Carl Jungebrand

cm / kg
Syntynyt 1964


Uutisia henkilöstä Carl Jungebrand

Tunnelmia ikimuistoisesta koripallovuodesta 2016

Suomi-koripallon nousukiito jatkui tasaisena vuoden 2016 aikana. Basket.fi kokosi koripalloväelle vuoden uutisotsikot yhteen vuodenvaihteessa muisteltavaksi aina kevään mestaruuksista 20-vuotiaiden miesten EM-kisoihin ja suomalaispelaajien kansainvälisillä kentillä niittämään menestykseen.

24.5.2016 Haastattelu

Janne Muurinen ripustaa pillin naulaan

Suomen ansioituneimpiin koripalloerotuomareihin kuuluva espoolaislähtöinen Janne Muurinen, 48, on päättänyt erotuomariuransa. Syksyllä 1987 pääsarjadebyyttinsä tehneen Muurisen 29-vuotinen pääsarjaura päättyi Korisliigan kevään 2016 finaalien viidenteen osaotteluun, jossa Kouvot kukisti Tampereen Pyrinnön kotonaan varmistaen Suomen mestaruuden.

12.1.2016 Eteläinen alue

Helsingin NMKY, Carl Jungebrand ja Seppo Pehkonen palkittiin Urheilugaalassa

Suomen suurimpiin juniorikoripalloseuroihin lukeutuva Helsingin NMKY palkittiin tiistaina Helsingissä järjestetyssä Suomen Urheilugaalassa Vuoden Urheiluseurana. Koripalloerotuomarina kannuksensa hankkinut, nykyisin FIBA:n erotuomarijohtajana toimiva Carl Jungebrand pokkasi puolestaan Vuoden Urheiluvaikuttaja –palkinnon. Lisäksi Susijengin pitkäaikainen fysioterapeutti Seppo Pehkonen sai Kehon ja mielen mestari –palkinnon.

12.12.2015 Haastattelu

Tuhannen liigaottelun Pekka Saros: "Jokainen on rookie joskus"

Suomalaisessa koripallossa kirjoitettiin perjantaina jälleen kerran historiaa, kun erotuomari Pekka Saros, 54, tuomitsi jo uransa 1000. Korisliiga-ottelun. Hämeenlinnassa asuva forssalaislähtöinen Saros on viheltänyt pääsarjaa yhtäjaksoisesti jo syksystä 1987.

11.12.2015 Katsojat

Susijengin kori-ilottelu EM-kisoissa mukana vuoden 2015 sykähdyttävimmän urheiluhetken äänestyksessä

Jatkopaikan EM-kisoissa Susijengille varmistanut murskavoitto Bosnia-Hertsegovinasta on mukana finaalivaiheessa, kun yleisö saa äänestää vuoden 2015 sykähdyttävintä urheiluhetkeä. Susijengin lisäksi koripalloperheestä ovat ehdolla Helsingin NMKY ja Carl Jungebrand.

Peräti 26 korisvaikuttajaa sai ministeritason tunnustusta

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on myöntänyt yhteensä 143 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Joukossa oli komea koripalloedustus, sillä palkituista peräti 26 oli koripallovaikuttajia.

20.7.2010 MM-kilpailut

Carl Jungebrand erotuomariksi Turkin MM-kisoihin

Suomalainen koripalloerotuomari Carl Jungebrand, 45, tuomitsee elo-syyskuussa Turkissa uransa neljännet koripallon MM-kisat. Jungebrand on toiminut erotuomarina kansainvälisissä arvoturnauksissa Soulin vuoden 1988 olympiakisoista lähtien.

6.2.2008 Erotuomarit

Koripalloerotuomari Carl Jungebrand neljänsiin olympialaisiin

Suomalaisen koripalloerotuomarin Carl Jungebrandin kansainvälinen meriittilista kasvaa kasvamistaan. 43-vuotias Jungebrand on nimetty kesällä Pekingissä järjestettävään olympiaturnaukseen. Aiemmin Jungebrand on viheltänyt Soulin kisoissa 1988, Atlantassa 1996 ja Sydneyssä 2000.

Jungebrand ja Andersson MM-kisoihin

Kansainväliset erotuomarit Carl Jungebrand ja Karolina Andersson on nimetty koripallon MM-turnauksiin. Jungebrand saa kunnian päästä miesten MM-kisoihin Japaniin ja Andersson puolestaan naisten MM-kisoihin Brasiliaan.

25.11.2005 Korisliiga

Ilkka Weijo tuominnut eniten miesten pääsarjaotteluita

Viime keskiviikon Korisliiga kierroksen jälkeen yksi suomalaiserotuomari nousi ottelumäärissä ylitse muiden. Ilkka Weijo tuomitsi 616. ottelunsa ja ohitti näin ykköspaikkaa pitäneen Jorma Ovaskan.

3.6.2002 Pohjoinen alue

Koripalloliitto siirtyy dna-aikaan

Suomen Koripalloliitto ja mobiilioperaattori DNA Finland Oy ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen. Syntyneen sopimuksen myötä dna on 1.6.2002 alkaen Koripalloliiton virallinen matkapuhelinoperaattori. Yhteistyö näkyy jatkossa myös seuratasolla.

8.4.1999

Jungebrandista uusi SM-sarjan johtaja

Koripalloerotuomarina mainetta maailmanlaajuisesti niittänyt Carl Jungebrand on valittu koripallon miesten SM-sarjayksikön uudeksi johtajaksi. Kirkkonummelainen Jungebrand, 34, aloittaa toimessaan huhtikuun aikana. Samalla hän lopettaa työnsä Suomen Erotuomarien Liiton koulutuspäällikkönä.

7.4.1999

Carl Jungebrand Euroliigan finaaleihin

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on valinnut kirkkonummelaisen Carl Jungebrand, 34 erotuomariksi koripalloilun Euroliigan lopputurnaukseen Final Fouriin, joka pelataan Münchenissä huhtikuun 20. ja 22. päivinä.