Kevään sarjatoiminta jatkuu toukokuulle

7.1.2021 11:55 Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista tammikuun loppupuolelle asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat jälleen joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta. Otteluita tammikuulta siirretään pidemmälle kevääseen, jolloin otteluita voidaan pelata toukokuun loppuun asti kaikissa sarjoissa.

Kaikkien sairaanhoitopiirien seurojen alueilla harjoittelu missä tahansa ikäluokassa voidaan toteuttaa paikallisviranomaisten määräysten mukaisesti.

Ottelut nuorten valtakunnallisissa sarjoissa tai alueiden sarjoissa voidaan toteuttaa Koripalloliiton koronamanuaalia noudattaen niiden sairaanhoitopiirien alueilla, joilla paikallisviranomainen sen mahdollistaa.

Nuorten valtakunnalliset sarjat

Kilpailujaos on tehnyt päätöksen, jonka mukaan niiden sairaanhoitopiirien alueilla, joilla harjoittelun ja pelaamisen estävät rajoitukset ovat voimassa, joukkueet eivät pelaa koti- tai vierasotteluita 24.1.2021 asti.

Niiden seurojen sairaanhoitopiirien alueilla, jossa sisäliikunnan harjoittaminen nuorten harrastetoiminnassa on keskeytyksissä tammikuun loppuun asti, pyydetään tammikuun otteluita siirrettävän pidemmälle kevääseen. Erityisesti arkisin pelattavia otteluita suositellaan siirrettävien otteluiden uusiksi ajankohdiksi.

Nuorten kilpailukalenteri päivitetään 15.1.2021 mennessä.

Nuorten alueelliset sarjat

Alueellisten nuorten sarjojen otteluiden suhteen noudatetaan paikallisten viranomaisten määräyksiä. Otteluita voidaan edelleen pelata sellaisten joukkueiden välillä, jotka kuuluvat ottelutapahtumaan osallistumisen mahdollistavaan sairaanhoitopiiriin. Alueen kenttäpäällikkö tiedottaa erikseen jokaisen alueen seuroja aikatauluista omalla alueellaan.

Aikuisten alueelliset sarjat

Aikuisten alueellisissa II divisioonissa otteluita voidaan siirtää pelattavaksi 31.5.2021 asti. Aiemmin ilmoitettu päivämäärä I divisioonien nousukarsinnoista muutetaan, liittohallitus tekee päätöksen nousukarsintojen järjestämistavasta kokouksessaan 12.1.2021. 

Edelleen voimassa on ohjeistus, jonka mukaan aikuisten muissakin divisioonissa sekä kunto- ja seniorisarjoissa otteluita voidaan pelata 31.5.2021 asti. Joukkueet voivat keskenään sopimalla siirtää kuluitta niitä otteluita, joihin ei ole nimetty erotuomareita. Erityisesti arkisin pelattavia otteluita suositellaan siirrettävien otteluiden uusiksi ajankohdiksi.

Niiden seurojen sairaanhoitopiirien alueilla, jossa sisäliikunnan harjoittaminen aikuisten harrastetoiminnassa on keskeytyksissä tammikuun loppuun asti, pyydetään tammikuun otteluita siirrettävän pidemmälle kevääseen joko arkipäiviin tai toukokuulle.

Seuraa oman sairaanhoitopiirisi ohjeita THL:n sivuilta.

 
17.12.2020 13:17 Pääjuttu

Kohti koriskevättä 2021

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista 10.1.2021 asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta.

12.3.2021 13:21 Pääjuttu

Nuorten valtakunnalliset sarjat ja läntisen alueen nuorten sarjat - kevään tilanne

Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt Nuorten pääsarjaryhmän esityksestä, että 14-vuotiaiden SM-sarjaa ja sen otteluita ei enää tänä keväänä pelata. Lisäksi liittohallitus päätti, että 15-vuotiaiden Robert Petersen Cupissa ei pelata lopputurnauksia vaan pyritään pelaamaan kevään sarjan ottelut (Luokitteluvaihe II) sekä Final Four -turnaus. Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt, että Läntisen alueen nuorten aluefinaaleja ei pelata.

1.12.2020 11:12 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten ja aikuisten harrastesarjat keskeytyvät tiistaina 1.12.2020

Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen keskeyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan koko Suomessa loppuvuodeksi nuorten ja aikuisten harrastetoiminnan osalta. Myös kaikkien nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaaminen keskeytetään tiistaina 1.12.2020. Aikuisten huippu- ja kilpasarjat jatkuvat viranomaismääräysten mukaan eli tyhjille katsomoille niillä alueilla, joilla ei saa yleisöä ottaa ja rajoitusten mukaisesti jos viranomaiset sen sallivat.

28.4.2021 12:19 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten sarjatoiminta päätetään valtakunnan sarjoissa sekä läntisellä ja eteläisellä alueella

Koripalloliiton liittohallitus on vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta ja sen aiheuttamista rajoituksista johtuen tehnyt päätöksen päättää pelikaudet Koripalloliiton nuorten valtakunnallisissa sarjoissa sekä eteläisen ja läntisen alueen nuorten sarjoissa.

26.3.2021 14:54 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten sarjatoiminnan jatkaminen kevätkaudella

Suomen Koripalloliitto tavoittelee kilpailemisen jatkamista nuorten alueellisten sarjojen ja valtakunnallisten 16-19-vuotiaiden sarjojen osalta kevään aikana, mikäli yleinen tilanne sen mahdollistaa ja haluaa samalla myös kiittää seuroja turvallisen harjoitteluympäristön mahdollistamisesta. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kuitenkin päättänyt, ettei 15-vuotiaiden SM-sarjana toimivaa Robert Petersen Cupia pelata keväällä, koska suurimmassa osassa Suomea ei päästäisi pelaamaan runkosarjaa vielä huhtikuussakaan. Muut nuorten valtakunnalliset sarjat pyritään vielä pelaamaan loppuun.

27.11.2020 14:57 Koripalloliitto tiedottaa

Koronavirusepidemia keskeyttää sarjatoiminnan koronan leviämisalueilla

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiedotti 27.11.2020, että pääkaupunkiseudun nuorten harrastetoiminta keskeytetään. Olympiakomitea ja lajiliitot ovat sopineet yhdessä, että koronaviruksen leviämisalueilla kaikki sarja- ja harjoittelutoiminta aikuisten harrastetoiminnassa keskeytetään. Lasten ja nuorten harjoittelu sisätiloissa keskeytetään Uudellamaalla sekä jatkossa muiden leviämisvaiheen alueiden kaupunkien mahdollisesti tekemien linjausten mukaisesti.

24.6.2018 10:52 Koripalloliitto tiedottaa

Ilmoittautuminen Koripalloliiton alueellisiin ja valtakunnallisiin sarjoihin on alkanut

Ilmoittautuminen alueiden kaikkiin sarjoihin, nuorten valtakunnallisiin karsintoihin ja senioreiden SM-sarjoihin on alkanut. Uutisesta löytyy kaikkien näiden sarjojen viimeiset ilmoittautumispäivämäärät. Ilmoitathan joukkueen vasta sitten, kun joukkueen yhdyshenkilö on varmasti tiedossa koko kaudelle.

8.6.2018 10:24 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat – ilmoittautuminen avattu

Nuorten valtakunnallisten sarjojen ilmoittautuminen on nyt avattu. Samalla julkaistaan nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri.

24.5.2013 Pohjoinen alue

Nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaamistapa ja kalenteri 2013-14 julkaistu

Suomen Koripalloliitto on julkaissut liittohallituksen hyväksymät A- ja B-nuorten SM-sarjojen ja I divisioonien pelaamistavat ja kilpailukalenterin pelikaudelle 2013-14. Runkosarjoihin ja pudotuspeleihin ei tule muutoksia, mutta A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat kokivat uudistuksen.

14.8.2012 Pohjoinen alue

Ilmoittautuminen A-, B- ja C-nuorten valtakunnallisiin karsintoihin on päättymässä - 15.8.2012

Ilmoittautuminen A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsintoihin on alkanut. C-nuorten SM-karsintaan (alueelliset karsintasarjat) voi myös jo ilmoittautua. Viimeinen ilmoittautumispäivä on keskiviikko 15.8.2012.

Näytä lisää vastaavia