Tapio Sten

201 cm / kg
Syntynyt 1949


Uutisia henkilöstä Tapio Sten

11.10.2017 Maaottelu

EM-kilpailut 1977 ja tie sinne Suomen karsintojen kautta

Kymmenen vuotta vuoden 1967 EM-kisojen jälkeen pelattiin taas Helsingissä. Toukokuussa Helsingin messukeskuksessa oteltiin kiivas karsintaturnaus, jossa Suomi voitti kahdeksasta pelistä viisi ja varmisti kisapaikkansa EM-lopputurnaukseen, joka pelattiin syyskuussa Belgiassa. Kaikkiaan mestaruudesta kamppaili tuolloin 12 joukkuetta.

5.9.2017 Maaottelu

Historiakatsaus: Jatkopelit varmistivat Suomelle historiallisen sijoituksen

Suomi sijoittui 1967 kotikisojen alkulohkossaan kolmanneksi ja matkasi jatkopeleihin Tampereelle. Siellä ratkottiin pelit sijoista 5-8.

7.8.2016 Pääjuttu

Liimo, Kärkäinen, Martin ja Kasko Suomi-koriksen Hall of Fameen

Olympiakävijä ja Euroopan All Stars -joukkueeseen valittu Martti Liimo, pyörätuolikoripallon EM-kisojen MVP Petri Kärkäinen, kolmissa EM-kisoissa pelannut viisinkertainen Suomen mestari Leena Martin ja kahdesti vuoden koripalloilijaksi valittu Heikki Kasko muodostavat Suomi-koriksen Hall of Famen vuosikerran 2016.

28.8.2015 21:04 Liittoa koskeva tiedote

Airas, Finneman, Pounds ja Salmenkylä Suomi-koriksen Hall of Fameen

Pelaajalegendat Terhi Airas, Teijo Finneman ja Larry Pounds sekä monitoimimies Juhani Salmenkylä muodostavat Suomi-koriksen Hall of Famen vuosikerran 2015. Hall of Fame -jäsenyys on kunnianosoitus ansiokkaasti suomalaiseen koripalloon vaikuttaneille henkilöille, ja valinnoista vastaa asiantuntijaraati, jossa on mukana Koripalloliitto, Koripallosäätiö, Koripallomuseo ja Suomen Urheilumuseo.

28.2.2015 Pääjuttu

In memoriam: Valmentajamme Seppo Sonkeri

Kuluva viikko toi mukanaan koripalloperhettä laajasti koskettaneen suru-uutisen, kun tieto valmentaja Seppo Sonkerin poismenosta saavutti korisväen. Viikon aikana lukuisissa keskusteluissa on päädytty muistelemaan Sonkeria. Hänen ex-pelaajansa Turun NMKY:n 1970-luvun joukkueista kirjoittivat Mikko Koskisen johdolla muistokirjoituksen valmentajastaan. Kirjoitus kokonaisuudessaan seuraavassa.

20.8.2014 MM-kilpailut

Susijengi Ranskan MM-kenraaleihin valittu

Espanjan MM-kisojen alkuun on enää puolitoista viikkoa aikaa, ja Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt Ranskan Strasbourgissa pelattaviin MM-kenraaleihin lähtevän 12 pelaajan miehistönsä. Ilman haavereita sama tusina matkustaa myös ensi viikolla MM-kisoihin. Joukkueen supistuminen tusinaan tapahtui yllätyskäänteen myötä suunniteltua aiemmin.

12.8.2014 Pääjuttu

Klinga, Laanti, Saarinen ja Hiltunen Suomi-koriksen Hall of Fameen

Kari-Pekka Klinga, Pertti Laanti, Eero Saarinen ja Erkki Hiltunen muodostavat Suomi-koriksen Hall of Famen vuosikerran 2014. Hall of Fame -jäsenyys on kunnianosoitus ansiokkaasti suomalaiseen koripalloon vaikuttaneille henkilöille, ja valinnoista vastaa asiantuntijaraati, jossa on mukana mm. Koripalloliitto, Koripallosäätiö ja Suomen Urheilumuseo.

15.8.2013 Pääjuttu

Suomi-koriksen Hall of Fameen neljä uutta jäsentä

Suomalaisen koripallon Hall of Fameen on valittu neljä uutta jäsentä. Suomalaisen naiskoriksen kaikkien aikojen pelaaja Lea Hakala sekä jo edesmenneet valmentajalegenda Robert Petersen, seitsemän kertaa EM-lopputurnauksessa pelannut Timo Lampén sekä takamiesvelho Jorma Pilkevaara nostavat Hall of Fameen valittujen koripallovaikuttajien lukumäärän kuuteentoista.

13.9.2012 12:45 Pääjuttu

Salmi, Hakola ja Karhunen Suomi-koriksen Hall of Fameen

Suomi-koripallon Hall of Famen uusiksi jäseniksi on valittu Pentti Salmi, Hilkka Hakola sekä Esko Karhunen. Suomi-koriksen Hall of Famen rakentaminen alkoi vuosina 2009–10 Legendat-hankkeella, joka muodosti nykyisen Hall of Famen kivijalan. Suomi-koriksen Hall of Fameen kuuluu nyt 12 jäsentä.

Minna Sten Yhdysvalloista vahvistamaan Catzia

Viime kaudet Long Islandin yliopistossa koripalloillut ja opiskellut Minna Sten, 20, on solminut naisten SM-hopeajoukkue Catz Lappeenrannan kanssa sopimuksen. Tuore sopimus kattaa kaksi seuraavaa pelikautta.

Tiina Sten Sparks-leiriltä: ”Rankkaa, mutta hyvin mennyt”

Suomen maajoukkuepeluri Tiina Sten ahertaa parhaillaan WNBA-joukkue Los Angeles Sparksin harjoitusleirillä. NBA-legenda Michael Cooperin vetämissä harjoituksissa meno on Stenin mukaan ”rankkaa”.

Juha Sten siirtyy Saksaan Tammivaaran valmennukseen

Turkulaisen nousijajoukkueen Aura Basketin riveissä koripalloliigan vuoden tulokkaaksi ja puolustuspelaajaksi valittu Juha Sten, 21, siirtyy ammattilaiseksi Saksaan.

Suomi menestyi seniorien kotikisoissaan

Sunnuntaina päättyneissä senioreiden kolmansissa Euroopan mestaruuskisoissa Suomi haali useita mitaleita. Loppuottelupaikan saavuttivat viiden eri ikäluokan miehet. Vain 60-ja 65-vuotiaat jäivät finaalien ulkopuolelle. Viikon kestäneissä kisoissa oli mukana yli 55 joukkuetta 13 maasta.

8.3.2004 Pääjuttu

Pasi Riihelä varmisti IS-tähtikisan voiton

Lappeenrannan NMKY:n laituri Pasi Riihelä on lukeutunut SM-Koriksen valovoimaisimpiin tähtiin koko kauden ajan. Sunnuntaisessa SM-ottelussa Riihelä ratkaisi 24 pisteellään Lappeenrannalle kotivoiton Pussihukista. Hän pokkasi ottelusta kolme IS-tähteä ja varmisti samalla IS-tähtikilpailun voiton ensimmäisenä suomalaisena pelaajana.

31.1.2004 Korisliiga

Pasi Riihelä sopi jo jatkostaan Lappeenrannassa

SM-Koriksen pistetilaston kärkinimi Pasi Riihelä, 28, on solminut jatkosopimuksen seuransa Lappeenrannan NMKY:n kanssa. Osapuolet ovat allekirjoittaneet 1+1-vuotisen sopimuspaperin. Riihelä on pelannut Lappeenrannassa vuodesta 2001.

1.10.2003 Korisliiga

Tiesitkö, että...

Oliko sinulla tiedossa, että kaikkien aikojen pisin SM-sarjapelaaja on UU-Korihaita 1987-90 edustanut 218-senttinen Sami Eerola? Seuraavassa kerättynä SM-Korikseen liittyviä erikoisuuksia.

24.3.2003

Mäkelä nousee pudotuspelien pistetilastossa

KTP:n Roope Mäkelä nakutti sunnuntaina Joensuussa 34 pistettä. Saaliillaan hän nousi tasan 1.500 pisteeseen pudotuspelien kaikkien aikojen tilastossa. Mäkelä on nyt kyseisessä tilastossa kuudentena ja kärkkyy jopa nelospaikkaa.

21.3.2002

Hongan heittotarkkuus hämmästyttävää

Espoolainen Honka voitti SM-Koriksen runkosarjan lähes näytöstyyliin. Kun tilastoihin luo katsauksen, on syy Hongan ylivoimalle helppo löytää. Joukkueen rutiinitaso on noussut korkealle ja se näkyy erityisesti Hongan heittotyöskentelyssä.