Korisliigan Vuoden pelaaja Remu Raitanen arvostaa saamaansa tunnustusta – ”Henkilökohtaisiin palkintoihin kannattaa suhtautua ennen kaikkea motivaattoreina”

20.5.2022 11:11 24-vuotias Remu Raitanen pelasi KTP-Basketissa onnistuneen kauden, joka toi hänelle torstai-illan gaalassa Korisliigan vuoden pelaajan palkinnon. Ura jatkuu syksyllä joko KTP:ssä tai ulkomailla.

Toista kauttaan pelaavalle Remu Raitaselle palkinto oli Korisliiga-uran ensimmäinen henkilökohtainen. Kuva: Samira Lee

– Viime vuonna jäi hieman kaivertamaan, kun vuoden tulokas -palkinto meni toiseen osoitteeseen, Remu Raitanen toteaa ja naurahtaa päälle.

KTP-Basketin 24-vuotias ja 206-senttinen laituri on juuri palkittu miesten Korisliigan vuoden pelaajana, eikä hän alkuunkaan peittele tyytyväisyyttään saavutettuaan näin korkean kunnian. Suorittavathan valinnan sentään vastustajajoukkueiden valmentajat ja kapteenit.

– Olen onnistunut selvästi olemaan inhottava vastustaja, ja tässä tapauksessa se on positiivinen asia. Periaatteessa henkilökohtaiset palkinnot eivät ole tärkeysjärjestyksessä korkeimmalla, mutta niihin voi suhtautua ennen kaikkea hyvinä motivaattoreina. Ne merkitsevät kovan työn kautta saavutettua näkyvää kehitystä, ja silloin palkinnosta tulee otettu olo, Raitanen pohtii.

Vuoden puolustuspelaaja Lassi Nikkarinen (vas) ja kehittynein pelaaja Perttu Blomgren (oik) pääsivät poseraamaan Vuoden pelaajan rinnalle. Kuva: Samira Lee
Vuoden puolustuspelaaja Lassi Nikkarinen (vas) ja kehittynein pelaaja Perttu Blomgren (oik) pääsivät poseraamaan Vuoden pelaajan rinnalle. Kuva: Samira Lee

Raitasen palkinto ei tullut arpapelillä. Hän oli nimittäin selkeästi paras kotimainen pelaaja niin pisteissä, levypalloissa kuin tehokkuuslukemassa mitattuna. Hänen ottelukohtaiset keskiarvonsa olivat 17,1 pistettä, 7,6 levypalloa ja 19,1:n tehokkuus. Osumatarkkuuksina Raitaselle merkittiin 57,1 prosenttia kakkosissa, 36,3 prosenttia kolmosissa ja peräti 91 prosenttia vapaaheitoissa.

Päättyneellä kaudella KTP sijoittui joukkueena runkosarjan neljännelle sijalle, mutta seuran tie pudotuspeleissä päättyi jo puolivälierissä. Raitanen näkeekin ensi kaudessa paljon mahdollisuuksia.

– Päävalmentajamme Roope Mäkelä oli jo viime vuonna taitava työssään, mutta uskon, että hän parantaa nyt entisestään, kun on päässyt tottumaan Korisliigaan. Sen lisäksi, kunhan löytyy hyvä jenkkinelikko, niin kaikki palat ovat aika lailla paikallaan.

Myös Raitasella itsellään on yhä kehittymisen varaa. Hän on neljän San Franciscossa vietetyn yliopistovuoden ja kahden Korisliiga-vuoden – Kobrissa ja KTP:ssä – jälkeen parhaassa peli-iässään ja tavoittelee jatkuvasti ammattilaisuuden seuraavia tasoja.

– Olen ihan hyvä pallonkäsittelijänä, mutta siinä näen yhä kehittymisen varaa. Yleisen käsittelyn harjaantuminen avaa paljon mahdollisuuksia. Puolustuksessa taas on varaa kehittyä paljonkin. Erittäin tärkeää on myös nopeuttaa omaa päätöksentekoa pelitilanteissa, Raitanen analysoi itse.

Kehityksen kohteet ovat varsin ymmärrettävät. Erityisesti ulkomailla Euroopan korkeimmissa sarjoissa voi nähdä selkeästi katsomoon asti, kuinka paljon peli nopeutuu sitä mukaa, mitä ylemmäs mennään.

Remu Raitasen debyyttikausi KTP:n paidassa oli huima. Kuva: Ville Vuorinen
Remu Raitasen debyyttikausi KTP:n paidassa oli huima. Kuva: Ville Vuorinen

Totuushan on – ja turha itsestäänselvyyksiä olisi peitellä – että Raitasen jatko KTP:ssä ei ole sataprosenttisen varmaa. Pelaajalla on sopimuksessaan ulkomaanoptio loppukesälle asti, ja alustavia kiinnostuneita kaikuja on agentille asti jo kantautunut.

– Euroopan monet sarjat ovat yhä käynnissä, joten vielä on liian aikaista sanoa varmalla mitään, mutta jo tässä vaiheessa on paljon enemmän merkkejä havaittavissa kuin viime kesänä oli. Varsinaista tarjousta ei ole pöydällä, mutta täysin varteenotettavien seurojen kanssa on juteltu.

Pitkän tähtäimen tavoite Raitasella on ympäripyöreästi ilmaistuna sama kuin käytännössä kaikilla muillakin alan ammattilaisilla: pelata niin korkealla tasolla kuin ikinä mahdollista.

– Olen yhä verrattain nuori, ja tässä mennään nyt vuosi kerrallaan. Kehityn rauhassa ja katson, minne tie vie.

Henkilöt

 
2.12.2022 21:04 Korisliiga

Honka vahvisti johtoaan Korihaihin nähden keskinäisellä voitolla

Tapiolan Hongan ja Korihaiden kohtaaminen Espoossa päättyi kotijoukkueen 80–73-voittoon.

2.12.2022 15:00 Korisliiga

Korisliigojen kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä Korisliigan sekä naisten Korisliigan kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia.

30.11.2022 23:32 Korisliiga

Illan molemmat kamppailut ratkaistiin voittoheitolla – voittajina Pyrintö ja Kouvot

Miesten Korisliiga-illan voittajia tänään olivat Tampereen Pyrintö ja Kouvot, joista kumpikin varmisti pisteet nimiinsä vasta loppusummerin soidessa.

30.11.2022 23:27 FIBA Europe Cup

Kauhajoki raivasi tiensä FIBA Europe Cupin jatkopeleihin hienolla vierasvoitolla

Kauhajoki kohtasi keskiviikkona alkulohkon päätösottelussa portugalilaisen Sporting CP:n. Kaksijakoinen ottelu kääntyi Kauhajoen voittoon vahvan toisen puoliajan turvin lukemin 84–93 (45–34). Voitto varmisti samalla kauhajokisten lohkovoiton.

29.11.2022 20:33 Korisliiga

Seagulls jätti kolmannella jaksolla Nokian takapeiliin ja rynnisti voittoon

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian välinen kohtaaminen päättyi 94–73.

29.11.2022 19:39 Korisliiga

Jyri Lehtonen jatkaa Kouvoissa kauden jälkeenkin

Korisliigan kokenein aktiivinen päävalmentaja Jyri Lehtonen jatkaa työtään Kouvojen peräsimessä myös ensi kaudella.

28.11.2022 11:45 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus maanantaina suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuun alkupuolella.

27.11.2022 21:06 Pääjuttu

Hongalle kolmas voitto – "Onnistuimme aloittamaan paremmalla energialla"

Tapiolan Honka haki vierasvoiton Lahdesta miesten Korisliigassa.

26.11.2022 22:28 Korisliiga

Kauhajoelle voitto kärkikamppailussa – myös KTP vei derbyn nimiinsä

Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voittoihin illan peleissä ylsivät Kauhajoki, Seagulls, Pyrintö, BC Nokia ja KTP.

24.11.2022 13:30 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat ratkenneet

Korisliigan ja naisten Korisliigan tulevan talven Suomen Cupin rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä. Joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä. Valintatilaisuus järjestetään 28.11. ja se näytetään suorana YouTubessa.

23.11.2022 21:53 Pääjuttu

Jatkoa kolmelle voittoputkelle – juhlijoina Vilpas, Kobrat ja Seagulls

Miesten Korisliigassa voiton veivät tänään Salon Vilpas, Kobrat ja Helsinki Seagulls.

22.11.2022 20:42 Korisliiga

KTP katkaisi tappioputkensa – Kataja hätyyttelee sarjakärkeä

Miesten Korisliigassa sarjapisteet ottivat tänään KTP-Basket ja Kataja Basket.

19.11.2022 20:13 Korisliiga

Hannes Pöllä palasi kentälle ja laittoi tuulemaan – suomalaissenttereillä onnistunut ilta

Miesten Korisliiga-illassa nähtiin neljän ottelun edestä jännitystä. Voittajina maaliin tulivat Kouvot, Kauhajoki, Salon Vilpas ja BC Nokia.

18.11.2022 21:22 Korisliiga

Lassi Nikkarisella tehokas ilta Seagullsin voitossa – Kobrat jatkaa yhä sarjakärkenä

Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua, joista voittajiksi selvisivät Helsinki Seagulls ja Kobrat.

16.11.2022 20:51 Korisliiga

Korisliiga palasi tauolta: Katajan Turnerille tuplatupla heti liigadebyytissä

Miesten Korisliigassa juhlivat tänään Kataja Basket ja sarjakärkeä hätyyttelevä Kauhajoki.

6.11.2022 19:43 Korisliiga

Severi Kaukiaisen johtamat hyökkäykset veivät Kauhajoen yli 30 pisteen voittoon

Kauhajoki kaatoi kotonaan Korihait luvuin 80–48. Severi Kaukiainen merkkautti tuplatuplan.

5.11.2022 20:25 Korisliiga

Kobrat vahvisti sarjajohtoaan – Kataja kunnioitti Leon Huffia seremonialla ja voitolla

Illan voittajia miesten Korisliigassa olivat sarjakärki Kobrat ja viidettä sijaa pitävä Kataja. Joensuussa nautittiin lisäksi paidannostoseremoniasta.

4.11.2022 20:43 Korisliiga

Seagulls ja Kauhajoki jatkavat nousukiitoa – Vilppaalle vihdoin toinen peräkkäinen

Miesten Korisliigassa nähtiin voitot Helsinki Seagullsilta, Kauhajoelta ja Salon Vilppaalta.

3.11.2022 14:48 Korisliiga

Korisliiga-kauden ensimmäinen kuukauden pelaaja on Deshon Taylor

Kouvojen takamies Deshon Taylor on valittu lokakuun 2022 pelaajaksi. Toista kauttaan Suomessa pelaavalle Taylorille kunniamaininta on ensimmäinen.

2.11.2022 21:30 FIBA Europe Cup

Kauhajoen voittokulku jatkuu eurokentillä, Daniel Dolencin käsi jatkaa kuumana

Susijengin marraskuun MM-karsintaryhmään valittu Daniel Dolenc johdatti Kauhajoen neljänteen voittoon FIBA Europe Cupissa 22 pisteellään, kun joukkue voitti unkarilaisen Egis Körmendin vieraskentällä 89-90 (44–45).

Näytä lisää vastaavia