Nuorten valtakunnalliset sarjat ja läntisen alueen nuorten sarjat - kevään tilanne

12.3.2021 13:21 Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt Nuorten pääsarjaryhmän esityksestä, että 14-vuotiaiden SM-sarjaa ja sen otteluita ei enää tänä keväänä pelata. Lisäksi liittohallitus päätti, että 15-vuotiaiden Robert Petersen Cupissa ei pelata lopputurnauksia vaan pyritään pelaamaan kevään sarjan ottelut (Luokitteluvaihe II) sekä Final Four -turnaus. Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt, että Läntisen alueen nuorten aluefinaaleja ei pelata.

16-, 17- ja 19-vuotiaat – pudotuspelit ja Final Four -tapahtumat 

16-, 17- ja 19-vuotiaiden osalta SM-sarjoissa voidaan pelata pudotuspelit, vaikka yhtään runkosarjan ottelua ei saataisi enää pelattua. Sama koskee näiden ikäluokkien valtakunnallisten I divisioonien Final Four -tapahtumia.  

16-vuotiaiden SM-nousukarsinnat peruttu - ei SM-sarjapaikkoja tulevalle kaudelle 

16-vuotiaiden SM-sarjan ja valtakunnallisen I divisioonan osalta liittohallitus on päättänyt, että SM-nousukarsintoja ei pelata eikä ns. periytyviä sarjapaikkoja seuraavalle sarjakaudelle 17-vuotiaiden SM-sarjaan myönnetä. Syksyllä pelataan SM-karsinnat 17-vuotiaiden valtakunnallisiin sarjoihin. 

15-vuotiaiden Robert Petersen Cup – ei lopputurnauksia eikä SM-sarjapaikkoja tulevalle kaudelle 

Liittohallituksen päätöksen mukaisesti 15-vuotiaiden Robert Petersen Cupissa ei pelata kevään lopputurnauksia. Lopputurnauksista vapautuvat viikonloput käytetään kevään Luokitteluvaihe II -ottelujen pelaamiseen. Kolmessa lohkossa pelattavista Luokitteluvaihe II -otteluista tehdään yksi yhteinen sarjataulukko, jonka perusteella neljä parasta joukkuetta pelaa Final Four -turnauksen vanhempien ikäluokkien tapaan (esim. 19-vuotiaiden valtakunnallinen I divisioona). 

Neljän joukkueen Final Four -tapahtumassa jaetaan SM-mitalit, mutta ns. periytyviä sarjapaikkoja ei myönnetä seuraavan kauden 16-vuotiaiden SM-sarjaan. Sarjan osalta järjestetään SM-karsinnat syksyllä 2021. 

14-vuotiaiden SM-sarja ja lopputurnaus peruttu 

Tammikuussa suunnitellun 14-vuotiaiden SM-sarjan osalta ei ole ehditty pelata yhtään peliä eikä turnausmuotoisen sarjan otteluita ehdittäisi pelata ennen toukokuun SM-lopputurnausta. Liittohallitus päätti, että 14-vuotiaiden SM-sarjassa ei pelata kevään aikana lainkaan otteluita eikä SM-mitaleita jaeta. Syksyllä kaikki joukkueet voivat vapaasti ilmoittautua 15-vuotiaiden Robert Petersen Cupiin. 

Läntisen alueen nuorten aluefinaalit peruttu 

Koripalloliiton kilpailujaos on Läntisen alueen aluehallituksen esityksestä päättänyt, että  
- läntisen alueen aluefinaaleita ei järjestetä keväällä 2021 sekä 
- läntisen alueen sarjojen kevätkausi päättyy viimeistään 9.5.2021. 

Läntisen alueen sarjoissa ottelut siirretään alueellisia viranomaismääräyksiä noudattaen siihen asti, kun pelaaminen on mahdollista. Uusia pelipäiviä ei enää haeta ennen kuin tiedetään, milloin pelaaminen on mahdollista.  
 

Harjoittelu ja pelien pelaaminen - yleistä 

Koska lähes kaikki joukkueet ovat nyt maaliskuun harjoittelematta ja monet joukkueet jo pidempään, tulee joukkueen päästä harjoittelemaan normaalisti joukkueena noin kaksi viikkoa ennen kuin pelien pelaaminen on järkevää. Joukkueiden keskenään sopiessa, voivat joukkueet pelata pelejä heti kun viranomaisten määräykset sen sallivat. 
 

Kilpailujaoksen päätökset ovat tehneet kilpailujaokseen ohjesäännön mukaisesti kuuluvat kilpailujohtaja Tom Westerholm ja kilpailupäällikkö Ulla Karlsson. Kilpailujaoksen päätöksistä voi valittaa Suomen Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikölle ja liittohallituklsen päätöksistä Urheilun oikeiusturvalautakunnalle kilpailusääntöjen 64§ mukaisesti.  (korjattu 15.3.2021)

 
17.12.2020 13:17 Pääjuttu

Kohti koriskevättä 2021

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista 10.1.2021 asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta.

7.1.2021 11:55 Koripalloliitto tiedottaa

Kevään sarjatoiminta jatkuu toukokuulle

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista tammikuun loppupuolelle asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat jälleen joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta. Otteluita tammikuulta siirretään pidemmälle kevääseen, jolloin otteluita voidaan pelata toukokuun loppuun asti kaikissa sarjoissa.

1.12.2020 11:12 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten ja aikuisten harrastesarjat keskeytyvät tiistaina 1.12.2020

Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen keskeyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan koko Suomessa loppuvuodeksi nuorten ja aikuisten harrastetoiminnan osalta. Myös kaikkien nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaaminen keskeytetään tiistaina 1.12.2020. Aikuisten huippu- ja kilpasarjat jatkuvat viranomaismääräysten mukaan eli tyhjille katsomoille niillä alueilla, joilla ei saa yleisöä ottaa ja rajoitusten mukaisesti jos viranomaiset sen sallivat.

26.3.2021 14:54 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten sarjatoiminnan jatkaminen kevätkaudella

Suomen Koripalloliitto tavoittelee kilpailemisen jatkamista nuorten alueellisten sarjojen ja valtakunnallisten 16-19-vuotiaiden sarjojen osalta kevään aikana, mikäli yleinen tilanne sen mahdollistaa ja haluaa samalla myös kiittää seuroja turvallisen harjoitteluympäristön mahdollistamisesta. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kuitenkin päättänyt, ettei 15-vuotiaiden SM-sarjana toimivaa Robert Petersen Cupia pelata keväällä, koska suurimmassa osassa Suomea ei päästäisi pelaamaan runkosarjaa vielä huhtikuussakaan. Muut nuorten valtakunnalliset sarjat pyritään vielä pelaamaan loppuun.

28.4.2021 12:19 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten sarjatoiminta päätetään valtakunnan sarjoissa sekä läntisellä ja eteläisellä alueella

Koripalloliiton liittohallitus on vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta ja sen aiheuttamista rajoituksista johtuen tehnyt päätöksen päättää pelikaudet Koripalloliiton nuorten valtakunnallisissa sarjoissa sekä eteläisen ja läntisen alueen nuorten sarjoissa.

27.11.2020 14:57 Koripalloliitto tiedottaa

Koronavirusepidemia keskeyttää sarjatoiminnan koronan leviämisalueilla

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiedotti 27.11.2020, että pääkaupunkiseudun nuorten harrastetoiminta keskeytetään. Olympiakomitea ja lajiliitot ovat sopineet yhdessä, että koronaviruksen leviämisalueilla kaikki sarja- ja harjoittelutoiminta aikuisten harrastetoiminnassa keskeytetään. Lasten ja nuorten harjoittelu sisätiloissa keskeytetään Uudellamaalla sekä jatkossa muiden leviämisvaiheen alueiden kaupunkien mahdollisesti tekemien linjausten mukaisesti.

8.6.2018 10:24 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat – ilmoittautuminen avattu

Nuorten valtakunnallisten sarjojen ilmoittautuminen on nyt avattu. Samalla julkaistaan nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri.

24.5.2013 Pohjoinen alue

Nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaamistapa ja kalenteri 2013-14 julkaistu

Suomen Koripalloliitto on julkaissut liittohallituksen hyväksymät A- ja B-nuorten SM-sarjojen ja I divisioonien pelaamistavat ja kilpailukalenterin pelikaudelle 2013-14. Runkosarjoihin ja pudotuspeleihin ei tule muutoksia, mutta A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat kokivat uudistuksen.

14.8.2012 Pohjoinen alue

Ilmoittautuminen A-, B- ja C-nuorten valtakunnallisiin karsintoihin on päättymässä - 15.8.2012

Ilmoittautuminen A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsintoihin on alkanut. C-nuorten SM-karsintaan (alueelliset karsintasarjat) voi myös jo ilmoittautua. Viimeinen ilmoittautumispäivä on keskiviikko 15.8.2012.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

Näytä lisää vastaavia