Sudenpentujen Tomas Murphy Northeasternin yliopistoon

13.8.2016 13:55 Heinäkuisissa 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailuissa Helsingissä Suomea edustanut Tomas Murphy, 18, on valinnut joukkueensa USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa. High school -seniorivuotensa jälkeen Murphy, 204 cm, aloittaa yliopistotaipaleensa bostonilaisessa Northeastern -yliopistossa.

Tomas Murphy valitsi Northeasternin yliopiston.

Murphy urakoi 20-vuotiaiden miesten EM-kisoissa 3,9 pistettä ja 2,3 levypalloa ottelua kohden. Kuvat: Oma Design & Ville Vuorinen.

NBA:ssa ja Euroliigassa pelanneen Jay Murphyn ja suomalaissyntyisen Päivi Murphyn veljessarjan kuopuksella on jäljellä vielä yksi vuosi high schoolia Northfield Mount Hermonissa. Murphy debytoi siis Northeasternissa syksyllä 2017.

Myös Butlerin, Pittsburghin ja Georgian yliopistoiden kiikarissa ollut Tomas Murphy kertoo Northeasternin olleen lopulta selkeä valinta. Murphyn Jay-isän ja Northeasternin päävalmentajan Bill Coenin pitkä ystävyyssuhde oli vahva taustatekijä Murphyn valinnassa.

- Olen tuntenut coach Coenin jo pitkän aikaa ja Northeastern oli varmasti se koulu, joka oli seurannut minua pisimpään ja tahtoi minut riveihinsä kaikkein kovimmin, kertoo Murphy Boston Heraldin haastattelussa.

- Heidän kiinnostuksensa minua kohtaan oli niin syvää, että minun oli helppo tuntea samoin heitä kohtaan. Minusta tuntuu kuin minulla olisi erityinen suhde Coeniin ja Northeasternin muuhun valmennusjohtoon, joten se oli tärkeä tekijä päätöksessäni.

Murphy edusti kesällä Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkuetta Helsingissä pelatussa EM-turnauksessa. Suomi haki seitsemästä ottelustaan kolme voittoa Murphyn urakoidessa sinivalkopaidoille 3,9 pistettä ja 2,3 levypalloa ottelua kohden.

Turnauksen parhaassa ottelussaan Murphy nosteli 13 pistettä ja kauhoi kahdeksan levypalloa, kun Susijengi haki sensaatiovoiton sittemmin EM-kultaa voittaneesta Espanjasta.

- Se oli hauskin kokemus, mikä minulla on koskaan ollut koripallon parissa, Murphy hehkuttaa Providence Journalin haastattelussa.

- Pelasimme 8,000 fanin edessä ja olimme todella kilpailukykyisiä. Aikomukseni on tulevaisuudessa ehdottomasti palata Suomeen ja pelata kansainvälisellä tasolla.

Tomas Murphyn isoveljet Erik Murphy ja Alex Murphy ovat paraikaa Suomessa ja kuuluvat Susijengin harjoitusrinkiin.

Erik Murphy pelasi Susijengissä vuoden 2014 MM-kisoissa ja vuoden 2015 EM-kisoissa, kun taas Alex Murphy edusti Suomen 20-vuotiaita miehiä B-divisioonan EM-kisoissa 2012 ja Suomen haastajamaajoukkuetta vuoden 2015 universiadeissa.

Lisätietoja: Tomas Murphy
 

Fiifi Aidoo viidentenä HBA-pelaajana NCAA:han syksyllä

EM-kotikisoihin valmistautuvan Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen takamies Harold ”Fiifi” Aidoo, 20, siirtyy syksyllä USA:n yliopistoliiga NCAA:han Arizonan Phoenixissa sijaitsevan Grand Canyonin paitaan. Aidoo on jo viides pelaaja, joka siirtyy kaudeksi 2016/17 HBA-Märskystä NCAA:han.

Suomen 20-vuotiaiden nousujoukkueen MVP Anton Odabasi siirtyy Turkkiin

20-vuotiaiden miesten B-divisioonan EM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Anton Odabasi, 20, siirtyy kaudeksi 2015/2016 Turkin TBL:ssä pelaavaan Denizli Basketiin. Susijengin pelaajarinkiin kuuluva 206-senttinen Odabasi pelasi viime kaudella kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan lisäksi Helsinki Seagullsissa.

Julius Rajala NCAA-liigaan Loyolaan

Susijengin 26 pelaajan rinkiin nimetty Julius Rajala, 20, pelaa ensi kaudella USA:n yliopistoliigaa NCAA:ssa. 205-senttisen Malmin Super-Koris -kasvatti Rajalan uusi osoite Yhdysvalloissa on Loyola University Chicago.

24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

7.2.2018 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Korisliigan MVP Antto Nikkarinen loppukaudeksi Kotkaan

Kahtena perättäisenä keväänä Korisliigan pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt perinteinen kotkalaisjoukkue KTP-Basket saa riveihinsä huippuvahvistuksen. Hallitseva Korisliigan MVP ja alkukauden Ruotsin liigaa Jämtlandissa pelannut Susijengi-takamies Antto Nikkarinen, 26, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen KTP:n kanssa, uutisoi Kymen Sanomat.

NBA-matkasta unohtumaton startti 6. pelaajien vuodelle – ”Upea kokemus”

NBA-matkan voittajat Matti ja Henri näkivät aitiopaikoilta Lauri Markkasen ennätysillan ja pääsivät tapaamaan suomalaistähteä New Yorkissa.

17.1.2018 12:00 Suomalaiset ulkomailla

Lauri Markkasesta ensimmäistä kertaa vuoden koripalloilija

Vastikään NBA:n ennätyksen taalaliigan historian kaikkien aikojen nopeimmin 100 onnistunutta kolmen pisteen heittoa upottaneena pelaajana kirjauttanut Lauri Markkanen, 20, on nimetty ensimmäistä kertaa urallaan Suomen urheilutoimittajien valinnoissa vuoden koripalloilijaksi. Markkanen katkaisi Petteri Koposen kuusivuotisen putken vuoden koripalloilijana.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

29.12.2017 14:55 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomille pesti Kroatian liigaan

Alkukaudella Liettuan liigassa pelannut ja joulukuussa Helsinki Seagullsia edustanut Susijengi-laituri Carl Lindbom, 26, on solminut sopimuksen Kroatian liigaa pelaavan KK Osijekin kanssa. 206-senttinen Tapiolan Hongan kasvatti tekee ensiesiintymisensä uuden joukkueensa paidassa 6. tammikuuta Kroatian cupin kotiottelussa KK Sibenikiä vastaan.

Erik Murphy ei jatka Nanterressa

Ranskan Pro A -liigan kärkikahinoissa pelaavaa Nanterre-92:a syyskaudella edustanut Susijengi-laituri Erik Murphy, 27, ei jatka ranskalaisjoukkueessa uuteen vuoteen. 208-senttinen Murphy pelasi viimeisen ottelunsa Nanterren paidassa viikonloppuna, kun joukkue voitti kotikentällään Chalon/Saonen.

Näytä lisää vastaavia