Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

20.10.2020 10:17 Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

Sasu Salin uskoo Teneriffan menestysmahdollisuuksiin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koronapandemian takia Mestarien liigan pelijärjestelmää muutettiin aivan kauden alla. Alun perin lohkovaihe piti pelata aiemmilta vuosilta tutulla tyylillä, jossa olisi ollut neljä kahdeksan joukkueen lohkoa. Täksi kaudeksi järjestelmää muutettiin kuitenkin siten, että lohkot vedettiin puoliksi eli kahdeksan neljän joukkueen lohkoa. Lohkojen kaksi parasta joukkuetta etenee jatkoon.

Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin edustama Teneriffa taisteli jo aiemmin tällä kaudella viime kauden Mestarien liigan Final Eight -lopputurnauksessa, mutta sen tie päättyi jo heti avausotteluun.

- Se oli totta kai pettymys, sillä olisimme halunneet mennä pidemmälle ja se oli tavoitteemme. Aina ei kuitenkaan voi voittaa. Nyt lähdetään yrittämään uudestaan mahdollisimman hyvää tulosta, Salin kertoo.

Teneriffan lohkossa pelaavat italialainen Dinamo Sassari, turkkilainen Galatasaray sekä tanskalainen Bakken Bears.

- Ei ole helppo lohko, mutta jos pystymme pelaamaan omalla tasollamme, pitäisi meidän mennä lohkosta jatkoon.

Ennen lohkojen kahtiajakoa Mestarien liigaa piti pelata joka viikko, mutta nyt pelejä on luvassa joka toinen viikko.

- Se on varmasti tämän koronatilanteen kannalta parempi, mutta pelaajathan tietysti pelaisivat mieluummin kuin treenaisivat. Toisaalta meilläkin on aika vanha joukkue, joten vähän enemmän lepoa saattaa tehdä hyvää joillekin pelaajillemme, Salin miettii.

Teneriffa on aloittanut sarjakauden Espanjassa vakuuttavasti voitettuaan kaikki viisi ensimmäistä otteluaan. Se luo hyvät lähtökohdat myös Mestarien liigaan.

- Itseluottamuksemme on ainakin kohdillaan, vaikka pelien joukossa on ollut pari sellaista joita emme ehkä olisi ansainneet voittaa. Hyvät tulokset tuovat lisäbuustia myös Mestarien liigaan.

Teneriffan pelit alkavat tiistaina, kun se saa kotikentälleen Bakken Bearsin.

- Kiva päästä aloittamaan Mestarien liiga. Ja vielä, kun pelaamme kotona, niin mikäs sen parempi.

"Suomalaislohkossa" VEF Riika ja SIG Strasbourg

Suomalaisittain ehkä mielenkiintoisin lohko on A, jossa pelaavat Alexander Madsenin VEF Riika sekä Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg. Lohkoa täydentävät kreikkalainen Peristeri ja liettualainen Rytas Vilna.

VEF:n alkukausi Viron ja Latvian yhteisliigassa on alkanut hyvin sen voitettua kaikki neljä peliään.

- Ihan hyvin olemme aloittaneet. Vähän on ollut ongelmia vielä pelaamisen kanssa, mutta ajoittain olemme väläytelleet. Meillä on joukkueessa hyvä potentiaali, mutta meidän pitää vain pystyä pelaamaan tasaisemmin. Kyllä meillä hyvä nippu on kasassa, Madsen pohdiskelee alkukautta.

Alexander Madsen on pääsemässä täyteen kuntoon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Alaraajaansa kesällä kuntouttanut Madsen alkaa päästä hiljalleen täyteen iskuun.

- Parempaan suuntaan olen menossa. Vähän tuli takapakkia kuukausi sitten, kun piti ottaa vähän iisimmin, muttei polvi ole tuntunut näin hyvältä pariin vuoteen. Täytyy koputtaa puuta ja toivoa, että tämä jatkuu, niin pääsee oikein kunnolla runttaamaan ja rytmiin.

VEF ei lukeudu ennalta oman lohkonsa suosikkeihin, mutta Madsen uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin.

- Kova ja mielenkiintoinen lohko. Kaikki pelit vaikuttavat, joten jokainen voitto on tärkeä. Pelaamme kuudesti ja niissä voi käydä ihan miten vain. Paljon on yllätysmomenttia, arvioi Madsen.

A-lohkossa pelit aloitetaan vasta ensi viikolla. Heti ensimmäisessä pelissä nähdään suomalaiskohtaaminen.

- Avausottelumme on heti Strasbourgia vastaan. En ole ennen ulkomailla kohdannutkaan suomalaisvalmentajan joukkuetta.

Lassi Tuovi yrittää johdattaa Strasbourgin jatkoon Mestarien liigassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Strasbourg on Mestarien liigan konkari ja aloittaa nyt viidennen kautensa sarjassa. Parhaimmillaan Strasbourg on edennyt kilpailussa puolivälieriin vuonna 2018.

- On mukava, että tulee uusia joukkueita vastaan. Tässä on aika monta vuotta pelattu Mestarien liigaa, niin on kiva päästä kohtaamaan vähän eri joukkueita kuin aiempina vuosina, Tuovi pohdiskelee.  

Strasbourg on aloittanut kauden Ranskan liigassa kolmella voitolla ja kolmella tappiolla.

- Alkukausi on ollut vaihteleva ja meillä on vielä tekemistä. Roolit ovat vielä vähän hakusessa, mutta se on ihan luonnollista tässä vaiheessa. Ei voi olla täysin tyytyväinen, mutta olemme päässeet vauhtiin ja saaneet muutaman voiton otettua. Vaihteleva kuvaa alkukautta aika hyvin.

Jos Salin olisi halunnut pelata joka viikko Mestarien liigaa, niin Tuovi katsoo tilannetta valmentajan näkökulmasta. Väljempi ottelurytmi antaa paremmat edellytykset harjoittelulle.

- Rytmi antaa paremman mahdollisuuden harjoitella kauden aikana. Tietenkin tässä tulee matkustusta ja on rajoituksia ja ne herättävät lisää kysymyksiä turvallisuudesta, joka on se kaikista tärkein asia. Urheilullisesti muutos on kuitenkin parempi.

Tuovin katseissa siintää paikka lohkon kahden parhaan joukossa.

- Jatkopaikkaa lähdemme tavoittelemaan. Se on ihan realistinen, mutta meidän pitää pelata hyvin ja pysyä terveenä.

Strasbourgin ja VEF Riian välinen ottelu pelataan keskiviikkona 28.10.

 
12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

5.5.2021 19:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lopputurnaus alkaa – suomalaisten kohtaaminen heti puolivälierässä

Mestarien liigan tämän kauden huipentava Final Eight –lopputurnaus pelataan loppuviikon aikana Venäjällä Nizhni Novgorodissa. Suomalaisista mukana nähdään Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin edustama Teneriffa sekä Lassi Tuovin valmentama Strasbourg.

20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

26.11.2019 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen selättänyt loukkaantumiset ja jahtaa nyt tuplamestaruutta

Alexander Madsen, 24, siirtyi täksi kaudeksi latvialaisen VEF Riian riveihin vaikean Gran Canariassa vietetyn vuoden jälkeen. Viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat jääneet nyt taakse ja monipuolinen Madsen on taas pääsemässä huippukuntoon.

Näytä lisää vastaavia