden 2009. Kotti seppelöitiin myös Korisliigan arvokkaimpana pelaajana 2010. Hongassa viettämänsä puolentoista kauden jälkeen Kotti edusti Italian kakkosliigassa Ferraraa (2010-11) ja Imolaa (2011-12) sekä Serie A-liigassa Cremonaa 2012-13.

Toisen Suomeen paluunsa Kotti teki 2013. Kotti edusti Loimaa Bisonsia Korisliigassa, Eurocupissa ja VTB-liigassa kolmen kauden ajan (2013-16) ja pokkasi kaksi kertaa Korisliigan parhaan puolustajan pystin.

Viime kaudella Kotti kuului Saksan Pro B -liigan Crailsheim Merlinsin parhaimmistoon 9,6 pisteen, 5,9 levypallon ja 1,6 syötön ottelukeskiarvoilla 21,1 minuutissa ottelua kohden.

Lisätietoja: Tuukka Kotti
 
7.2.2018 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Korisliigan MVP Antto Nikkarinen loppukaudeksi Kotkaan

Kahtena perättäisenä keväänä Korisliigan pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt perinteinen kotkalaisjoukkue KTP-Basket saa riveihinsä huippuvahvistuksen. Hallitseva Korisliigan MVP ja alkukauden Ruotsin liigaa Jämtlandissa pelannut Susijengi-takamies Antto Nikkarinen, 26, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen KTP:n kanssa, uutisoi Kymen Sanomat.

6.2.2018 12:40 Pääjuttu

Susijengi-veteraani Mikko Koivisto jatkaa Salon Vilppaassa

Susijengin kanssa viidet kansainväliset arvokisat käynyt Vantaan Pussihukkien kasvatti Mikko Koivisto, 30, jatkaa Korisliigan kärkijoukkue Salon Vilppaassa. 194-senttinen, aiemmin urallaan mm. Loimaa Bisonsia ja Frankfurt Skylinersiä edustaneen tarkkakätisen Koiviston sopimus Vilppaan kanssa on yksivuotinen.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

29.12.2017 14:55 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomille pesti Kroatian liigaan

Alkukaudella Liettuan liigassa pelannut ja joulukuussa Helsinki Seagullsia edustanut Susijengi-laituri Carl Lindbom, 26, on solminut sopimuksen Kroatian liigaa pelaavan KK Osijekin kanssa. 206-senttinen Tapiolan Hongan kasvatti tekee ensiesiintymisensä uuden joukkueensa paidassa 6. tammikuuta Kroatian cupin kotiottelussa KK Sibenikiä vastaan.

20.12.2017 09:10 Pääjuttu

Teemu Rannikko jatkaa Vilppaassa kaudella 2018-19

Joensuulaisesta Kataja Basketista viime kesänä Saloon siirtynyt pitkäaikainen Susijengi-pelinrakentaja Teemu Rannikko, 37, jatkaa Vilppaassa myös kaudella 2018-19. Valmennuspuolella Vilpas on solminut jatkosopimuksen apuvalmentaja Juuso Konttisen kanssa.

17.12.2017 13:45 Pääjuttu

Konkari Juho Nenonen jatkosopimukseen Vilppaan kanssa

Kolmen kauden ajan Salohallia hurmannut Susijengi-laituri ja Tapiolan Hongan kasvatti Juho Nenonen, 30, allekirjoitti lauantaina jatkosopimuksen Korisliigan kärkijoukkue Salon Vilppaan kanssa. 202-senttinen kolmospyssy ja ikitaistelija nähdään Salossa myös kaudella 2018-19.

13.12.2017 Pääjuttu

Juho Nenoselle vuoden URAteko-tunnustuspalkinto

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) on myöntänyt Susijengin ja Salon Vilppaan Juho Nenoselle vuoden 2018 URAteko-tunnustuspalkinnon uudenlaisen ammattiurheilijan työnkuvan luomisesta.

2.12.2017 14:30 Pääjuttu

Carl Lindbom palaa Helsinki Seagullsiin

Suomalaisyleisöä viime syyskesän EM-kotikisoissa villinnyt Tapiolan Hongan kasvatti Carl Lindbom, 26, palaa Suomeen ja Helsinki Seagullsiin. Lindbomin ja Seagullsin välinen sopimus kattaa joulukuun. 206-senttinen Susijengi-laituri aloitti kauden Liettuan Juventus Utenosissa, jonka kanssa solmittu sopimus purettiin yhteisymmärryksessä kaksi viikkoa sitten.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

18.9.2017 15:15 Suomalaiset ulkomailla

Korisliigan MVP Antto Nikkarinen Ruotsin Jämtlandiin

Korisliiga-joukkueiden päävalmentajien ja kapteenien viime keväänä liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi äänestämä vantaalaislähtöinen pelinrakentaja Antto Nikkarinen, 26, siirtyy alkavaksi kaudeksi Ruotsin pääsarjaan. 185-senttisen Susijengi-takamiehen uusi työnantaja on Jämtland Basket, joka tähtää Basketliganin mitalipeleihin.

Kuusi uutta legendaa Suomi-koriksen Hall of Fameen

Suomen itsenäisyyden 100-juhlavuonna valintaraati päätti täydentää Hall of Famea kuudella uudella ansioituneella legendalla. Tänä vuonna kunniagalleriaa täydentävät Martti Huhtamäki, Mikko Koskinen, Sakari Pehkonen, Anja Suomalainen, Timo Suviranta ja Veikko Vainio.

8.3.2017 Haastattelu

Tiina Sten ja Ville Kaunisto valittiin FIBA:n Time Out -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

Tunnelmia ikimuistoisesta koripallovuodesta 2016

Suomi-koripallon nousukiito jatkui tasaisena vuoden 2016 aikana. Basket.fi kokosi koripalloväelle vuoden uutisotsikot yhteen vuodenvaihteessa muisteltavaksi aina kevään mestaruuksista 20-vuotiaiden miesten EM-kisoihin ja suomalaispelaajien kansainvälisillä kentillä niittämään menestykseen.

27.9.2016 Pääjuttu

Salon Vilpas vahvistuu ”La Bomba” Koivistolla

Ensi viikon Korisliigan avaukseen valmistautuva Salon Vilpas on solminut mieluisan pelaajasopimuksen. Susijengin rotaation vakiokasvoihin jo vuosia kuulunut Pussihukkien kasvatti Mikko Koivisto, 29, on solminut salolaisjoukkueen kanssa yhden kauden sopimuksen vuoden loppuun asti voimassa olevalla ulkomaanpykälällä.

27.7.2016 11:50 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen kaksivuotisella sopimuksella USK Prahaan

Viime keväänä Suomen mestaruutta Kouvojen kanssa juhlinut ja Korisliigan parhaana kuudentena pelaajana palkittu Kouvolan Poikien kasvatti Alexander Madsen, 21, on allekirjoittanut sopimuksen Tshekin liigan USK Prahan kanssa. Toista kesäänsä Susijengiä edustavan 207-senttisen Madsenin sopimus on kaksivuotinen.

Juho Nenonen palaa Argentiinan pääsarjaan

Susijengin tämän kesän miehitykseen nimetty Juho Nenonen, 28, jatkaa uraansa Argentiinassa. Loppukevään Argentiinan pääsarjassa Club de Regatas Corrientesin riveissä pelannut Nenonen siirtyy ensi kaudeksi Ciclista Olimpico de La Bandan mustavalkoiseen peliasuun.

6.7.2016 17:15 Pääjuttu

Jukka Toijalasta Koripalloliiton valmennuksen johtaja

Suomen Koripalloliitto on nimennyt Susijengin valmennusjohtoon kuuluvan ja viime vuodet Kataja Basketia Korisliigassa valmentaneen Jukka Toijalan, 44, Koripalloliiton valmennuksen johtajaksi. Toijala ottaa vastuulleen koripallon maajoukkuetoiminnan kehittämisen tiiviissä yhteistyössä Kisakallion Urheiluopiston valmennuskeskuksen kanssa.

Antti Kanervo siirtyy ranskalaisseura Roanneen

Susijengin heittäjä-ässä Antti Kanervo, 27, siirtyy tulevaksi kaudeksi ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun 192-senttinen takamies on tehnyt sopimuksen ranskalaisen Roannen kanssa. Viimeiset kaksi kautta Kauhajoen Karhussa viihtyneen Kanervon uusi seura Roanne pelaa Ranskan Pro B:tä tavoitteenaan nousta takaisin Pro A:han.

27.3.2016 Pääjuttu

Petri Virtasen pitkä pelaajaura päättyy tähän kauteen

Joensuulaisen Kataja Basketin takamiesikoni ja Susijengin historian kaikkien aikojen huippuihin lukeutuva Säynätsalon Riennon kasvatti Petri Virtanen, 35, lyö pelitossut naulaan loppusuoralleen kääntyneen kauden päätteeksi. 183-senttinen Virtanen debytoi Korisliigassa jo kaudella 2000/01.

Näytä lisää vastaavia