Susiladiesin Anissa Pounds Espanjan kakkossarjaan

28.8.2018 09:47 Keväällä SM-kultaa Peli-Karhujen riveissä huuhtonut Susiladiesin Anissa Pounds, 25, siirtyy ensi kaudeksi Espanjan kakkossarjan Maristas A Coruñaan.

Anissa Pounds siirtyy Espanjaan. Kuva: Ville Vuorinen

Neljän Arkansas Tech Universityssä (NCAA2) vietetyn kauden jälkeen 174-senttinen Pounds palasi takaisin kotikaupunkiinsa Kotkaan ja Peli-Karhuihin. Pounds kuului viime kaudella Naisten Korisliigan eliittiin 11,8 pisteen, 4,4 levypallon ja 2,9 syötön keskiarvoilla.

Poundsin uusi joukkue A Coruña pelaa Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Liga Femenina 2 de Baloncestossa.

– Todella hyvin mielin lähden ja odotan kyllä ihan innolla. Kiva saada tilaisuus lähteä kokemaan taas jotain uutta. Varmasti tulee olemaan hyvä kokemus, Pounds kertoo.

– Mitä valmentajan kanssa olen puhunut, niin meillä on nuori joukkue ja paljon intoa. Varmaan aika kovalla meiningillä mennään, mikä on hyvä juttu. Valmentajasta olen kuullut paljon hyvää palautetta, niin on kiva päästä hänen kanssaan treenaamaan.

– Omat tavoitteet on kehittyä pelaajana ja auttaa joukkuetta niin paljon, kun pystyy. Pääsee taas oppimaan uusia asioita ja lisäämään niitä omaan peliin.

Pounds ehti pokata kotimaassa ennen siirtymistään Yhdysvaltoihin Naisten Korisliigan kehittyneimmän pelaajan pystin (2011/12), parhaan kuudennen pelaajan palkinnon (2012/13), mitalivärisuoran (1 kulta, 2 hopeaa ja 2 pronssia) ja Cup-voiton. Suomen naisten maajoukkueen paidassa Pounds on esiintynyt kymmenen kertaa.

– Anissa oli häikäisevän hyvä viime kauden liigassa ja on murtautunut Susiladiesin vakiopelaajaksi. Matka Kotkasta NCAA:n kakkosdivariin, takaisin Kotkaan ja siitä ulkomaille on oikeasti inspiroiva ja esimerkillinen tarina. Onnittelut Anissalle ja Peli-Karhuille. Hyvä työ palkitaan urheilussa aina, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi.

Henkilöt

 
22.10.2023 09:33 Susiladies

Roosa Lehtoranta käytti ulkomaanoptionsa ja siirtyy Nördlingeniin, Saksan Bundesliigaan

Aiemmin tällä kaudella hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja edustanut Roosa Lehtoranta, 26, on käyttänyt sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavaan EIGNER Angels Nördlingeniin.

2.2.2023 09:59 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta palaa Saksan Bundesliigassa pelaavaan Kelterniin

Peli-Karhuissa aiemmin tällä kaudella pelannut Susiladies-konkari Linda-Lotta Lehtoranta, 31, siirtyy Saksan Bundesliigan toisella sijalla olevaan Rutnorik Stars Kelterniin. Lehtoranta pelasi Kelternissä myös kaudella 2015-16.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

2.12.2021 08:49 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta Israeliin vahvistamaan Neve David Ramlaa EuroCupissa

Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

11.6.2020 14:55 Susiladies

Suurlupaus Awak Kuier aloittaa ammattilaisuransa Italiassa

Suomen koripallon huipputalentti ja yleisöäänestyksessä naisten Korisliigan vuoden pelaajaksi arvostettu Awak Kuier, 18, on allekirjoittanut pelaajasopimuksen Italian Serie A:ssa pelaavan Virtus Eirene Ragusan kanssa.

31.7.2019 09:08 Susiladies

Kaisa Kuisma siirtyy Portugaliin, uusi osoite Vitória SC

Napolin universiadijoukkueen Kaisa Kuisma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille ammattilaiseksi, kun 180-senttinen Orimattilan Jymyn kasvatti on tehnyt sopimuksen Portugalin pääsarjaa pelaavan Vitória Sporte Cluben kanssa.

19.6.2019 08:47 Susiladies

Roosa Lehtoranta Belgian pääsarjan Antwerp Giantsiin

Naisten Korisliigaa päättyneellä kaudella Tapiolan Hongassa pelannut Roosa Lehtoranta, 22, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Peli-Karhut-kasvatti on tehnyt sopimuksen Belgian pääsarjassa pelaavan Antwerp Giantsin kanssa.

11.8.2018 10:44 Pääjuttu

Veera Pirttinen Saksan Bundesliigaan

Naisten Korisliigan vuoden puolustaja Veera Pirttinen, 21, siirtyy tulevaksi kaudeksi Saksan Bundesliigassa pelaavaan ChemCats Chemnitziin.

8.1.2018 20:45 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kulmakivi Vilma Kesänen palaa Catziin

Syyskauden Espanjan kivenkovassa kakkosliigassa pelannut Orimattilan Jymyn kasvatti ja Susiladiesin pitkäaikainen pelinrakentaja Vilma Kesänen, 29, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen 2010-luvun Naisten Korisliigan kestomenestyjän Lappeenrannan Catzin kanssa. Kesänen edusti Catzia viimeksi vuosina 2007-2012.

Näytä lisää vastaavia