Roosa Lehtoranta Belgian pääsarjan Antwerp Giantsiin

19.6.2019 08:47 Naisten Korisliigaa päättyneellä kaudella Tapiolan Hongassa pelannut Roosa Lehtoranta, 22, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Peli-Karhut-kasvatti on tehnyt sopimuksen Belgian pääsarjassa pelaavan Antwerp Giantsin kanssa.

Roosa Lehtoranta on tehnyt sopimuksen Antwerp Giantsin kanssa. Kuva: Ville Vuorinen.

Lehtorannalla on nuoresta iästään huolimatta allaan jo kuusi kautta Naisten Korisliigaa, joista neljä kasvattajaseurassaan ja viimeiset kaksi Hongassa. Naisten Korisliigassa Lehtoranta on palkittu vuoden parhaaksi 6. pelaajaksi (2015) ja vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi (2016).

– Hyvät fiilikset, ja etenkin odottavainen fiilis, että pääsee uuteen ympäristöön haastamaan itseään ja oppimaan uuden maan koriskulttuuria. Totta kai myös kiitollinen, että muutaman rikkonaisen kauden jälkeen aukesi tällainen mahdollisuus, Lehtoranta aloittaa.

– Minulla on tavoite aina ollut pelata ulkomailla, eli siinä mielessä nyt yksi välitavoite on plakkarissa kohti isompaa tavoitetta.

Keskimäärin 10,8 pistettä, 4,1 levypalloa ja 3,6 syöttöä Hongalle tehtailleen Lehtorannan uusi joukkue Giants sijoittui viime kaudella Belgian pääsarjassa kahdestatoista joukkueesta toiseksi viimeiseksi. Tavoite tulevaksi kaudeksi on kuitenkin laitettu korkeammaksi.

– Joukkue on nuori ja viime kauden häntäpään jengejä, mutta tällä kaudella tavoitteena on pleijarit. Juteltuani valmentajan kanssa, niin luvassa on paljon vastuuta, mikä oli varmaankin suurin tekijä sopimuksen syntyyn. Totta kai myöskin olosuhteet ja Belgia maana kiehtoi.

– Tavoitteena on mennä eteenpäin koripalloilijana ja urheilijana kokonaisvaltaisesti. Pelikovuus, aggressiivisuus puolustuspäässä ja pallollisena pelaaminen on osa-alueita, joissa haluan mennä eteenpäin.

Lehtoranta nousi nuorten maajoukkuepelaajaksi 18-vuotiaiden maajoukkueeseen, jonka jälkeen tie on vienyt aina 14 esiintymiseen naisten maajoukkueeseen saakka. Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen iloitsee jälleen yhdestä nuoresta pelaajasta, joka hyppää ulkomaille.

– Belgian pääsarja on loistava paikka Roosalle. Muutama todella kova joukkue ja hyvätasoinen keskikasti, johon Antwerp oletettavasti kuuluu. Selkeä seuraava askel Roosalle ja onnittelut hänelle, Salminen kommentoi.

Henkilöt

 
22.10.2023 09:33 Susiladies

Roosa Lehtoranta käytti ulkomaanoptionsa ja siirtyy Nördlingeniin, Saksan Bundesliigaan

Aiemmin tällä kaudella hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja edustanut Roosa Lehtoranta, 26, on käyttänyt sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavaan EIGNER Angels Nördlingeniin.

2.2.2023 09:59 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta palaa Saksan Bundesliigassa pelaavaan Kelterniin

Peli-Karhuissa aiemmin tällä kaudella pelannut Susiladies-konkari Linda-Lotta Lehtoranta, 31, siirtyy Saksan Bundesliigan toisella sijalla olevaan Rutnorik Stars Kelterniin. Lehtoranta pelasi Kelternissä myös kaudella 2015-16.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

2.12.2021 08:49 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta Israeliin vahvistamaan Neve David Ramlaa EuroCupissa

Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

11.6.2020 14:55 Susiladies

Suurlupaus Awak Kuier aloittaa ammattilaisuransa Italiassa

Suomen koripallon huipputalentti ja yleisöäänestyksessä naisten Korisliigan vuoden pelaajaksi arvostettu Awak Kuier, 18, on allekirjoittanut pelaajasopimuksen Italian Serie A:ssa pelaavan Virtus Eirene Ragusan kanssa.

31.7.2019 09:08 Susiladies

Kaisa Kuisma siirtyy Portugaliin, uusi osoite Vitória SC

Napolin universiadijoukkueen Kaisa Kuisma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille ammattilaiseksi, kun 180-senttinen Orimattilan Jymyn kasvatti on tehnyt sopimuksen Portugalin pääsarjaa pelaavan Vitória Sporte Cluben kanssa.

28.8.2018 09:47 Susiladies

Susiladiesin Anissa Pounds Espanjan kakkossarjaan

Keväällä SM-kultaa Peli-Karhujen riveissä huuhtonut Susiladiesin Anissa Pounds, 25, siirtyy ensi kaudeksi Espanjan kakkossarjan Maristas A Coruñaan.

11.8.2018 10:44 Pääjuttu

Veera Pirttinen Saksan Bundesliigaan

Naisten Korisliigan vuoden puolustaja Veera Pirttinen, 21, siirtyy tulevaksi kaudeksi Saksan Bundesliigassa pelaavaan ChemCats Chemnitziin.

8.1.2018 20:45 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kulmakivi Vilma Kesänen palaa Catziin

Syyskauden Espanjan kivenkovassa kakkosliigassa pelannut Orimattilan Jymyn kasvatti ja Susiladiesin pitkäaikainen pelinrakentaja Vilma Kesänen, 29, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen 2010-luvun Naisten Korisliigan kestomenestyjän Lappeenrannan Catzin kanssa. Kesänen edusti Catzia viimeksi vuosina 2007-2012.

Näytä lisää vastaavia