Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

18.2.2024 22:52 Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

Mikael Jantunen pääsi juhlimaan Leaders Cupin voittoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ranskan Leaders Cupin välierässä Paris Basketball kiri päätösneljänneksellä (23-12) AS Monacon ohi napaten finaalipaikan 98-93 (53-54)-voitolla. Jantunen oli jälleen pirteänä kahdeksalla pisteellä ja kolmella levypallolla.
Ottelutilastot

Finaalissa vastaan asettui Nanterre ja Paris Basketball pääsi juhlimaan historiansa ensimäistä pokaalia 90-85 (47-42)-voitolla. Jantunen teki tärkeää työtä 12 pisteen ja kahdeksan levypallon ja syötön tilastoilla.

- Tuntuu tietenkin tosi hyvältä. Joukkue teki tosi kovaa duunia koko ajan eikä kolme peliä kolmeen päivään ole mikään helppo rutistus. Seuran ensimmäinen titteli tuntuu tosi hyvältä ja tästä on hyvä jatkaa. Tästä voi nauttia muutaman päivän ja sitten työ jatkuu.

- Koko joukkue on ansainnut tämän ja teimme joukkueena todella paljon töitä. Kauden keskivaiheeseen oli kiva saada pikku palkinto ja se antaa nälkää loppukautta ajatellen, Jantunen mietti ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kaukiainen liekitti 21 pisteellään Kalev/Cramon 76-68 (42-36)-voittoon Tartu Ülikoolista. Kaukiaisen riville kirjattiin myös kolme levypalloa, syöttö ja kaksi riistoa. Samalla joukkue pääsi juhlimaan Viron cupin mestaruutta.

- Hieno fiilis voitosta. Tällainen voitto kauden keskellä tuo varmasti lisämotivaatiota joukkueelle voittaa vielä lisää. Tämä on silti vasta välietappi tämän kauden tavoitteissa joukkueellemme. Kautta on jäljellä vielä paljon ja päätavoite on kevään peleissä, ja jatkamme työntekoa kohti runkosarjan voittoa, jotta saamme parhaat mahdolliset lähtökohdat kevään peleihin, Kaukiainen totesi voiton jälkeen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Sasu Salinin Teneriffa jäi Copa del Rey'n välieriin, kun Barcelona jyräsi finaaliin 108-76 (54-24). Ottelun ratkaisu nähtiin toisella neljänneksellä, kun Barca voitti sen peräti 40-8. Salin heitti seitsemän pistettä kartuttaen tilastojaan myös levypallolla, syötöllä ja riistolla.
Ottelutilastot

Alex Murphyn Estudiantes säilytti kärkipaikkansa Espanjan LEB Orossa, vaikka hävisi Lleidan vieraana 79-93 (38-42). Murphy tilastoi seitsemän pistettä ja levypallon.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Remu Raitasen Caceres koki kotonaan niukan 81-84 (35-41)-tappion Castellolle. Raitaselle kirjattiin kuusi pistettä, levypallo ja riisto. Caceres on nyt toiseksi viimeinen.
Ottelutilastot

Puolan kakkosliigassa Mikael Laihosen Radomin vahva nousukiito katkesi ainakin hetkeksi, kun Poznan oli kotonaan niukasti vahvempi 74-71 (43-32). Laihonen auttoi joukkuettaan yhdeksän pisteen, neljän levypallon ja riiston tilastoilla. Radom jatkaa sarjassa seitsemäntenä.
Ottelutilastot

Saksan ProB:ssä Valtteri Mervolan Ehingen Urspring hävisi kotonaan kirvelevästi BBA Ludwigsburgille 68-70 (46-47). Mervola auttoi joukkuettaan kahdeksan pisteen, levypallon ja kahden syötön noteerauksella. Ehingen on pohjoislohkossa putoajan paikalla.
Ottelutilastot

Miikka Sopasen valmentama Herford joutui taistelemaan sarjakärki Leverkusenia vastaan ja hävisi 73-86 (33-46). Herford on pohjoislohkossa putoajan paikalla 13.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa saatiin runkosarja pakettiin ja kausi jatkuu ylemmässä ja alemmassa loppusarjassa. Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama Swans Gmunden lähtee ylempään loppusarjaan kakkospaikalta. Swans ei antanut Grazin yllättää itseään, vaan otti selvän 94-77 (46-37)-voiton.
Ottelutilastot


Susijengi palaa kotikentälle 26. helmikuuta, kun se kohtaa Tanskan! Liput EM-karsinta-avaukseen myynnissä nyt osoitteessa https://www.ticketmaster.fi/susijengi. Kerää jengi kasaan ja tulkaa yhdessä ulvomaan Susijengille.

 
21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

Näytä lisää vastaavia