Tiina Sten ja Ville Kaunisto valittiin FIBA:n Time Out -koulutusohjelmaan

8.3.2017 Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

Tiina Sten päätti mittavan uransa ulkomailla viime keväänä. Sen jälkeen hän on ehtinyt suorittaa urheilumanageroinnin ammattitutkinnon Vierumäellä ja nyt arki kuluu Turun aikuiskoulutuskeskuksessa markkinointiviestinnän opintojen parissa.

Stenin lisäksi Suomesta FIBA:n Time Out -koulutusohjelmaan osallistuu viime kevään Suomen mestari Ville Kaunisto. Kuvat: Oma Design & Kai Kilappa

Suomesta ensimmäistä kertaa käynnistyvään Time Out –koulutusohjelmaan valittiin viime kauteen kansainvälisen peliuransa päättänyt Tiina Sten sekä loukkaantumisesta kuntoutuva Kouvojen kapteeni Ville Kaunisto. Yhteensä mukana ohjelmassa on 80 pelaajaa, jotka valittiin mukaan hakemusten ja suositusten perusteella.

Kyseessä on ainutlaatuinen kokonaisuus, jolla tarjotaan peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuus maisteritason tutkintoon ja uran jatkamiseen urheilun parissa myös peliuran päättymisen jälkeen.

- Päällimmäinen tunne on se, että olen tosi innoissani! Ei tarvinnut kauaa miettiä, kun Koripalloliitosta kysyttiin, olisinko kiinnostunut. Kyseessä on ainutlaatuinen projekti ja opintoja pystyy tekemään maisteritutkintoon asti. Se on tosi hieno mahdollisuus, Sten hehkuttaa.

102 naisten maaottelua pelannut Sten, 31, päätti mittavan uransa ulkomailla viime keväänä. Sen jälkeen hän on ehtinyt suorittaa urheilumanageroinnin ammattitutkinnon Vierumäellä ja nyt arki kuluu Turun aikuiskoulutuskeskuksessa markkinointiviestinnän opintojen parissa. 

"Ehdottomasti upea tilaisuus"

Kouvot-ikoni Kauniston, 34, kausi loppui syksyllä lyhyeen akillesjänteen katkeamisen myötä. Talven aikana Susijengi-laituri on jatkanut yhteiskuntatieteiden opintojaan Itä-Suomen yliopistossa.

- Koripalloliitosta lähestyttiin ja kerrottiin, että haluaisivat suositella minua. Joulukuussa lähetin hakupaperit ja vuodenvaihteen jälkeen oli sitten videohaastattelujen vuoro, Kaunisto kertoo Kouvolan Sanomien uutisessa.

- Tämä on ehdottomasti upea tilaisuus, josta olen todella kiitollinen niin Koripalloliitolle kuin tietysti FIBA:llekin. Tiedän, että opetus huippuyliopistossa on taatusti laadukasta ja tuo uusia ajatuksia, joista on myöhemmin uralla hyötyä, Kaunisto jatkaa.

Koulutusohjelman yhteistyökoulu on Northumbrian yliopisto Newcastlessa. Ensimmäinen jakso käynnistyy kesäkuussa naisten EM-kisojen yhteydessä Prahassa ja viimeinen lähiopetusjakso on elokuussa 2018.

Lisätiedot: Tiina Sten
Lisätiedot: Ville Kaunisto

Lue myös:

 
31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Kuusi uutta legendaa Suomi-koriksen Hall of Fameen

Suomen itsenäisyyden 100-juhlavuonna valintaraati päätti täydentää Hall of Famea kuudella uudella ansioituneella legendalla. Tänä vuonna kunniagalleriaa täydentävät Martti Huhtamäki, Mikko Koskinen, Sakari Pehkonen, Anja Suomalainen, Timo Suviranta ja Veikko Vainio.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

Tunnelmia ikimuistoisesta koripallovuodesta 2016

Suomi-koripallon nousukiito jatkui tasaisena vuoden 2016 aikana. Basket.fi kokosi koripalloväelle vuoden uutisotsikot yhteen vuodenvaihteessa muisteltavaksi aina kevään mestaruuksista 20-vuotiaiden miesten EM-kisoihin ja suomalaispelaajien kansainvälisillä kentillä niittämään menestykseen.

28.8.2015 21:04 Liittoa koskeva tiedote

Airas, Finneman, Pounds ja Salmenkylä Suomi-koriksen Hall of Fameen

Pelaajalegendat Terhi Airas, Teijo Finneman ja Larry Pounds sekä monitoimimies Juhani Salmenkylä muodostavat Suomi-koriksen Hall of Famen vuosikerran 2015. Hall of Fame -jäsenyys on kunnianosoitus ansiokkaasti suomalaiseen koripalloon vaikuttaneille henkilöille, ja valinnoista vastaa asiantuntijaraati, jossa on mukana Koripalloliitto, Koripallosäätiö, Koripallomuseo ja Suomen Urheilumuseo.

Susijengin luottoluotsi Pekka Salmisesta naisten päävalmentaja

Vuodesta 2001 Suomen miesten koripallomaajoukkueen eli Susijengin nousua rakentamassa ollut Pekka Salminen, 51, on nimitetty naisten päävalmentajaksi. Paraikaa joensuulaista Kataja Basketia Korisliigassa valmentava Salminen aloittaa laaja-alaisessa ja päätoimisessa tehtävässään Koripalloliitossa 1.6.

28.11.2013 12:45 Yhteistyökumppanit

Susijengi Joulupuu-keräyksen suojelijaksi, korisperhe laajasti hyvällä asialla

Suomalainen koripalloperhe tekee tänä jouluna hyvää monellakin rintamalla. Miesten maajoukkue eli Susijengi on lupautunut valtakunnallisen Joulupuu-keräyksen suojelijaksi, kun taas liigatasolla Catz Lappeenrantaa ja KTP-Basketia edustavat sisarukset Dionne ja Michael Poundsin ovat haastaneet miesten ja naisten pääsarjaseurat lahjakeräykseen vähävaraisille perheille.

15.8.2013 Pääjuttu

Suomi-koriksen Hall of Fameen neljä uutta jäsentä

Suomalaisen koripallon Hall of Fameen on valittu neljä uutta jäsentä. Suomalaisen naiskoriksen kaikkien aikojen pelaaja Lea Hakala sekä jo edesmenneet valmentajalegenda Robert Petersen, seitsemän kertaa EM-lopputurnauksessa pelannut Timo Lampén sekä takamiesvelho Jorma Pilkevaara nostavat Hall of Fameen valittujen koripallovaikuttajien lukumäärän kuuteentoista.

Koripallovuosi 2012 oli ikimuistoinen

Nilan Bisonsin ikimuistoinen Suomen mestaruus ensimmäisenä liigakautena, Susijengin voitokkaat EM-karsinnat ja tienraivaus vuoden 2013 EM-kisoihin, ToPo:n seurahistorian 1000. voitto, Alex Murphyn debyytti nuorisomaajoukkueissa… Lue täältä vuodenvaihteen ratoksi päättyvän vuoden ikimuistoisimmista koripallohetkistä!

Näytä lisää vastaavia