Nanterre 92 näytti suuruutensa, Karhu Basketin kansainvälinen voittoputki poikki

1.10.2018 21:02 Kauhajokelaisjoukkueella on lähes mahdoton tehtävä torstaina Ranskassa, eroa kertyi peräti 37 pistettä.

Yannis Morin oli yksi kolmesta Nanterren 208-senttisestä sentteristä. Kuva: Basketball Champions League/Ville Vuorinen

Karhu Basketin voittoisa taival Mestarien liigan karsinnoissa päättyi tylysti, kun ranskalainen Nanterre 92 murjoi oranssipaidat Kauhajoen Liikuntahallilla 54–91 (37–31).

Näin ollen taistelu joukkueiden välillä paikasta Mestarien liigan lohkovaiheeseen on käytännössä ohi, mikäli toisessa osaottelussa Pariisissa ei tapahdu suoranaisia ihmeitä.

– Pitää kuitenkin muistaa, että tarjolla on valtavasti oppia. Lähdemme Ranskaan ottamaan kaikki oppi irti Korisliigaa varten. Tämän parempaa valmistautumista liigaan ei ole, päävalmentaja Jussi Laakso muistutti.

Vielä ensimmäisen puoliajan jälkeen kaikki näytti Karhu Basketin silmin erinomaiselta, sillä noin viiden miljoonan euron budjetilla liikkeellä oleva Nanterre joutui pukukoppiin kuuden pisteen takamatkalta.

Vielä ensimmäisellä puoliajalla Michael Moser ja Karhu Basket esiintyivät erinomaisesti kotiyleisönsä edessä. Kuva: Basketball Champion League / Ville Vuorinen

Toinen puoliaika oli kotijoukkueelta romahdus

Toinen puoliaika oli vierasjoukkueelta kuitenkin lähes täydellinen, sillä Nanterre voitti jälkimmäisen puoliskon peräti 60–17.

– Meidän iso ongelma oli runsas matkustelu ja tiivis ottelutahti. Silti emme pelanneet toisella puoliajalla joukkueena. Tämän tason vastustajaa vastaan niin ei voi käydä. Toivotaan, että torstaina olemme kentällä jälleen yhdessä, Karhu Basketin kapteeni Bojan Sarcevic vaati.

Vielä ensimmäisellä puoliajalla Karhu Basket pelasi kuin edellisillä karsintakierroksilla voittaessaan Bulgarian mestari Levski Lukoilin ja Romanian mestari CSM Oradean. Pallo liikkui iloisesti ja etenkin Durrell Summers löysi tehokkaasti väyliä korille.

Toisella puoliajalla Karhu Basket hakkasi päätään ranskalaiseen seinään ja Nanterre juoksi kenttää kuin hurmiossa. Karhu Basketista ei ollut vielä tässä vaiheessa kautta pysäyttämään epäonnistumisten vyöryä.

– Jotain tapahtui, oliko se bensan loppumista, en tiedä. Mutta ensimmäistä kertaa olimme tällä kaudella yli kymmenen pistettä tappiolla ja siihen emme olleet nähtävästi valmiita, Laakso harmitteli.

– Jokainen alkoi sooloilemaan ja hakemaan omia ratkaisuja. Toinen puoliaika osoitti karulla tavalla, ettemme ole vielä todellakaan valmiita käsittelemään tällaisia vaikeuksia kentällä.

Laakso toivoi, että joukkue oivalsi toisen puoliajan romahduksesta tarvittavan.

– Ei voida alkaa pelkästään soveltamaan, kun homma ei kuljekaan. Jokaisen pitää katsoa peiliin, ihan valmennusjohtoa myöden. On mietittävä toisen puoliajan tapahtumia.

Nanterren päävalmentaja Pascal Donnadieu oli tyytyväinen joukkueensa toiseen puoliaikaan. Kuva: Basketball Champion League / Ville Vuorinen

Donnadieu antoi tunnustusta Karhu Basketille

Nanterren päävalmentaja Pascal Donnadieu oli tyytyväinen voittoisasta vierasottelusta.

– Aiemmin olen käynyt Suomessa Ranskan apuvalmentajana. Silloin hävisimme Suomelle, joten muistot täältä eivät olleet kovinkaan hyvät, Donnadieu naurahti vapautuneena.

– Olen onnellinen tuloksesta. Annan kuitenkin tunnustusta vastustajalle, heillä on ollut paljon pelejä ja matkustuspäiviä. Silti he esittävät tuollaisen taistelun ensimmäisellä puoliajalla. Toisella väsymys ehkä jo näkyi ja otimme hyvän voiton.

Nanterren tehokkain oli Islannin maajoukkueen tukipylväs Haukur Palsson, joka viimeisteli läheltä ja kaukaa 18 pistettä. Karhu Basket paras oli Summers, joka tykitti myös 18 pistettä, joista 14 syntyi jo ensimmäisellä puoliajalla.
Karhu Basket matkaa Pariisiin jo tiistaina.

Mestarien liigan kolmannen karsintakierroksen toinen osaottelu Nanterre 92-Karhu Basket pelataan torstaina Suomen aikaa klo 19.

Mestarien liiga: Ottelutilastot

5.2.2019 13:24 Susijengi

Korista VeikkausTVssä viikolla 6: Salin ja Murphy vastakkain Espanjassa, saako Katajan eurotaival jatkoa?

Tällä viikolla VeikkausTV:llä nähdään muun muassa Espanjan liigan suomalaiskohtaaminen, kolme Chicago Bullsin NBA-ottelua sekä Kataja Basketin kohtalonottelu FIBA Europe Cupin jatkolohkossa.

28.1.2019 14:23 Susijengi

VeikkausTV:n korisviikko tarjoaa 12 suomalaispelaajien ottelua

Koriksen ystävät voivat viettää pakkaspäiviä viihtyisästi vastaanottimien äärellä, kun VeikkausTV välittää suomalaisten otteita kansainvälisiltä kentiltä peräti 12 ottelun verran tällä viikolla.

4.10.2018 23:13 Mestarien liiga

Karhu Basketin eurotaival päättyi tältä erää, Nanterre oli vielä liikaa

Kauhajoen ensimmäiset kansainväliset ottelut olivat silti menestys: neljä voittoa, kaksi tappiota.

28.9.2018 21:06 Mestarien liiga

Karhu Basketin eurohuuma jatkuu, maanantaina Kauhajoelle saapuu vahva Nanterre 92

Bulgarian mestari Levski Lukoil ei päässyt missään vaiheessa kunnon iskuetäisyydelle Kauhajoella.

25.9.2018 20:46 Mestarien liiga

Karhu Basket jatkoi huimaa euroseikkailuaan Bulgariassa

Perjantaina kotijoukkue on Kauhajoella ennakkosuosikki jatkoon Mestarien liigan karsinnan kolmannelle kierrokselle.

22.9.2018 21:19 Mestarien liiga

Karhu Basket marssi komeasti jatkoon Mestarien liigan karsinnassa

Karhu Basketin kansainväliset ottelut jatkuvat jo tiistaina Bulgariassa.

20.9.2018 20:45 Mestarien liiga

Karhu Basketille kelpo debyytti Mestarien liigan karsinnassa, Romanian mestari kaatui niukasti

Romaniaan matkaa lauantaksi lähes 50 kauhajokelaiskannattajaa.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.