Remu Raitanen jatkaa KTP-Basketissa

10.5.2022 09:47 Viime kauden kovin kotimainen pistenikkari Remu Raitanen on tehnyt jatkosopimuksen seuransa KTP-Basketin kanssa.

Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Miesten Korisliigan kotimainen pistetykki Remu Raitanen jatkaa viimekautisessa joukkueessaan KTP-Basketissa myös ensi kauden. Joukkue tiedotti osapuolten sopineen jatkosta eilen maanantaina. Samassa yhteydessä KTP tiedotti myös Joonas Timosen käyttäneen oman optiovuotensa ja jatkavan niin ikään Kotkassa.

Raitasen kanssa tehty jatkosopimus on KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelän mukaan osoitus siitä, että jotakin on joukkueessa tehty onnistuneesti, kun Raitanen halusi jatkaa uraansa Kotkassa.

Raitasen tasoisia 206-senttisiä pelaajia, jotka osaavat myös heittää, on Suomessa todella vähän tarjolla, ja häntä on varmasti kysytty moneen paikkaan. Hän pelasi meillä hienon kauden, kehittyi ja sai paljon vastuuta. Meillä palloa pelattiin nimenomaan Remulle eli kotimaiselle pelaajalle, eikä amerikkalaisvahvistuksille, kuten yleensä joukkueissa on tapana. Kauden edetessä Remu joutui kovaan puristukseen, mutta pystyi silti säilyttämään tasonsa ja näyttämään monipuolisuutensa pelaajana, valmentaja Mäkelä kommentoi KTP:n tiedotteessa.

Viime kauden tilastoissa Raitanen oli selvästi paras kotimainen pelaaja niin pisteissä, levypalloissa kuin tehokkuuslukemissakin. Kokonaisuudessaan Raitanen sijoittui pistetilaston kuudenneksi 17,1 ottelukeskiarvolla ja 504 pisteen kokonaismäärällä. Levypalloja Raitaselle merkittiin 7,6 ottelua kohden, mikä oikeutti levypallolistan yhdeksänteen sijaan. Seuraavana kotimaisista tuli Kouvojen Hannes Pöllä sijalla 19.

Vapaaheittotilastossa Raitanen oli sarjan kolmanneksi tarkin 91 prosentilla, ja tehokkuuslukema 19,1 oli sarjan sijalla 13.

San Franciscon yliopiston kautta ammattilaiseksi

Remu Raitanen saavutti ToPon 1997 syntyneiden juniorijoukkueissa kolme eri ikäluokkien SM-hopeaa ja edusti HBA-Märskyä miesten divarissa kausina 2014–16 ennen siirtymistään San Franciscon yliopistoon.

Raitanen pelasi San Franciscon yliopistossa täydet neljä kautta (2016–20) ja viimeisteli seniorikaudellaan 5,1 pistettä ja 3,3 levypalloa ottelua kohden (2 p heitot: 54,5%, 3 p: 38,0%, 1 p: 86,1%).

Raitasen ensimmäinen ammattilaiskausi oli 2020–21, kun hän edusti Korisliigassa pelaavaa Kobrat Lapuaa. Hän tilastoi keskiarvoikseen debyyttikaudellaan 11,4 pistettä ja kuusi levypalloa ottelua kohden.

Juniorimaajoukkueurallaan Raitanen pelasi 47 maaottelua, mukaan lukien 20-vuotiaiden miesten EM-kisat Helsingissä 2016. Raitanen edusti kesällä 2019 miesten haastajamaajoukkuetta Napolin universiadeissa 7,5 pisteen ja 4,4 levypallon ottelukohtaisin keskiarvoin. Susijengissä Raitanen debytoi kesän 2020 Viro-maaotteluissa, missä hänen 15 pisteen debyyttiottelunsa kuuluu miesten maaotteluhistorian kaikkien aikojen parhaisiin. Kaikkiaan Raitanen on pelannut 11 Susijengi-ottelua.

 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

Näytä lisää vastaavia