Nuorten sarjatoiminnan jatkaminen kevätkaudella

26.3.2021 14:54 Suomen Koripalloliitto tavoittelee kilpailemisen jatkamista nuorten alueellisten sarjojen ja valtakunnallisten 16-19-vuotiaiden sarjojen osalta kevään aikana, mikäli yleinen tilanne sen mahdollistaa ja haluaa samalla myös kiittää seuroja turvallisen harjoitteluympäristön mahdollistamisesta. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kuitenkin päättänyt, ettei 15-vuotiaiden SM-sarjana toimivaa Robert Petersen Cupia pelata keväällä, koska suurimmassa osassa Suomea ei päästäisi pelaamaan runkosarjaa vielä huhtikuussakaan. Muut nuorten valtakunnalliset sarjat pyritään vielä pelaamaan loppuun.

16-, 17- ja 19-vuotiaiden SM-sarjojen osalta liittohallitus on päättänyt, että runkosarjan otteluita ei enää pelata. Sarjoissa siirrytään suoraan 10 joukkueen pudotuspeleihin, jotka pelataan toukokuun aikana. Pudotuspelien aikataulua siirretään myöhäisemmäksi aiemmin ilmoitetusta, koska toukokuulle merkityt maajoukkueleirit siirretään huhtikuulle. Joukkueen ei ole pakko osallistua pudotuspeleihin, mahdollisesta maksuttomasta luopumisesta tulee ilmoittaa kilpailupäällikölle 28.4.2021 mennessä.  
 
16-, 17- ja 19-vuotiaiden valtakunnallisten I divisioonien osalta liittohallitus on päättänyt, että runkosarjan otteluita ei enää pelata. Sarjoissa siirrytään suoraan Final Four -tapahtumiin, jotka pelataan yksittäisinä peleinä kahtena viikonloppuna toukokuussa. Joukkueen ei ole pakko osallistua pudotuspeleihin, mahdollisesta maksuttomasta luopumisesta tulee ilmoittaa kilpailupäällikölle 16.4.2021 mennessä. 
 
Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on jatkanut aiemmin määrättyjä rajoituksia nuorten harjoittelun suhteen 30.4.2021 asti. Näin ollen Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt, ettei Eteläisellä alueella pelata otteluita huhtikuussakaan.  
 
Alueellisten nuorten sarjojen sarjatoiminnan otteluiden päivämäärät  

- Eteläisen alueen nuorten otteluita voi pelata 30.5. asti. Aluefinaaleja ei pelata. 
- Itäisen alueen nuorten otteluita voi pelata 30.5. asti. Aluefinaalit mineistä vanhempiin pyritään vielä pelaamaan toukokuussa.  
- Kaakkoisen alueen nuorten otteluita voi pelata 30.5. asti. Kaakkoisen alueen aluehallitus päättää aluefinaalien pelaamisesta lähiaikoina. 
- Keskisen alueen nuorten otteluta voi pelata 23.5. asti, jolloin on viimeinen aluefinaalien pelipäivä. 
- Läntisen alueen nuorten otteluita voi pelata 9.5. asti. Aluefinaaleja ei pelata.  
- Pohjoisen alueen nuorten otteluita voi pelata 30.5. asti. Aluefinaalit mineistä vanhempiin pyritään vielä pelaamaan toukokuussa. 
 
Yleisesti ottaen ottelut nuorten valtakunnallisissa tai alueellisissa sarjoissa voidaan toteuttaa Suomen Koripalloliiton koronamanuaalia noudattaen niiden sairaanhoitopiirien alueilla, joilla paikallisviranomainen sen mahdollistaa. Kaikissa sarjoissa voidaan aloittaa pelaaminen heti kun se on sallittua, vaikka kahden viikon harjoittelujaksoa ei saataisikaan toteutettua. 

Nuorten kilpailukalenteri kevään 2021 osalta löytyy Kilpailutoiminnan materiaaleista

Kilpailujaoksen päätökset ovat tehneet kilpailujaokseen ohjesäännön mukaisesti kuuluvat kilpailujohtaja Tom Westerholm ja kilpailupäällikkö Ulla Karlsson. Kilpailujaoksen päätöksistä voi valittaa Suomen Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikölle ja liittohallituksen päätöksistä Urheilun oikeusturvalautakunnalle kilpailusääntöjen 64§ mukaisesti. 

 
12.3.2021 13:21 Pääjuttu

Nuorten valtakunnalliset sarjat ja läntisen alueen nuorten sarjat - kevään tilanne

Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt Nuorten pääsarjaryhmän esityksestä, että 14-vuotiaiden SM-sarjaa ja sen otteluita ei enää tänä keväänä pelata. Lisäksi liittohallitus päätti, että 15-vuotiaiden Robert Petersen Cupissa ei pelata lopputurnauksia vaan pyritään pelaamaan kevään sarjan ottelut (Luokitteluvaihe II) sekä Final Four -turnaus. Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt, että Läntisen alueen nuorten aluefinaaleja ei pelata.

17.12.2020 13:17 Pääjuttu

Kohti koriskevättä 2021

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista 10.1.2021 asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta.

7.1.2021 11:55 Koripalloliitto tiedottaa

Kevään sarjatoiminta jatkuu toukokuulle

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista tammikuun loppupuolelle asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat jälleen joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta. Otteluita tammikuulta siirretään pidemmälle kevääseen, jolloin otteluita voidaan pelata toukokuun loppuun asti kaikissa sarjoissa.

1.12.2020 11:12 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten ja aikuisten harrastesarjat keskeytyvät tiistaina 1.12.2020

Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen keskeyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan koko Suomessa loppuvuodeksi nuorten ja aikuisten harrastetoiminnan osalta. Myös kaikkien nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaaminen keskeytetään tiistaina 1.12.2020. Aikuisten huippu- ja kilpasarjat jatkuvat viranomaismääräysten mukaan eli tyhjille katsomoille niillä alueilla, joilla ei saa yleisöä ottaa ja rajoitusten mukaisesti jos viranomaiset sen sallivat.

28.4.2021 12:19 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten sarjatoiminta päätetään valtakunnan sarjoissa sekä läntisellä ja eteläisellä alueella

Koripalloliiton liittohallitus on vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta ja sen aiheuttamista rajoituksista johtuen tehnyt päätöksen päättää pelikaudet Koripalloliiton nuorten valtakunnallisissa sarjoissa sekä eteläisen ja läntisen alueen nuorten sarjoissa.

27.11.2020 14:57 Koripalloliitto tiedottaa

Koronavirusepidemia keskeyttää sarjatoiminnan koronan leviämisalueilla

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiedotti 27.11.2020, että pääkaupunkiseudun nuorten harrastetoiminta keskeytetään. Olympiakomitea ja lajiliitot ovat sopineet yhdessä, että koronaviruksen leviämisalueilla kaikki sarja- ja harjoittelutoiminta aikuisten harrastetoiminnassa keskeytetään. Lasten ja nuorten harjoittelu sisätiloissa keskeytetään Uudellamaalla sekä jatkossa muiden leviämisvaiheen alueiden kaupunkien mahdollisesti tekemien linjausten mukaisesti.

9.6.2021 11:38 Koripalloliitto tiedottaa

Ilmoittautumiset Koripalloliiton alueellisiin ja nuorten valtakunnallisiin sarjoihin kaudelle 2021-22 avattu

Koripalloliiton kaikkien alueiden nuorten ja aikuisten sarjat sekä nuorten valtakunnallisten sarjojen SM-karsinnat on avattu ilmoittautumiseen pelikaudelle 2021-22. Nuorten valtakunnallisten sarjojen ilmoittautumisten eräpäivä on 1.8.2021, alueelliset ilmoittautumispäivät vaihtelevat alueen mukaan.

8.6.2018 10:24 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat – ilmoittautuminen avattu

Nuorten valtakunnallisten sarjojen ilmoittautuminen on nyt avattu. Samalla julkaistaan nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri.

24.5.2013 Pohjoinen alue

Nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaamistapa ja kalenteri 2013-14 julkaistu

Suomen Koripalloliitto on julkaissut liittohallituksen hyväksymät A- ja B-nuorten SM-sarjojen ja I divisioonien pelaamistavat ja kilpailukalenterin pelikaudelle 2013-14. Runkosarjoihin ja pudotuspeleihin ei tule muutoksia, mutta A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat kokivat uudistuksen.

14.8.2012 Pohjoinen alue

Ilmoittautuminen A-, B- ja C-nuorten valtakunnallisiin karsintoihin on päättymässä - 15.8.2012

Ilmoittautuminen A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsintoihin on alkanut. C-nuorten SM-karsintaan (alueelliset karsintasarjat) voi myös jo ilmoittautua. Viimeinen ilmoittautumispäivä on keskiviikko 15.8.2012.

Näytä lisää vastaavia