Espoolaisjoukkueet avausvoittoihin – myös PeKa ja Kouvottaret saivat pistetilinsä auki

1.10.2022 18:46 Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pakettiin. Lauantain voittajia olivat EBT, Honka, PeKa sekä Kouvottaret.

Elsa Lemmilä ja Honka nappasivat kauden avausvoiton. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

EBT:lle hieno vierasvoitto

Vimpelin Veto ja EBT avasivat kautensa Vimpelissä, jossa nähtiin tasainen kamppailu. EBT oli ottelussa lopulta parempi 88-82 ja matkasi kahden sarjapisteen kanssa takaisin Espooseen.

Ottelun kaksi ensimmäistä jaksoa olivat tasaisia. Puoliajalle mentiin vierasjoukkueen johdossa 44-41.

Vimpeli ottelun komennon itselleen hetkellisesti kolmannella jaksolla, mutta espoolaisten hieno päätösjakso varmisti joukkueelle voiton.

- Todella tyytyväinen, että selvittiin voittajana. Pelissä oli molemmilla omat hetkensä. Päätösjaksolla puolustuksemme oli avain siihen, että päästiin juoksemaan kenttää, EBT:n päävalmentaja Niko Hellman kertasi.

Carmen Tyson-Thomas jatkoi siitä mihin viime kaudella jäi. Hän pussitti EBT:lle 30 pistettä ja keräsi 12 levypalloa. Sierra Moore ylsi myös tupla-tuplaan 24 pisteellä ja 11 levypallolla. Nicole Ogun debytoi Naisten Korisliigatasolla ja kasasi 13 pistettä. Tynice Martin teki Vimpelille 30 pistettä.

-Pelissämme oli paljon hyvää. Pisteitä tehtiin riittävästi voittoon, mutta levypallopelaamisemme ei ollut tänään voittoon riittävällä tasolla. Päätösjakso oli puolustuksellisesti meiltä liian huono, Vimpelin päävalmentajana toiminut Jarkko Havu totesi

Ottelutilasto

Honka kaatoi ToPo:n

Espoossa ottivat yhteen kaksi joukkuetta pääkaupunkiseudulta, kun Honka emännöi ToPo:a. Honka ei ollut yllätettävissä kotikentällään ja voitti 90-69.

Vierasjoukkue aloitti ottelun pirteästi, mutta tapiolalaiset eivät tästä hätkähtäneet ja nappasivat johdon jo ennen puoliaikaa. Tauolla oltiin tilanteessa 49-44.

Honka oli toisella jaksolla parempi joukkue ja onnistui etenkin päätösjaksolla tyrehdyttämään vieraiden hyökkäyspelin. Sarjapisteet jäivät Espooseen lopulta 90-69.

- Kaksijakoinen peli meiltä. Hetkittäin hyviä valonpilkahduksia, mutta ei ehjä 40 minuuttinen missään nimessä. ToPo aloitti vahvasti, mutta saatiin käännettyä peli. Paljon on kuitenkin töitä vielä tehtävänä, Hongan päävalmentaja Niko Nyholm kertasi.

Madelynn Utti debytoi Hongan paidassa vahvasti. Hän heitti 30 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Hänen pelitilanneheittonsa osuivat 79 prosentin tarkkuudella. Cierra Walker 19/6/8 koriin johtanutta syöttöä esiintyi myös vahvasti. Ebba Pekonen teki ToPo:lle 16 pistettä ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä.

- En ollut kovinkaan tyytyväinen meidän ensimmäiseen peliin. Ei pystytty toteuttamaan omaa peliä oikein kummassakaan päädyssä. Sen toteuttaminen pitää olla paremmalla tasolla seuraavissa peleissä, ToPo:n Ebba Pekonen sanoi.

Peli-Karhut aloitti kautensa vahvasti

Mestaruutta puolustava Kotkan Peli-Karhut sai avauskierroksella vastaansa täysin uudistuneen Forssan Alun. Kotkalaisjoukkue ei ollut yllätettävissä ja voitti ottelun 95-65.

Peli-Karhujen hyökkäyspeli toimi etenkin ensimmäisellä jaksolla hienosti. Sen turvin joukkue oli puoliajalla johdossa 51-38.

Toisella puoliajalla pelin kuva säilyi samanlaisena ja kotijoukkue oli koko ajan askeleen vieraitaan edellä. Sarjapisteet jäivät Kotkaan 95-65.

Aurjanee Alix oli esillä joka puolella. Hänelle merkittiin 21 pistettä, kahdeksan koriin johtanutta syöttöä sekä kuusi levypalloa. Lotta Vehka-Aho pussitti 17 pistettä.  Breon Gunnels teki FoA:lle 15 pistettä ja keräsi viisi levypalloa.

Kouvottaret haki pisteet Tampereelta

Pyrintö sai illan ottelussa vieraakseen Kouvottaret. Ottelusta ei jännitystä puuttunut ja johtoasema vaihtuikin useampaan otteeseen. Lopulta viime kauden hopeajoukkue oli parempi ja vei ottelun 75-71.

Avauspuolikkaalla molemmilla joukkueilla oli omat hyvät hetkensä. Puoliajalle mentiin kotijoukkueen johdossa 30-29.

Toisella puoliajalla Kouvottaret oli pitkään vakuuttava, mutta sai kuitenkin tehdä täyden päivätyön voiton eteen. Sarjapisteet matkasivat Kouvolaan 75-71.

Kouvolaisten amerikkalaiskaksikko Tierra Hodges ja Makeda Clarke-Nicholas hallitsivat korinalustaa. Hodges kasasi 16 pistettä ja 15 levypalloa. Clarke Nicholas pussitti 12 pistettä ja keräsi 18 levypalloa. Pyrinnön Ellen Järvinen teki 16 pistettä ja nappasi viisi levypalloa.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.