Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

11.3.2020 13:50 Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

Taru Tuukkanen ja Tuukka Kotti odottavat innolla tulevaa koulutusta. Kuva: Ville Vuorinen

Järjestyksessään toista kertaa käynnistyvään Time Out -koulutusohjelmaan valittiin Susijengin ja Helsinki Seagullsin voimakaksikko Shawn Huff ja Tuukka Kotti sekä suomalaisen naiskoripallon legenda, Forssan Alkua edustava Taru Tuukkanen.

Yhteensä mukana ohjelmassa on 51 pelaajaa 27 eri maasta, jotka valittiin mukaan hakemusten ja suositusten perusteella.

Koulutusohjelma tarjotaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden maisteritason tutkintoon ja uran jatkamiseen urheilun parissa myös peliuran päättymisen jälkeen. Koulutus kestää 1,5 vuotta ja se käynnistyy kesäkuussa.

Susijengi-kapteeni Shawn Huff täydentää koulutuksen suomalaiskolmikon. Kuva: Ville Vuorinen
Susijengi-kapteeni Shawn Huff täydentää koulutuksen suomalaiskolmikon. Kuva: Ville Vuorinen

Susijengin paidassa ennätykselliset 225 maaottelua pelannut Tuukka Kotti otti paikan koulutusohjelmassa vastaan innostuneena.

- Loistavat fiilikset. Olen todella innoissani sekä kiitollinen, että Koripalloliitto ilmoitti meidät mukaan ja tulimme valituksi, Kotti iloitsee.

- Nyt pääsen katsomaan lajia sellaisesta perspektiivistä, joka on itselleni uutta. Koulutuksessa pääsen jakamaan omia kokemuksia, mutta myös oppimaan muilta huippupelaajilta, jotka ovat hiljalleen siirtymässä kentän rajojen ulkopuolelle. Siirtyminen pelaajasta työelämään ei kaikille ole helppoa, etenkin jos takana on pitkä pelaajaura. Koulutus luo turvallisuuden tunnetta ja sitä kautta pääsen oppimaan ja näkemään korista uudella tavalla, Kotti kokee.

Huiman kansainvälisen pelaajauran tehnyt Taru Tuukkanen yhtyy Kotin näkemyksiin.

- Kun pääsin haastattelusta jatkoon ja lopulta valituksi, olin todella innoissani. Koulutus sopii minulle hyvin. Olen saanut liiketalouden kurssit käydyksi ja tuleva koulutus on hieno jatko oman tutkinnon perään, Tuukkanen sanoo.

- Odotan, että pääsen verkostoitumaan uusien ihmisten kanssa. Samalla meille avautuu näyteikkuna päästä seuraamaan FIBA:n toimintaa ja oppimaan muun muassa tapahtumanjärjestämisestä. Minulla on hyvä kielitaito ja tavoitteena on kansainvälinen työura, joten odotan kaikkea innolla.

Ensimmäinen Time Out -koulutus päättyi syksyllä 2018, jossa Suomesta mukana olivat Ville Kaunisto ja Tiina Sten.

Lue lisää Time Out 2.0 -koulutuksesta >

 
28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

Kuusi uutta legendaa Suomi-koriksen Hall of Fameen

Suomen itsenäisyyden 100-juhlavuonna valintaraati päätti täydentää Hall of Famea kuudella uudella ansioituneella legendalla. Tänä vuonna kunniagalleriaa täydentävät Martti Huhtamäki, Mikko Koskinen, Sakari Pehkonen, Anja Suomalainen, Timo Suviranta ja Veikko Vainio.

8.3.2017 Haastattelu

Tiina Sten ja Ville Kaunisto valittiin FIBA:n Time Out -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

Tunnelmia ikimuistoisesta koripallovuodesta 2016

Suomi-koripallon nousukiito jatkui tasaisena vuoden 2016 aikana. Basket.fi kokosi koripalloväelle vuoden uutisotsikot yhteen vuodenvaihteessa muisteltavaksi aina kevään mestaruuksista 20-vuotiaiden miesten EM-kisoihin ja suomalaispelaajien kansainvälisillä kentillä niittämään menestykseen.

28.8.2015 21:04 Liittoa koskeva tiedote

Airas, Finneman, Pounds ja Salmenkylä Suomi-koriksen Hall of Fameen

Pelaajalegendat Terhi Airas, Teijo Finneman ja Larry Pounds sekä monitoimimies Juhani Salmenkylä muodostavat Suomi-koriksen Hall of Famen vuosikerran 2015. Hall of Fame -jäsenyys on kunnianosoitus ansiokkaasti suomalaiseen koripalloon vaikuttaneille henkilöille, ja valinnoista vastaa asiantuntijaraati, jossa on mukana Koripalloliitto, Koripallosäätiö, Koripallomuseo ja Suomen Urheilumuseo.

Susijengin luottoluotsi Pekka Salmisesta naisten päävalmentaja

Vuodesta 2001 Suomen miesten koripallomaajoukkueen eli Susijengin nousua rakentamassa ollut Pekka Salminen, 51, on nimitetty naisten päävalmentajaksi. Paraikaa joensuulaista Kataja Basketia Korisliigassa valmentava Salminen aloittaa laaja-alaisessa ja päätoimisessa tehtävässään Koripalloliitossa 1.6.

Näytä lisää vastaavia