Tapiolan Honka tukee pelaajien kehityskaarta vahvasti tarjoamalla huippuluokan valmennuksen ja harjoitusmahdollisuudet sekä mahdollistaa polun juniorijoukkueista aikuisten kilpa- ja huippukoripallosarjoihin. Timo Mannosen tekemät tilastotutkimukset naisten ja miesten koripallon maajoukkue- ja pääsarjapelaajien pelaajapoluista osoittavat, että Tapiolan Honka on onnistunut pitkäjänteisessä työssä kasvattajaseurana.

23.6.2020 08:36 Korisliiga

Susijengi-taituri Jamar Wilson kaksivuotiseen sopimukseen Kataja Basketin kanssa

Helmikuussa Ranskasta Korisliigan Kataja Basketiin siirtynyt Jamar Wilson, 36, on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen joensuulaisseuran kanssa.

14.7.2012 Maaottelu

Naarassudet taipuivat viimeisessä karsintapelissään, Italia karkasi kolmannella jaksolla

Suomen Naarassusien kesä 2012 päättyi lauantai-iltana Tikkurilan Valtti Areenalla 62–82 (38–43)-tappioon EM-kisapaikkansa jo aiemmin varmistanutta Italiaa vastaan. Suomi taisteli lohkojohtajaa vastaan tasaväkisesti kolmannen jakson alkuun asti, kunnes pallonmenetysten suma ja Italian kolmen pisteen heittoputki käänsivät ottelun vieraille.

11.7.2012 Maaottelu

Tamane ja Latvia maksoivat kalavelkoja Naarassusille

Juhannuspäivänä Tikkurilan Valtti Areenalla Suomen naisten maajoukkueelle taipunut Latvia säilytti mahdollisuutensa saavuttaa paikan Ranskan vuoden 2013 EM-kisoihin kaatamalla keskiviikkona Suomen Naarassudet pistein 80–47 (46–29). Kentän tehopakkaus oli Latvian kaksimetrinen Zane Tamane, joka keräsi 16 pisteensä kylkeen uskomattomat 24 levypalloa.

4.7.2012 Maaottelu

Kreikka karkasi taistelevilta Naarassusilta kolmannen jakson lopussa

Juhlamaaottelunsa pelanneet Suomen ”Naarassudet” kohtasivat keskiviikon EM-karsintaottelussaan Kreikan Tikkurilassa. Intensiivisesti puolustanut ja jokaisesta irtopallosta taistellut Suomi paini tasaväkisesti vieraiden kanssa kolmannen jakson lopulle, kunnes heittohurmokseen päässyt Kreikka karkasi päättäen pelin 52–66 (19–25)-voittoon.

30.6.2012 Maaottelu

Naarassudet antoivat tyrmäysiskun Luxemburgille 34-0-jaksollaan

EM-karsintalohko E:n jumbojoukkue Luxemburg roikkui lauantaina sisukkaasti Suomen naisten maajoukkueen tuntumassa kahden ja puolen jakson ajan. ”Naarassudet” veivät kuitenkin lopulta kymmenen minuutin jakson uskomattomasti 34-0 pedaten itselleen EM-karsintojen ensimmäisen vierasvoiton. Suomi vei pisteet lukemin 45–92 (28–36).

28.6.2012 Maaottelu

Naarassudet taistelivat Latinassa, Italian puolustus piti

Suomen naisten maajoukkue jatkoi taisteluaan kesän 2013 EM-kisapaikoista myöhään keskiviikkoiltana Italian Latinassa. ”Naarassudet” roikkuivat kynsin hampain voittotaistelussa kiinni EM-karsintaottelun kolmannelle jaksolle, mutta ottelun lopussa vierasjoukkueen aseet eivät riittäneet Italian puolustusmuurin ylittämiseksi. Italia voitti ottelun 76–58 (38–33).

23.6.2012 Maaottelu

Olympiakävijä Latvia suli Naarassusien juhannussaunassa

Suomen naisten maajoukkue haki juhannuspäivänä erään historiansa merkittävimmistä voitoista. Anton Mirolybovin valmentamat ”Naarassudet” puristivat aggressiivisuudellaan ja taistelullaan viimeisetkin mehut olympia- ja EM-kisakenttiä kolunneesta Latviasta pistein 65–62 (34–37). Tappio oli Latvian ensimmäinen kuluvan kesän EM-karsinnoissa.

16.6.2012 Maaottelu

Kreikka karkasi Naarassusilta salama-alun saattelemana

Suomen naisten maajoukkue kärsi EM-karsintojen avaustappionsa lauantai-iltana Kreikan Maroussissa pelatussa vierasottelussa. Kreikka latoi tulostaululle hetkessä 15-2-lukemat, ja vaikka Suomi sai kenttätapahtumista otteen toisella puoliajalla, ”Naarassudet” joutuivat taipumaan pistein 49–72 (18–40).

13.6.2012 Maaottelu

Naarassudet hotkaisivat Luxemburgin suupalana

Suomen naisten keskiviikkoinen EM-karsinta-avaus sujui täsmälleen käsikirjoituksen mukaisesti. Energisempi ja taitavampi Suomi prässäsi ja painosti piskuisen Luxemburgin elintilan olemattomiin ja vyörytti Taru Tuukkasen huippupelin tahdittamana Tikkurilan Valtti Areenan siirtoparketilla 114–54 (62–30)-rökälevoiton vieraistaan.

8.6.2012 20:34 Maaottelu

Korisnaiset nipistivät voiton Virosta EM-karsintakenraalissaan

Suomen naisten koripallomaajoukkue lähtee ensi keskiviikkona käynnistyviin EM-karsintoihin voitto allaan. Suomi voitti aaltoillen kulkeneen EM-karsintakenraalinsa Viroa vastaan perjantaina Vantaalla niukasti 63-61 (37-35).

2.6.2012 Maaottelu

Liettua löysi lääkkeet Suomen kaatoon

Perjantaina 20 pisteen selkäsaunan Suomelta saanut Liettuan naisten maajoukkue löysi lauantaiksi lääkkeet kotijoukkueen kaatoon. Huolellisella pallonkäsittelyllään jatkuvasti hyviä korintekopaikkoja saanut ja tehokkaalla viisikkopuolustuksellaan Suomen hyökkäyksen betonoinut Liettua haki vierasvoiton pistein 73–86 (35–42).

1.6.2012 Maaottelu

Korisnaiset juoksivat EM-seiskan Liettuan nurin

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli naarassudet saalistivat maukkaan voiton kesän ensimmäisessä kotimaaottelussaan. Suomen aggressiivisen puolustuspelin ja nopeiden hyökkäysten edessä kaatui koripallon mahtimaa Liettua. Suomalaisvoitto viime kesän EM-kisojen seiskasta kirjattiin 85-65 (46-36).

27.5.2012 Maaottelu

Ruotsin rutiini ratkaisi, Suomi pokkasi PM-hopeaa

Suomen naisten maajoukkue päätti Norjan Oslossa pelattavat PM-kisat tiukan finaaliottelun jälkeen hopeamitaleille. Rutinoituneempi Ruotsi vei neljännen jakson hermopelillään ottelun nimiinsä 77–68 (37–39). Suomen joukkueesta kisojen All Star-viisikkoon valittiin Taru Tuukkanen.

26.5.2012 Maaottelu

Suomi rikkoi Islannin paikkaprässin, jatkoi PM-kisavoittojaan

Suomen naisten maajoukkue jatkoi lauantaina voittojaan Norjan Oslossa pelattavissa PM-kisoissa. Islannin paikkaprässi piti Suomea pitkään varpaillaan, mutta lopulta Suomi karkasi tiensä sunnuntaiseen PM-finaaliin 80–85 (42–35)-voitollaan.

25.5.2012 Maaottelu

Suomen puolustus loksahti kohdilleen Norjaa vastaan

Torstaisessa PM-kisojen avausottelussa puolustuspäässä hetkittäin nukahdellut Suomen naisten maajoukkue löysi perjantaina yhteisen sävelen joukkuepuolustukseensa. Suomi jätti toisen PM-kisapäivän ottelussa Norjan alusta alkaen täysin vaille aseita ja hurjasteli lopulta 74–49 (46–20)-voittoon.

24.5.2012 Maaottelu

Suomi voittoon Tanskasta Mirolybovin maajoukkuedebyytissä

Anton Mirolybovin debyyttiottelu naisten maajoukkueen päävalmentajana päättyi voitokkaasti, kun Suomi löi Oslossa pelattavien PM-kisojen avausottelussa alkuvaikeuksien jälkeen Tanskan numeroin 89-78 (59-46). Suomen pirtein pelaaja PM-avauksessa oli ensimmäisellä puoliskolla täysin pitelemätön Taru Tuukkanen 22 pisteellään ja 10 levypallollaan.

23.5.2012 Pääjuttu

Naisten maajoukkue taistelee Pohjoismaiden mestaruudesta

Suomen naisten maajoukkue pelaa kesän ensimmäiset maaottelunsa 24.–27.5. Norjan Oslossa järjestettävissä PM-kisoissa. Joukkueen uusi päävalmentaja Anton Mirolybov uskoo joukkueen löytäneen ensimmäisten leiripäivien aikana jyvän tulevissa EM-karsinnoissa vaadittavasta intensiteetistä.

25.3.2012 Pääjuttu

Alku nautiskeli tiensä välieriin

Latautunut Forssan Alku ei jättänyt jossittelun varaa naisten kolmannessa ja ratkaisevassa puolivälieräottelussa Espoo Teamia vastaan, vaan siivosi espoolaiset tieltään pistein 68–55 (42–27). Alku haastaa ensi viikolla alkavissa välierissä Lappeenrannan Catzin.

23.3.2012 Pääjuttu

Huima rymisteli välieriin, Espoo Team pakotti Alun kolmanteen otteluun

Naisten SM-puolivälieristä eteni perjantai-iltana ensimmäinen joukkue välierävaiheeseen, kun Äänekosken Huima voitti Helsingissä ToPon 57–74 (31–31) ja päätti puolivälieräsarjan 2-0-voittoihin. Espoo Team puolestaan pakotti Forssan Alun kolmanteen otteluun, kun hurjistunut Venlakaisa Hölttä heitti haamukoreillaan kotijoukkueelle 69–56 (32–31)-voiton.