Suomen universiadijoukkuetta odottaa hurja haaste avausottelussa – ”Ainutlaatuinen tilanne”

3.7.2019 16:22 Maanantaina Napoliin matkannut miesten haastajamaajoukkue kohtaa universiadien avausottelussa torstaina Yhdysvallat. Nelijoukkueisen lohkon kaksi parasta etenee kahdeksan parhaan joukkoon. Samassa alkulohkossa ovat myös Kiina ja Ukraina.

Ville Tahvanainen esiintyi edukseen Kanada-otteluissa. Kuva: Vesa Koivunen

Miesten haastajamaajoukkue on päässyt kokemaan Keski-Eurooppaa viime viikkoina piinanneen helleaallon. Hiki on virrannut, kun joukkue on vetänyt viimeistelyharjoituksiaan kisapaikalla.

- Joukkueessa on odottava tunnelma. Takana on hyvä valmistautumisjakso ja päivät täällä. Säätilan takia olemme joutuneet tekemään valintoja urheilijoiden ehdoilla ja pysymään viileämmissä tiloissa auringonpaisteen sijaan, joukkueen valmentaja Lassi Tuovi avaa.

Avausottelussa Suomi saa jättihaasteen, kun koripallon emomaa Yhdysvallat astelee vastaan. Yhdysvaltojen joukkue on Clemsonin yliopisto joukkue, jota on vahvistettu parilla uudella pelaajalla.

- Nämä kisat ovat kooltaan niin urheilijoille kuin muillekin mukana oleville massiiviset. Näistä pitää nauttia, kuten myös siitä, että avausottelussa kohtaamme Yhdysvallat. Kovin montaa kertaa sellaista mahdollisuutta ei suomalaiselle joukkueelle tule.

- Vastassa on joukkue, joka on pitkään ollut yhdessä eikä vain kasattu tätä turnausta varten. Yhdysvallat on nuori joukkue, joka ei ole hirveän kookas, mutta sitäkin urheilullisempi. Vastustajien atleettisuus on korkealla tasolla ja vauhti tulee varmasti kova, Tuovi jatkaa.

Lassi Tuovi vastaa Miesten haastajamaajoukkueen valmennuksesta yhdessä Henrik Dettmannin ja Hanno Möttölän kanssa.
Lassi Tuovi vastaa Miesten haastajamaajoukkueen valmennuksesta yhdessä Henrik Dettmannin ja Hanno Möttölän kanssa.

Tuovi näkee, että joukkueen mikäli joukkue meinaa menestyä universiadeissa, pitää kaiken tekemisen pohjautua kollektiivisuuteen.

- Meidän pitää päästä kansainväliseen pelitempoon mahdollisimman nopeasti kiinni. Kollektiivinen itseluottamus on avainasemassa – miten jaksamme pelata toisille heittopaikkoja ja puolustaa joukkueena. Ei seuraa hyvää, jos yksin alamme ratkaista ongelmia.

Suomen valmistavat ottelut sujuivat voitosta voittoon. Latviassa se kaatoi isäntämaan sekä Ukrainan, jonka se kohtaa alkulohkon päätösottelussa. Kisoja edeltävällä viikolla Kanada koki kahdesti Suomen iskukyvyn tämän maaperällään.

- Valmistautuminen onnistui meiltä. Kanada-peleissä kokeiltiin uusia juttuja ja kehityimme. Nyt takana on pari onnistunutta päivää täällä, joten siinä mielessä luottavaisin mielin lähdemme kisarupeamaan. Toki tiedostamme, että avausottelussa olemme haastajana mutta ei perääntyjänä, Tuovi päättää.

 

Universiadien alkulohko 2019, Italia, Napoli

To 4.7. klo 20.00 Suomi – USA

Pe 5.7. klo 13.00 Kiina – Suomi

La 6.7. klo 20.00 Suomi - Ukraina

 

Fisu TV näyttää kisoja nettisivujensa kautta. Alkulohkovaiheesta ei tällä tietoa ole luvassa Suomen otteluita. Kisajärjestäjän ohjelmaoppaaseen pääset tästä>

 
6.8.2023 12:23 Susijengi

Rakkisudet historialliselle viidennelle sijalle universiadeissa

Suomen miesten universiadijoukkue – tuttavallisemmin ”Rakkisudet” – teki historiaa sunnuntaiaamuna Suomen aikaa nujertamalla Romanian 76-61 (37-34) Chengdun universiadien päätösottelussa ja varmistamalla siten viidennen sijan, joka on Suomen miesten kaikkien aikojen paras sijoitus universiadeissa.

1.8.2023 08:02 Susijengi

Rakkisudet kohtaa Tshekin universiadien puolivälierissä

Oman alkulohkonsa tappiottomana päättänyt Suomen miesten universiadijoukkue eli ”rakkisudet” kohtaa universiadien puolivälierissä Tshekin, joka taipui oman alkulohkonsa päätösottelussa Yhdysvalloille neljällä pisteellä.

30.7.2023 16:57 Susijengi

”Rakkisudet” alkulohkovoittoon universiadeissa Etelä-Korean kustannuksella

”Rakkisudet”-nimellä Suomen miesten universiadijoukkue varmisti universiadialkulohkonsa voiton Kiinan Chengdussa peittoamalla Etelä-Korean pistein 58-80 (24-33). Voiton kulmakiviä olivat erinomainen levypallopelaaminen sekä läpäisemätön joukkuepuolustus.

29.7.2023 08:54 Susijengi

Rakkisudet rymistelivät Azerbaidzanin nurin universiadiavauksessa

Suomen miehet eli Rakkisudet saivat Chengdun universiadeihin parhaan mahdollisen lähdön jyräämällä Azerbaidzanin alkulohkoavauksessaan pistein 105-43 (53-19). Joukkueiden tasoero kävi ilmiselväksi jo ensimmäisillä minuuteilla ja viisi suomalaispelaajaa pääsi nautiskelemaan kaksinumeroiset pisteet.

28.7.2023 14:45 Susijengi

”Rakkisudet” valmiina kisoihin: miesten universiadijoukkue hakee tulosta puolustuksen kautta

Suomen miesten universiadijoukkue sai lentävän lähdön kohti Chengdun universiadeja voittamalla Huangzhoussa pelatun kansainvälisen turnauksen viime viikolla. Huangzhoun turnauksen voitto kirkasti myös joukkueen identiteetin: yhdessä, tinkimättä ja puolustuksen kautta. Sama resepti kantaa joukkueen Chengdu’hun asti.

22.7.2023 12:28 Susijengi

Revanssivoitto! Miesten universiadijoukkue narrasi Liettuaa Huangzhoun turnauksen finaalissa

Suomen miesten universiadijoukkue sai Kiinan Huangzhon turnauksessa pelattavakseen vielä yhden ottelun, kun se sai turnausfinaalissa vastaansa uudelleen Liettuan. Toissapäivänä Liettualta kyytiä saanut Suomi oli lauantaina tulta ja tappuraa ja haki Liettuan päänahan sisukkaalla 75-79 (40-38)-voitolla.

11.7.2023 12:17 Susijengi

Miesten universiadijoukkue on valittu, Daniel Jansson päävalmentajaksi

Kahdestatoista vuosina 1998–2002 syntyneestä miesten maajoukkueen haastajapelaajasta koostuva miesten universiadijoukkue on valittu. Daniel Janssonin, Anton Mirolybovin ja Tuomas Ojan valmentama joukkue osallistuu ennen Chengdun universiadeja neljän joukkueen kansainväliseen turnaukseen Hangzhoussa.

1.12.2021 10:51 Susijengi

Suomelle paikat universiadien koripalloturnaukseen miehissä ja naisissa

Suomalainen koripalloyhteisö vastaanotti ilouutisen, kun kansainvälinen yliopistourheiluliitto FISU ilmoitti myöntäneensä Suomelle paikat niin miesten kuin naistenkin universiadien koripalloturnaukseen. Koronapandemian vuoksi jo kertaalleen vuodella lykätyt universiadit järjestetään Kiinan Chengdussa 26.6.-7.7.2022.

6.4.2021 08:35 Pääjuttu

Universiadit siirtyvät vuodella eteenpäin

Kansainvälinen opiskelijaurheiluliitto FISU on ilmoittanut siirtävänsä alun perin elokuussa 2021 pelattavaksi tarkoitetut Kiinan Chengdun kesäuniversiadit syyskesään 2022 vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi. Siirrettyjen kesäuniversiadien päivämäärät julkaistaan toukokuussa FISU:n järjestelykomitean seuraavan kokouksen jälkeen.

11.7.2019 22:30 Susijengi

Miesten haastajamaajoukkueen universiadit päätökseen, Kroatia kaatui trillerissä

Suomi sijoittui Italian Napolissa järjestetyissä universiadeissa yhdeksänneksi, kun se lopetti kisat kolmeen peräkkäiseen voittoon. Tiukka ottelu päättyi lopulta Suomen 80-78-voittoon. Universiadien mestaruus meni Yhdysvalloille.

Näytä lisää vastaavia