Korisliigan Vuoden pelaaja Remu Raitanen arvostaa saamaansa tunnustusta – ”Henkilökohtaisiin palkintoihin kannattaa suhtautua ennen kaikkea motivaattoreina”

20.5.2022 11:11 24-vuotias Remu Raitanen pelasi KTP-Basketissa onnistuneen kauden, joka toi hänelle torstai-illan gaalassa Korisliigan vuoden pelaajan palkinnon. Ura jatkuu syksyllä joko KTP:ssä tai ulkomailla.

Toista kauttaan pelaavalle Remu Raitaselle palkinto oli Korisliiga-uran ensimmäinen henkilökohtainen. Kuva: Samira Lee

– Viime vuonna jäi hieman kaivertamaan, kun vuoden tulokas -palkinto meni toiseen osoitteeseen, Remu Raitanen toteaa ja naurahtaa päälle.

KTP-Basketin 24-vuotias ja 206-senttinen laituri on juuri palkittu miesten Korisliigan vuoden pelaajana, eikä hän alkuunkaan peittele tyytyväisyyttään saavutettuaan näin korkean kunnian. Suorittavathan valinnan sentään vastustajajoukkueiden valmentajat ja kapteenit.

– Olen onnistunut selvästi olemaan inhottava vastustaja, ja tässä tapauksessa se on positiivinen asia. Periaatteessa henkilökohtaiset palkinnot eivät ole tärkeysjärjestyksessä korkeimmalla, mutta niihin voi suhtautua ennen kaikkea hyvinä motivaattoreina. Ne merkitsevät kovan työn kautta saavutettua näkyvää kehitystä, ja silloin palkinnosta tulee otettu olo, Raitanen pohtii.

Vuoden puolustuspelaaja Lassi Nikkarinen (vas) ja kehittynein pelaaja Perttu Blomgren (oik) pääsivät poseraamaan Vuoden pelaajan rinnalle. Kuva: Samira Lee
Vuoden puolustuspelaaja Lassi Nikkarinen (vas) ja kehittynein pelaaja Perttu Blomgren (oik) pääsivät poseraamaan Vuoden pelaajan rinnalle. Kuva: Samira Lee

Raitasen palkinto ei tullut arpapelillä. Hän oli nimittäin selkeästi paras kotimainen pelaaja niin pisteissä, levypalloissa kuin tehokkuuslukemassa mitattuna. Hänen ottelukohtaiset keskiarvonsa olivat 17,1 pistettä, 7,6 levypalloa ja 19,1:n tehokkuus. Osumatarkkuuksina Raitaselle merkittiin 57,1 prosenttia kakkosissa, 36,3 prosenttia kolmosissa ja peräti 91 prosenttia vapaaheitoissa.

Päättyneellä kaudella KTP sijoittui joukkueena runkosarjan neljännelle sijalle, mutta seuran tie pudotuspeleissä päättyi jo puolivälierissä. Raitanen näkeekin ensi kaudessa paljon mahdollisuuksia.

– Päävalmentajamme Roope Mäkelä oli jo viime vuonna taitava työssään, mutta uskon, että hän parantaa nyt entisestään, kun on päässyt tottumaan Korisliigaan. Sen lisäksi, kunhan löytyy hyvä jenkkinelikko, niin kaikki palat ovat aika lailla paikallaan.

Myös Raitasella itsellään on yhä kehittymisen varaa. Hän on neljän San Franciscossa vietetyn yliopistovuoden ja kahden Korisliiga-vuoden – Kobrissa ja KTP:ssä – jälkeen parhaassa peli-iässään ja tavoittelee jatkuvasti ammattilaisuuden seuraavia tasoja.

– Olen ihan hyvä pallonkäsittelijänä, mutta siinä näen yhä kehittymisen varaa. Yleisen käsittelyn harjaantuminen avaa paljon mahdollisuuksia. Puolustuksessa taas on varaa kehittyä paljonkin. Erittäin tärkeää on myös nopeuttaa omaa päätöksentekoa pelitilanteissa, Raitanen analysoi itse.

Kehityksen kohteet ovat varsin ymmärrettävät. Erityisesti ulkomailla Euroopan korkeimmissa sarjoissa voi nähdä selkeästi katsomoon asti, kuinka paljon peli nopeutuu sitä mukaa, mitä ylemmäs mennään.

Remu Raitasen debyyttikausi KTP:n paidassa oli huima. Kuva: Ville Vuorinen
Remu Raitasen debyyttikausi KTP:n paidassa oli huima. Kuva: Ville Vuorinen

Totuushan on – ja turha itsestäänselvyyksiä olisi peitellä – että Raitasen jatko KTP:ssä ei ole sataprosenttisen varmaa. Pelaajalla on sopimuksessaan ulkomaanoptio loppukesälle asti, ja alustavia kiinnostuneita kaikuja on agentille asti jo kantautunut.

– Euroopan monet sarjat ovat yhä käynnissä, joten vielä on liian aikaista sanoa varmalla mitään, mutta jo tässä vaiheessa on paljon enemmän merkkejä havaittavissa kuin viime kesänä oli. Varsinaista tarjousta ei ole pöydällä, mutta täysin varteenotettavien seurojen kanssa on juteltu.

Pitkän tähtäimen tavoite Raitasella on ympäripyöreästi ilmaistuna sama kuin käytännössä kaikilla muillakin alan ammattilaisilla: pelata niin korkealla tasolla kuin ikinä mahdollista.

– Olen yhä verrattain nuori, ja tässä mennään nyt vuosi kerrallaan. Kehityn rauhassa ja katson, minne tie vie.

Henkilöt

 
22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

20.6.2022 10:41 Korisliiga

Finaalien MVP Cameron Jones jatkaa Kauhajoella – Jeffrey Crockett uutena oranssipaitoihin

Viime kauden parhaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi sekä finaalien arvoikkaamksi valittu Cameron Jones ja hallitseva Suomen mestari Kauhajoki ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

15.6.2022 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Johannes Sarekoski Koripalloliiton huippuerotuomarivalmentajaksi

Suomen Koripalloliiton uudeksi huippuerotuomarivalmentajaksi on valittu pitkän linjan Korisliiga-erotuomari Johannes Sarekoski, 47. Sarekoski aloittaa uudessa pestissään kesällä 2022.

14.6.2022 19:36 Susijengi

Hannes Pöllälle jatkosopimus Kouvoihin

Korisliigan vuoden tulokkaaksi keväällä äänestetty Susijengin nuori sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 24, jatkaa Kouvolassa. 211-senttinen ja 123-kiloinen Pöllä takoi Kouvoille viime kaudella 10,4 pistettä ja 6,8 levypalloa ottelua kohden.

14.6.2022 18:57 Korisliiga

Mubashar Ali KTP-Basketin korien alle

Vuosi sitten Susijengissä debytoinut ja viime vuodet yliopistokoripalloa Yhdysvalloissa pelannut helsinkiläisen Warriorsin kasvatti Mubashar Ali, 25, debytoi syksyllä Korisliigassa. 213-senttinen Ali on solminut yksivuotisen sopimuksen perinteikkään kotkalaisjoukkueen KTP-Basketin kanssa.

10.6.2022 16:57 Korisliiga

Tuukka Kotti vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on solminut sopimuksen 226 miesten maaottelua pelanneen Tuukka Kotin, 41, kanssa, joka tuo suuren annoksen kokemusta joukkueeseen.

6.6.2022 15:31 Korisliiga

Okko Järvi Seagullsin takalinjoille kaksivuotisella sopimuksella

Korisliigan kevään 2021 arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) palkittu Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 26, palaa Suomeen. Susijengi-debyyttinsä viime kesänä tehnyt ja päättyneellä kaudella belgialaista Phoenix Brusselsia edustanut 193-senttinen Järvi on solminut kaksivuotisen sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

26.5.2022 10:32 Susijengi

Daniel Dolenc mestari-Karhun korin alle, Carter jatkaa Kauhajoella

Espoo Basket Teamin kasvatti ja Susijengin korinalusduunarina kunnostautunut Daniel Dolenc, 28, liittyy Suomen mestari Karhu Basketin vahvuuteen kaksivuotisella sopimuksella. Kauhajokisten korinalusta tulee olemaan ensi kaudella väkivahva, sillä myös mestaruuden takuumiehiin lukeutunut Simeon Carter jatkaa seurassa.

24.5.2022 09:55 Korisliiga

Ventoniemi ja Waxlax jatkavat Lahti Basketballin paidassa

Lahtelaisseura on käyttänyt sopimuksien optiovuodet Henri Ventoniemen, 26, ja Ricky Waxlaxin, 22, kanssa.

18.5.2022 20:16 Korisliiga

Remu Raitanen on Korisliigan Vuoden pelaaja, Suomen mestari Karhu Basketille kosolti tunnustusta

KTP-Basketia edustava Remu Raitanen on äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Kauhajoen Karhu Basket kahmi palkintoja viidessä eri kategoriassa.

17.5.2022 09:55 Korisliiga

Perttu Blomgren ja Vilpas jatkosopimukseen

Salon Vilpas ja Perttu Blomgren ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen. 20-vuotias takamies oli suuressa roolissa hopeaan päättyneellä kaudella.

16.5.2022 16:55 Korisliiga

Jussi Savolainen Vilppaan päävalmentajaksi, Sami Toiviaisesta seuran uusi toiminnanjohtaja

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa saavuttanut Salon Vilpas on maanantaina kertonut uusista tulevaisuuden kuvioistaan. Päävalmentajaksi nousee seuran oma kasvatti Jussi Savolainen. Sami Toiviainen puolestaan siirtyy toimiston puolelle.

14.5.2022 11:55 Korisliiga

Mestarivalmentaja Janne Koskimies: ”En olisi koskaan uskonut tällaiseen viiden vuoden pätkään”

Kun Janne Koskimies saapui syksyllä 2017 Kauhajoelle, hän ei voinut kuvitella mitä seuraavat vuodet pitävät sisällään. Neljän edellisen loppuun asti pelatun kauden aikana Karhu Basket on juhlinut Suomen mestaruutta kolmesti ja noussut kotimaiset koripallon ehdottomaksi voimataloksi.

12.5.2022 15:19 Korisliiga

Vesa Ojala: ”Rima on nyt eurokentillä ja siellä menestymisessä”

Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojala odottaa innolla seuran uutta aikakautta, kun uusi areena valmistuu ja seura ammattimaistuu entisestään. Puheenjohtajalle mestaruuden jälkeinen aamu tuntui jälleen ikimuistoiselle.

11.5.2022 20:20 Korisliiga

Kauhajoki vei mestaruuden ennätysyleisön edessä – finaalien MVP Cameron Jones varmisti voiton

Viimekautinen mestari Salon Vilpas joutui luopuman Pantterista ja tyytymään tällä kertaa hopeamitaleihin, kun kauden sensaatiotapaus Kauhajoki selätti finaalisarjan voitoin 4–1.

10.5.2022 12:22 Korisliiga

Henri Kantonen: ”On etuoikeutettua olla tässä tilanteessa ja päästä kotiyleisön eteen”

Kauhajoki pääsee keskiviikkona kotiyleisönsä eteen tilanteessa, jossa voitto toisi seuralle kolmannen Suomen mestaruuden. Henri Kantonen kokee olevansa etuoikeutettu tilanteesta, jollaista kaikki pelaajat urallaan eivät pääse kokemaan.

10.5.2022 09:47 Korisliiga

Remu Raitanen jatkaa KTP-Basketissa

Viime kauden kovin kotimainen pistenikkari Remu Raitanen on tehnyt jatkosopimuksen seuransa KTP-Basketin kanssa.

9.5.2022 20:34 Korisliiga

Korisliiga-finaalit: Roope Ahonen sytytti Vilppaan, mutta Cameron Jones ilmoitti, että ei käy

Kauhajoki taivutti huikean taistelun päätteeksi Salon Vilppaan ja otti 3–1 johtoaseman Korisliiga-finaaleissa.

6.5.2022 20:33 Korisliiga

Vihdoin tasaväkinen vääntö – kolmas Korisliiga-finaali ratkesi epäonnistuneeseen voittoheittoon

Kauhajoki piti pintansa Salon Vilppaan loppukiriä vastaan ja nousi Korisliiga-finaaleissa 2–1-johtoon.

Näytä lisää vastaavia