Joukkueiden ilmoittautumiset sarjakaudelle 2022–23 avattu – uusi sarjanhallintajärjestelmä eLSA

13.6.2022 07:56 Kaudella 2022–23 Koripalloliiton sarjanhallinnan käyttöliittymiä on olemassa kaksi. Tilastointia vaativat sarjat hallinnoidaan edelleen tutussa FIBA Organizer -sarjanhallintaympäristössä. Kaikki muut sarjat siirtyvät uuteen sarjanhallintajärjestelmään, jonka käyttöliittymä seura-, joukkue- ja erotuomarikäyttäjille näkyy eLSA-nimisenä palveluna.

Aikuisten valtakunnalliset sarjat 

Aikuisten huippu- ja kilpakoripallosarjojen ilmoittautuminen hallinnoidaan kilpailun järjestäjän toimesta FIBA Organizer -sarjanhallinnassa.  

Valtakunnalliset senioreiden SM-sarjat (1.9.2022 mennessä), Unified-sarjat (1.9.2022 mennessä) sekä pyörätuolikoripallon SM-sarja (1.9.2022 mennessä) siirtyvät eLSA-sarjanhallintaan. 

Nuorten valtakunnalliset sarjat 

Nuorten tilastointia vaativat valtakunnalliset sarjat jatkavat käyttöliittymässä FIBA Organizer kauden 2022–23. Tilastoitavia nuorten sarjoja ovat valtakunnalliset 16-, 17- ja 19-vuotiaiden sarjat.  

Ilmoittautuminen seuraaviin nuorten valtakunnallisiin sarjoihin tehdään kaudella FIBA Organizer -sarjanhallinnan kautta 1.8.2022 mennessä: 

  • 19-vuotiaiden SM-karsinnat 

  • 19-vuotiaiden valtakunnallinen I divisioona 

  • 17-vuotiaiden karsinnat valtakunnalliseen I divisioonaan 

  • 16-vuotiaiden karsinnat valtakunnalliseen I divisioonaan 

Muiden sarjojen ilmoittautumiset kilpailun järjestäjä hallinnoi suoraan FIBA Organizer -sarjanhallintaan.  

Uuden eLSA-sarjanhallinnan sarjat 

Kaikki alueiden sarjat, 14-vuotiaiden SM-sarja (alueelliset karsinnat sekä kevään SM-sarja) sekä 15-vuotiaiden SM-sarja (RPC) siirtyvät hallinnoitavaksi eLSA-sarjanhallinnassa.  

  • Ilmoittautuminen RPC-sarjaan 1.8.2022 mennessä 

  • Alueiden sarjatoiminnan ilmoittautumisten päivämäärät sarjamääräysten mukaisesti 

eLSA-sarjanhallinta on käyttöliittymältään sama kuin eSCO-pöytäkirjasovellus, joka helpottaa joukkueiden kauden aikaista otteluiden hallintaa.  

Ilmoittautumiset 

FIBA Organizer  

eLSA 

  • Kirjautuminen; https://elsa.basket.fi/, josta ohjaus vahvaan tunnistautumiseen 

  • Jokainen käyttäjä saa tunnistautumisen yhteydessä Basket-ID-numeron kirjautumiseen sekä luo itselleen salasanan 

  • Joukkueen aiempi yhteyshenkilö, mikäli hänen nimi ja sähköposti on pystytty yhdistämään Basket-ID-numeroon, pystyy ilmoittamaan edelliskauden joukkueen samana joukkueena uuteen sarjaan, jolloin esimerkiksi eSCO-pöytäkirjasovelluksen pelaajakokoonpanot säilyvät uudelle kaudelle   

  • Lisätiedot: https://www.basket.fi/basket/info/sarjatoiminta/sarjailmoittautuminen-elsa/  

Sarjanhallinnan yhteystiedot 

 
30.12.2021 13:22 Koripalloliitto tiedottaa

Kilpailujaoksen päätös 30.12.2021 pelaamisesta rajoitusten aikana

Alueelliset viranomiset ovat tehneet tai ovat tekemässä rajoituspäätöksiä, jotka vaikuttavat Suomen Koripalloliiton alaisten sarjojen otteluiden järjestämiseen. Näitä päätöksiä ovat tartuntatautilain 58 g mukaisesti joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävien sisätilojen sekä kuntosalien ja muiden vastaavien sisäliikuntatilojen sulkeminen viranomaisen määräämäksi ajaksi. Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan sekä ammattiurheiluun.

24.6.2018 10:52 Koripalloliitto tiedottaa

Ilmoittautuminen Koripalloliiton alueellisiin ja valtakunnallisiin sarjoihin on alkanut

Ilmoittautuminen alueiden kaikkiin sarjoihin, nuorten valtakunnallisiin karsintoihin ja senioreiden SM-sarjoihin on alkanut. Uutisesta löytyy kaikkien näiden sarjojen viimeiset ilmoittautumispäivämäärät. Ilmoitathan joukkueen vasta sitten, kun joukkueen yhdyshenkilö on varmasti tiedossa koko kaudelle.

8.6.2018 10:24 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat – ilmoittautuminen avattu

Nuorten valtakunnallisten sarjojen ilmoittautuminen on nyt avattu. Samalla julkaistaan nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri.

13.8.2014 Pohjoinen alue

Ilmoittautuminen alueiden sarjoihin ja nuorten SM-karsintoihin päättymässä 15.8.2014

Ilmoittautumisaika alueiden sarjojen ja nuorten SM-karsintojen osalta on päättymässä 15.8.2014, joten joukkueita ja seuroja pyydetään huolehtimaan, että omat joukkueet ovat ilmoittautuneet tarvittaviin sarjoihin.

16.8.2011 Pohjoinen alue

C-nuorille, mineille ja mikroille sääntömuutoksia

Suomen Koripalloliiton Liittohallitus on kokouksessaan 16.6.2011 vahvistanut C-nuorten, minien ja mikrojen uudet pelisäännöt.

13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

22.5.2010 Pohjoinen alue

Koripallon C-nuorten SM-kilpailu tekee paluun

Suomen Koripalloliitto palauttaa Suomen mestaruuskilpailun 13-14-vuotiaille eli C-nuorille 15 vuoden tauon jälkeen. C-nuorten SM-tittelistä kilpaillaan jo pelikaudella 2010-11. Edellisen kerran kyseisen ikäluokan Suomen mestaruudesta on pelattu vuonna 1996.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

28.10.2004 Pohjoinen alue

Ilmainen tilastointiohjelma saatavilla

Koripalloliiton uusi tilastointiohjelma on valmistunut. Ilmaiseksi käyttöön saatava ohjelma on tarkoitettu ensisijaisesti nuorten SM-sarjoissa ja alueiden sarjoissa pelaavien joukkueiden käyttöön. Ohjelman avulla voidaan tehdä ottelutilastot sähköiseen muotoon, joka on yhteensopiva liiton tilastointijärjestelmän kanssa.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

Näytä lisää vastaavia