Vehka-Ahon hirmuvire siivitti Peli-Karhut voittoon – EBT vahvempi paikalliskamppailussa

18.2.2023 19:11 Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Ylemmän jatkosarjan puolella kärkijoukkueet PeKa sekä EBT olivat vahvoja. Alemman jatkosarjan puolella ToPo kartutti pistetiliään.

Lotta Vehka-Aho heitti ennätyspisteensä. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Honka emännöi EBT:tä Espoon paikallispelissä. EBT nappasi kauden kolmannen voittonsa Hongasta jännittävien vaiheiden jälkeen 86-82.

Vierasjoukkue oli avauspuoliajalla hieman vahvempi ja pääsi puoliajalle kahdeksan pisteen johdossa. Honka kuitenkin hivuttautui EBT:n kantaan kolmannella jaksolla.

EBT kuitenkin piti johtoasemansa läpi päätösjakson vaikka Honka pysyikin iskuetäisyydellä. Voitolla EBT nousi 34 sarjapisteeseen. Samalla joukkue varmisti vähintään toisen sijan. Hongalla on kasassa 22 pistettä.

EBT:n voiton takuunainen oli Carmen Tyson-Thomas. Hänelle kirjattiin 28 pistettä ja 14 levypalloa. Myös Sierra Moore 17/10 ylsi tupla-tuplaan. Madelynn Utti pussitti 28 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa.

Ottelutilasto

Toisessa ylemmän jatkosarjan ottelussa sarjakärki Peli-Karhut sai vieraakseen Forssan Alun. PeKa piti eronsa sarjakakkoseen kahdessa pisteessä, kun se voitti 98-80.

Vierasjoukkue pysyi hyvin Peli-Karhujen vauhdissa kahdella ensimmäisellä jaksolla. Lotta Vehka-Aho oli kuitenkin hurjassa heittovireessä ja pussitti 29 pistettä ennen pitkää taukoa. Hänen johdollaan kotijoukkue pääsi puoliajalle johdossa 47-36.

Toisella puoliajalla kotijoukkue kasvatti johtoaan. Ero kasvoi yli 20 pisteeseen eikä FoA:sta ollut enää uhkaamaan sarjakärkeä.

Vehka-Aho pussitti lopulta hurjat 41 pistettä. Se on myös hänen oma piste-ennätyksensä. Kolmen pisteen heittoja hänelle kirjattiin ottelussa seitsemän. Roosa Kosonen 23/13 säesti tupla-tuplalla. Caterrion Thompson pussitti Alulle 21 pistettä.

Ottelutilasto

ToPo takoi taululle hurjat lukemat

Alemmassa jatkosarjassa Torpan Pojat sai vieraakseen Catzin. Sarjassa ensimmäisenä oleva kotijoukkue oli tyrmäävä ja vei ottelun nimiinsä 125-56.

Helsinkiläisryhmä oli kolmella ensimmäisellä jaksolla ylivoimainen. Se näkyi niin hyökkäys kuin puolustuspäässä eikä voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä.

ToPo:sta jokainen pelaaja ylsi ottelussa pisteille. Ilmar’I Thomas kirjautti tupla-tuplan 27 pisteellä ja 12 levypallolla. Vasta 18-vuotias Annika Aarrejoki heitti uudeksi piste-ennätyksekseen 25 pistettä. Sydni Tears pussitti 16 pistettä Catzille.

ToPo kasvatti pistesaldonsa 24 pisteeseen. Catzin voittosaldo on edelleen avaamatta.

Ottelutilasto

 
1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

Näytä lisää vastaavia