Korihait kauden kolmanteen voittoon Trey Niemen johdolla – Kauhajoelle pisteet poikkeuksellisesta yhdistelmäottelusta

17.12.2022 20:05 Miesten Korisliigassa pelattiin niin runkosarjaotteluita kuin Suomen Cupiakin – yhdessä ottelussa jopa kumpaakin samaan aikaan.

Trey Niemi oli kentän tähti Korihaiden voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korihait otti miesten Korisliigassa vihdoinkin ensimmäisen voittonsa sitten lokakuun kaatamalla Uudessakaupungissa Lahti Basketballin 90–64. Kaiken kaikkiaan voitto oli Korihaiden kolmas. Lahdella on voittoja kasassa vain yksi enemmän.

Pelin tähti oli eittämättä kotijoukkueen monipuolinen takamies Trey Niemi, joka pussitti 25 pistettä erinomaisilla osumaprosenteilla ja jakoi yhdeksän koriin johtavaa syöttöä.

Lahden riveissä onnistui 19 pistettä ja viisi levypalloa kerännyt Steven Haney.

Ottelutilastot

Illan toisessa perinteisessä Korisliiga-kohtaamisessa Tampereen Pyrintö otti 83–67-kotivoiton Tapiolan Hongasta.

Pyrinnön riveistä ei tarvinnut nokkamiestä kauaa hakea, kun Ike Smith nousi tilanteen tasalle ja johti joukkueensa tilastoja niin pisteissä (22), levypalloissa (16) kuin syötöissäkin (7). Hongan paras pistemies oli 16 pistettä tehnyt Valtteri Mervola.

Ottelutilastot

Kauhajoki Suomen Cupin välieriin yhdistelmäottelusta

Kauhajoen ja Kouvojen välinen kohtaaminen IKH Areenalla oli luonteeltaan hyvin poikkeuksellinen, sillä pelissä yhdistyivät Korisliigan runkosarja ja miesten Suomen Cupin puolivälierä. Sekä sarjapisteet että pääsyn Suomen Cupin välieriin lunasti kotijoukkue Kauhajoki, joka voitti ottelun luvuin 82–74.

Kauhajoen johtotähti kentällä oli Severi Kaukiainen, jolle merkittiin 24 pistettä ja viisi syöttöä. Kouvojen puolella sen sijaan sekä Deshon Taylor että John Meeks ylsivät 22 pisteeseen. Taylor otti lisäksi kahdeksan levypalloa ja kaksi riistoa.

Tappion kärsinyttä Kouvojen joukkuetta ovat vaivanneet viime aikoina terveysongelmat, ja joukkue joutui tänäänkin pelaamaan kahdeksan miehen rotaatiolla. Viime runkosarjaottelussaan seura joutui antamaan vastustajalle luovutusvoiton, koska tarpeeksi pelaajia ei saatu kentälle.

Ottelutilastot

 
20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

Näytä lisää vastaavia