Edon Maxhunista Hollannin mestari – ”Onnellinen olo”

30.5.2022 09:27 Edon Maxhuni seurasi Mikael Jantusen ja Alexander Madsenin viitoittamalla tiellä, kun hän pääsi tuulettamaan Hollannin mestaruuden kunniaksi.

Edon Maxhuni pääsi juhlimaan Hollannin mestaruutta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Maxhunin Heroes Den Bosch oli finaalisarjassa ZZ Leideniä vastaan jo 1-2-tappiolla, mutta nousi mestaruuteen otteluvoiton 3-2. Sunnuntaina pelattu viides ja ratkaiseva finaali päättyi Heroesin 81-74 (45-42). Ottelussa 12 pistettä heittänyt Maxhuni oli jälleen isossa roolissa ottelun loppuhetkillä heittäen viimeisen reilun pariminuuttisen aikana kuusi pistettä. Maxhuni keräsi myös kolme levypalloa ja kolme syöttöä. Heroes palasi mestaruuskantaan seitsemän vuoden tauon jälkeen.

- Onnellinen olo, että tuli ensimmäinen mestaruus ammattilaisuralla, mutta ei todellakaan viimeinen. Pitkä kausi takana, mutta jokainen äijä tiimissä toi mukaan heidän energiansa ja parhaimman pelinsä tänään. Hollannin sarja kaadettu ja ensi viikolla vielä BNXT-liiga edessä, Maxhuni hehkutti ottelun jälkeen.

Mestaruus tiesi sitä, että Heroes aloittaa Hollannin ja Belgian yhteisliigan pudotuspelit suoraan välierävaiheesta.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjassaa Sasu Salinin Teneriffa tasoitti otteluvoitot Joventut Badalonaa vastaan 103-76 (54-34). Salinin sihti oli kohdillaan hänen pussittaessa 16 pistettä ja tilastot karttuivat myös kolmella levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla. Emir Sulejmanovicille kirjattiin yksi levypallo.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Elias Valtosen kausi sen sijaan tuli päätökseen, kun Manresa hävisi toistamiseen Real Madridille. Tällä kertaa Euroliigan hopeajoukkueen voittolukemat olivat 83-74 (41-39). Valtoselle merkittiin kaksi pistettä ja syöttö.
Ottelutilastot

Itävallan liigan finaaleissa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen Swans Gmunden kavensi finaalisarjan Wieniä vastaan voittaen kolmannen ottelun 107-86 (59-48).
Ottelutilastot

Monacon Mike James koitui Lassi Tuovin ja Strasbourgin turmaksi, kun Monaco voitti joukkueiden toisen puolivälieräkamppailun jatkoajan jälkeen 97-95 (78-78, 44-44). James upotti voittokorin vain 0,4 sekuntia ennen loppua. Ottelupari on nyt tilanteessa 1-1.
Ottelutilastot

Iisalon veljesten valmentama Bonn aloitti Saksan Bundesliigan välierät 68-80 (35-33)-tappiolla Bayern Münchenille.
Ottelutilastot

Susijengi kaatoi hallitsevan EM-kultamitalisti Slovenian kahdesti helmikuussa ja palaa huiman kotiyleisön eteen 30.6., kun se kohtaa tärkeässä MM-karsintaottelussa Ruotsin Espoo Metro Areenalla. Lippukauppa käy kuumana. Hanki liput nyt >>

 
5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

11.1.2024 21:57 Susijengi

Urheilugaalasta koripallon juhlaa: Lauri Markkanen vuoden urheilija, Gordon Herbert vuoden valmentaja!

Torstai-illan Urheilugaala muuttui koripallon juhlaksi, kun Susijengin johtotähti Lauri Markkanen nimettiin vuoden urheilijaksi ensimmäisenä koripalloilijana kautta aikain. Korisjuhlat jatkuivat vuoden valmentajan kategoriassa, kun Gordon Herbert palkittiin vuoden valmentajana ensimmäisenä koripallon edustajana vuosikymmeneen.

8.1.2024 11:55 Susijengi

Lauri Markkanen seitsemännen kerran vuoden koripalloilija

NBA:n hallitseva vuoden kehittynein pelaaja, Susijengin jyväskyläläislähtöinen johtotähti Lauri Markkanen, 26, on jo seitsemännen perättäisen kerran vuoden koripalloilija Suomen urheilutoimittajien vuosiäänestyksessä. Markkanen on nyt kautta aikain toiseksi eniten vuoden koripalloilijan nimityksiä saalistanut suomalainen.

8.1.2024 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenille debyytti Espanjassa – Max Besselink palasi kentille

Vastikään sopimuksen Espanjan pääsarjaseura Andorran kanssa tehnyt Alexander Madsen pääsi heti uuden seuransa riveissä irti. Koko alkukauden sivussa ollut Max Besselink puolestaan palasi tositoimiin Belgiassa.

30.12.2023 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Iisalon ja Jantusen Paris Basketball varmisti pudotuspelipaikan EuroCupissa – Valtonen cup-huipennukseen

Euroopan korisparketeilla palattiin vauhdilla tositoimiin heti joulun jälkeen. Edon Maxhuni jatkoi loisto-otteitaan Ranskassa ja Espanjassa Elias Valtosen Manresa varmisti paikan Copa del Rey’ssä. EuroCupissa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball sinetöi paikan jo hyvissä ajoin pudotuspeleissä.

29.12.2023 18:21 Susijengi

Alexander Madsen kevätkaudeksi Espanjan liigaan

Syyskauden ajan Latvian mestari VEF Rigaa FIBA:n Mestareiden liigassa ja Viron-Latvian koripalloliigassa edustanut Susijengin ison pään luottomies Alexander Madsen, 208 cm ja 28 vuotta, on allekirjoittanut kevätkauden kattavan sopimuksen Espanjan ACB-liigaa pelaavan BC Andorran kanssa.

24.12.2023 15:13 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen siivitti Paris Basketballin voittoisaan jouluun

Mikael Jantunen loisti joulutähden lailla, kun Paris Basketball lähti jouluun komean voiton siivittämänä. Ilari Seppälä jatkoi hienoja otteitaan paluunsa jälkeen kurittaessaan entistä seuraansa.

Näytä lisää vastaavia