Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

12.5.2023 09:26 Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

Sasu Salin hakee toista peräkkäistä Mestarien liigan voittoa. (Kuva: FIBA Europe)

Teneriffa lähtee kauden loppuhuipentumaan hallitsevana mestarina. Lisäksi joukkue voitti aiemmin tänä vuonna FIBA Intercontinental Cupin sekä ylsi finaaliin Espanjan Copa del Rey’ssä. Salinin mukaan joukkue saattaa hieman hyötyä siitä, että se on ollut vastaavanlaisissa tilanteissa aiemminkin.

- Kyllä se varmasti auttaa, että on pelattu tällaisia finaaliturnauksia ennenkin ja se antaa meille kokemusta. Jokainen turnaus on kuitenkin erilainen ja tänä vuonna taso on kovempi kuin viime vuonna, Mestarien liigan onnistuneiden kolmen pisteen heittojen ennätysmies Salin muistuttaa.

Teneriffa saa välierässä vastaansa Alexander Madsenin AEK:n puolivälierävaiheessa pudottaneen Hapoel Jerusalemin. Teneriffa ja Salin ovat valmiina avausotteluun.

- Kaikki ovat kunnossa ja muutenkin kaikki hyvin. Tiukka peli on tulossa ja Jerusalem on tosi hyvä joukkue. Varmasti paljon yksi vastaan yksi –peliä on luvassa ja meidän on oltava valmiina siihen.

Salin oli muutaman viikon sivussa tositoimista lievän loukkaantumisen vuoksi, mutta ehti saada pari ottelua alle ennen lopputurnausta.

- Minulla oli pieni lihasvamma, mutta nyt olen kunnossa ja saanut taas rytmistä kiinni. Ensimmäinen peli oli vielä vähän hakemista, mutta toisessa alkoi tuntua jo normaalilta. Olen kyllä ihan täydessä kunnossa, Salin kertoo tilanteestaan.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lopputurnaus järjestetään Malagassa, joka on Salinille tuttu paikka, sillä hän pelasi siellä kaksi kautta 2017-19.

- Kyllä se tietynlaista varmuutta tuo, että tietää missä kaikki on, miten kaikki toimii ja koritkin ovat tutut.

Mestarien liigassa on mahdollisuus nähdä suomalaisfinaali, sillä toisessa välieräparissa Tuomas Iisalo johdattaa Bonnin isäntäjoukkue Malagan kimppuun.

- Suomalaisfinaali kuulostaisi hyvältä ja olen saanut Tuomaksen kanssa pelata niin seura- kuin maajoukkueessa. Olisi hauska, jos kohtaisimme toisemme finaalissa. Se olisi myös alueen suomalaisyhteisölle varmasti mielenkiintoinen ottelu, Salin heittää.

Bonn haastaa ennakkosuosikin

Iisalon valmentama Bonn on pelannut huimaa kautta tähän mennessä, ja kaikki kilpailut mukaan lukien Bonn on voittanut tällä kaudella 42 ottelua ja hävinnyt ainoastaan viisi. Se juhli viime viikonloppuna Bundesliigan runkosarjan voittoa jättäen taakseen Euroliigajoukkueet ALBA Berliinin ja Bayern Münchenin. Final Fouriin se lunasti paikkansa voittamalla puolivälierissä ranskalaisen Strasbourgin yhteisvoiton 2-1. Iisalon miehistö pääseekin lähtemään hyvistä lähtökohdista Mestarien liigan loppuhuipentumaan.

- Meillä oli hyvä ja vahva lopetus runkosarjalle Bundesliigassa ja Mestarien liigassa pienten alkuvaikeuksien jälkeen onnistuimme kaatamaan Strasbourgin kolmessa pelissä, toista kertaa peräkkäin Bundesliigan vuoden valmentajaksi valittu Iisalo käy läpi viimeaikaisia vaiheita.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Bonn joutuu välierässään kovaan testiin, sillä vastaan asettuu Final Fourin isäntäjoukkue Malaga. Aiemmin tällä kaudella Malaga juhli jo Copa del Rey’n voittoa ja on ACB-liigassa voittanut yhdeksästä viime ottelustaan kahdeksan.

- Meillä on vastassa kovin mahdollinen vastus. Mielestäni Malaga on ollut dominoivin joukkue tämän kauden Mestarien liigassa. Se voitti Espanjan Copa del Rey'ssä ensin Barcelonan ja Madridin sekä finaalissa Teneriffan. Tämä on yhdestä poikki ja heillä on selvät ennakkosuosikin paineet kotiyleisönsä edessä, Iisalo arvioi tulevaa vastustajaa.

Ennen kauden alku Bonn ei lukeutunut monienkaan papereissa ennakkosuosikkien joukkoon. Mestarien liigan ensikertalainen on kuitenkin esittänyt vakuuttavia otteita läpi kilpailun ja taistelee nyt mestaruudesta. Iisalo uhkuu rauhallista itseluottamusta.

- Menemme ottelu kerrallaan. Jo alkulohkovaiheessa meidät arvottiin kuolemanlohkoon ja klaarasimme sen nätisti, vaikka hävisimme avausottelun. Sitten meillä oli kova jatkolohko, jossa oli mukana muun muassa viime kauden finalisti Manresa ja sekin meni hyvin. Olemme menneet yksi ottelu kerrallaan ja nyt katseemme ovat Malagassa.

Teneriffan ja Hapoel Jerusalemin välinen ottelu alkaa kello 18.30 Suomen aikaa. Malagan ja Bonnin välinen ottelu on vuorossa kello 21.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Mestarien liigan verkkosivuilta YouTuben kautta.

Pronssiottelu ja finaali pelataan sunnuntaina.

Lisätietoja: Mestarien liiga

 
4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

5.5.2021 19:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lopputurnaus alkaa – suomalaisten kohtaaminen heti puolivälierässä

Mestarien liigan tämän kauden huipentava Final Eight –lopputurnaus pelataan loppuviikon aikana Venäjällä Nizhni Novgorodissa. Suomalaisista mukana nähdään Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin edustama Teneriffa sekä Lassi Tuovin valmentama Strasbourg.

20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

26.11.2019 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen selättänyt loukkaantumiset ja jahtaa nyt tuplamestaruutta

Alexander Madsen, 24, siirtyi täksi kaudeksi latvialaisen VEF Riian riveihin vaikean Gran Canariassa vietetyn vuoden jälkeen. Viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat jääneet nyt taakse ja monipuolinen Madsen on taas pääsemässä huippukuntoon.

Näytä lisää vastaavia