Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

23.9.2023 09:52 Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

Kaksinkertainen arvokisakävijä Henri Kantonen suuntaa Liettuaan. Kuvat: Ville Vuorinen / Susijengi & Korisliiga.

Kantonen oli jo valmistautumassa alkavaan seurajoukkuekauteen Karhu Basketin paidassa, kun Liettuan liiganousija M Basket Maizeikiai menetti maajoukkuepelinrakentajansa Vaidas Kariniauskasin Eurocup-seura Vilnius Wolvesiin. Tämä avasi ikkunan Kantoselle, joka vastasi hyväksyvästi liettualaisseuran kutsuun.

- Liettuan liigakausi alkoi maanantaina ja seuraava peli on jo lauantaina, joten he tarvitsivat uutta takamiestä nopealla aikataululla, ja minunkin osaltani päätös oli tehtävä pian, Kantonen kertoo.

- Kariniauskasin lähdettyä M Basket tarvitsee ensisijaisesti pelinjohtajaa, ja sitä roolia olen tullut joukkueeseen täyttämään. Iso rooli on tarjolla ja tavoite on, että runkosarjan päätyttyä ollaan pudotuspeleissä. Vaikka kauden eka peli päättyikin niukkaan vierastappioon, niin kokonaisuus näytti hyvältä.

M Basket tulee olemaan Kantosen uran toinen ammattilaisosoite ulkomailla. Edellisen kerran Kantonen pelasi Suomen rajojen ulkopuolella kaudella 2020-21, jolloin hän edusti Aix-Mauriennea Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

- Koin, että nyt oli sekä oikea aika että oikea tilaisuus käyttää ulkomaanoptio. Diilin kanssa edettiin nopein kääntein ja suuret kiitokset kuuluu Karhu Basketille paitsi menneistä vuosista, myös ymmärryksestä tässä tilanteessa, Kantonen kiitää.

- Karhu Basket on ensiluokkainen organisaatio, joka kohtelee pelaajiaan todella hyvin. Vuosista Karhu Basketin kanssa jää paljon hyviä muistoja.

Kantosen lisäksi M Basketissa pelaa alkaneella kaudella toinenkin Karhu Basketin pelaaja, sillä Susijengin isoon päähän lukeutuva Daniel Dolenc solmi joukkueen kanssa sopimuksen elokuussa.

Kantonen debytoi M Basketissa tänään lauantaina, kun joukkue kohtaa kotikentällään Jonavan.

Divarista Korisliigan tähdistöön ja arvokisakävijäksi

Henri Kantonen päätti junioriuransa keväällä 2016 ToPon kanssa haettuun U19 poikien Suomen mestaruuteen, jolloin hänet nimettiin myös U19 poikien SM-sarjan vuoden pelaajaksi.

Menestysvuosi ToPon junioreissa siivitti Kantosen Kouvolaan, jossa hän edusti tulokaskaudellaan Kouvoja Korisliigassa 28 ottelun verran ja urakoi divarin Korikouvoille 20,4 pistettä, 9,5 levypalloa, 4,7 syöttöä ja 1,3 riistoa ottelua kohden.

Kouvolasta Kantonen otti suunnakseen Kauhajoen ja Karhu Basketin, jossa hän teki Korisliigan läpimurtonsa 2017-18-kaudella. Karhu Basket haki Suomen mestaruuden Kantosen rekisteröidessä 6,4 pistettä, 2,4 levypalloa ja 1,4 syöttöä ottelua kohden ja kuitatessa Korisliigan kehittyneimmän pelaajan kiertopalkinnon.

Ensimmäisen Kauhajoen vuotensa jälkeen Kantonen edusti kahden kauden ajan Salon Vilpasta. Jälkimmäisellä Salon kaudella Kantonen nosti keskiarvonsa 10,7 pisteeseen, 5,1 levypalloon ja 3,9 syöttöön ottelua kohden. Vilppaan kanssa Kantonen juhli Suomen cupin mestaruutta 2018 ja haki cupin hopeaa 2019.

Salossa vietetyn kaksivuotisen jälkeen Kantonen siirtyi Ranskan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle edustamaan Aix-Mauriennea. Kantonen kirjautti Aix-Mauriennelle 6,4 pistettä, 3,4 levypalloa ja 3,0 syöttöä ottelua kohden.

Ranskan kautensa jälkeen Kantonen edusti Karhu Basketia menestyksekkäästi kahden kauden ajan. Karhu Basket haki Kantosen kanssa keväällä 2022 Suomen mestaruuden ja 2023 SM-hopeaa, unohtamatta pelikauden 2022-23 sijoitusta FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukossa.

Kantonen debytoi juniorimaajoukkuetasolla U20 miesten maajoukkueessa ja ehti pelata 15 nuorten ja kolme haastajien maaottelua ennen Susijengi-debyyttiään. Kantonen teki ensiesiintymisensä Susijengissä kesällä 2018 ja on sittemmin kirjauttanut 37 miesten maaottelua 3,2 pisteen, 2,0 levypallon ja 1,7 syötön keskiarvoin.

Kantonen kuului Susijengin arvokisakokoonpanoon 2022 EM-kisoissa ja 2023 MM-kisoissa.

Henkilöt

 
20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

10.12.2021 08:41 Korisliiga

Topias Palmi vahvistaa Limburgia

Belgian ja Alankomaiden yhteisliiga vahvistuu jo neljännellä suomalaispelaajallaan, kun Korisliigan syyskauden paras kotimainen pistemies ja Susijengin täsmätykki Topias Palmi, 195 cm ja 27 vuotta, siirtyy kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön edustusjoukkueesta Limburgin riveihin.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

14.1.2021 09:40 Susijengi

Samuel Haanpään ansiokas pelaajaura päätökseen

Ikäpolvensa ansiokkaimpiin suomalaisiin koripalloilijoihin lukeutuva Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 34, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. Haanpää ehti pitkän uransa aikana edustaa Suomea EM-kisoissa, rikkoa yliopistonsa kolmen pisteen heittoennätyksen ja pelata ammattilaisena mm. Espanjassa, Kyproksella ja Argentiinassa.

18.2.2020 10:59 Korisliiga

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson Kataja Basketiin

Alkukaudella Ranskan Pro A:ssa Bourg-en-Bresseä edustanut Susijengin pelinrakentaja Jamar Wilson, 35, palaa kahdeksan ja puolen vuoden jälkeen Suomeen ja Korisliigaan. 185-senttisen, kaksissa arvokisoissa Suomea edustaneen Wilsonin uusi osoite on joensuulainen Kataja Basket, jota hän edustaa loppukauden ajan. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020-21.

17.2.2020 10:42 Susijengi

Katsaus Susijengin pelaajien seurajoukkuekauteen 2019-2020

Susijengin pelaajat kerääntyvät yhteen ensimmäisen EM-karsintaikkunan merkeissä tänään maanantaina. Susipelaajien kausi 2019-20 seurajoukkueissaan on ollut tuloksellinen niin kansainvälisillä kentillä kuin kotoisessa Korisliigassakin, arvioi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

15.7.2019 09:24 Susijengi

Ilari Seppälä käyttää ulkomaanoptionsa, siirtyy Ranskaan

Alkukesällä sopimuksen Korisliigan Helsinki Seagullsin kanssa tehnyt Susijengin takamies Ilari Seppälä, 26, käyttää sopimuksensa ulkomaanoption ja siirtyy Ranskan Pro B -liigaan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Ulkomaanpesti on Lapuan Korikobrien kasvatille uran ensimmäinen.

27.6.2019 12:40 Susijengi

Topias Palmi kolmivuotisella sopimuksella Italian Serie A:n Cremonaan

Korisliigan vuoden pelaajana palkittu ja Susijengissä vuosien 2018-19 MM-karsinnoissa maajoukkueläpimurtonsa tehnyt Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 24, siirtyy joensuulaisesta Kataja Basketista kolmivuotisella sopimuksella Italian Serie A:n Guerino Vanoli Basket Cremonaan.

17.5.2019 09:41 Susijengi

Susijengi-kapteeni Shawn Huff Seagullsiin kolmivuotisella sopimuksella

Korisliigaa edellisen kerran pelikaudella 2003-04 pelannut Susijengi-kapteeni Shawn Huff, 35, on solminut kolmivuotisen sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa. 198-senttinen Torpan Poikien kasvatti palaa Suomeen pelattuaan yli vuosikymmenen Saksan, Italian ja Kreikan ammattilaisparketeilla.

13.2.2019 15:49 Susijengi

Korista tarjolla runsaasti VeikkausTV:ssä ja Elisa Viihde Sportilla: Launtain huipentaa Korisliigan All Stars -tapahtuma Tartossa

Viikon Veikkauspeli: Keskiviikkona VeikkausTV tarjoaa monikameratuotantona viime kauden Korisliiga-finaalien uusinnan, Vilpas-Karhu Basket.

5.2.2019 13:24 Susijengi

Korista VeikkausTVssä viikolla 6: Salin ja Murphy vastakkain Espanjassa, saako Katajan eurotaival jatkoa?

Tällä viikolla VeikkausTV:llä nähdään muun muassa Espanjan liigan suomalaiskohtaaminen, kolme Chicago Bullsin NBA-ottelua sekä Kataja Basketin kohtalonottelu FIBA Europe Cupin jatkolohkossa.

28.1.2019 14:23 Susijengi

VeikkausTV:n korisviikko tarjoaa 12 suomalaispelaajien ottelua

Koriksen ystävät voivat viettää pakkaspäiviä viihtyisästi vastaanottimien äärellä, kun VeikkausTV välittää suomalaisten otteita kansainvälisiltä kentiltä peräti 12 ottelun verran tällä viikolla.

31.12.2018 10:32 Pääjuttu

Koripallovuoden 2018 kohokohtina Markkanen, Susijengi ja mestarit

Suomalainen koripallovuosi 2018 on vajaata vuorokautta vaille historiaa. Päättyvän koripallovuoden kohokohtia suomalaisperspektiivistä ovat Basket.fi:n lukijamäärien perusteella olleet Lauri Markkasen loisto-otteet Chicago Bullsissa, Susijengin loppuunmyydyt MM-karsintaottelut sekä Suomen mestaruudet.

7.2.2018 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Korisliigan MVP Antto Nikkarinen loppukaudeksi Kotkaan

Kahtena perättäisenä keväänä Korisliigan pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt perinteinen kotkalaisjoukkue KTP-Basket saa riveihinsä huippuvahvistuksen. Hallitseva Korisliigan MVP ja alkukauden Ruotsin liigaa Jämtlandissa pelannut Susijengi-takamies Antto Nikkarinen, 26, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen KTP:n kanssa, uutisoi Kymen Sanomat.

Näytä lisää vastaavia