Ilmainen tilastointiohjelma saatavilla

28.10.2004 Koripalloliiton uusi tilastointiohjelma on valmistunut. Ilmaiseksi käyttöön saatava ohjelma on tarkoitettu ensisijaisesti nuorten SM-sarjoissa ja alueiden sarjoissa pelaavien joukkueiden käyttöön. Ohjelman avulla voidaan tehdä ottelutilastot sähköiseen muotoon, joka on yhteensopiva liiton tilastointijärjestelmän kanssa.

Ohjelma on käyttökelpoinen työkalu niin aikuisten kuin nuortenkin peleissä tilastoinnin tekemiseksi. Tilastointiohjelmalla voidaan rekisteröidä oleellisimmat tiedot peleistä peliminuutteja lukuunottamatta.  

- Nuoriso- ja koulutusyksikkö teki viime keväänä uudistuksen sääntöihin koskien tilastointia. Aikaisempina kausina nuorten SM-sarjoissa on riittänyt heittojen ja levypallojen tilastointi. Tälle kaudelle sääntöä uudistettiin niin, että tilastot pidetään peliaikaa vaille täydellisinä, valaisee koulutus- ja nuorisoyksikön puheenjohtaja Markku Salmikivi.

- Riistot, menetykset ja syötöt kertovat paljon pelaajien taidosta mitä ei pelkästään heittojen ja levypallojen tilastoinnilla näe. Tämän lisäksi tilastojen seuraaminen ja ns. paremmuuslistojen näkyminen Koris.netin sivuilla tuovat oman mielenkiintoisen tavan seurata pelejä, Salmikivi toteaa. 

Uusi tilastointiohjelma on helppokäyttöinen

Tilastointiohjelmassa on huomioitu kaikki ne seikat, joita nuorten SM-sarjojen tilastoinnissa tarvitaan. Ohjelma ei ole sidottu pelinumeroihin, vaan perustuu pelaajien joukkuekohtaisiin järjestysnumeroihin. Ohjelma sopii hyvin niin juniori- kuin senioritasolle ja sen avulla saadaan myös kausitilastot laskettua vaivattomasti.

Nuorten kilpailuryhmän puheenjohtaja Jarmo Kauhasen mielestä uusi ohjelma parantaa nuorten SM-sarjojen tilastointipalvelua sen nopeutumisena. 

Tänä vuonna ei vaadita nuorten SM-sarjoissa joukkueilta peliaikatilastointia, mutta kaudella 2004-05 tilastoidaan heitot (yritykset ja sisään menneet), levypallot (hyökkäys, puolustus ja yhteensä), menetykset, riistot, torjunnat, syötöt ja virheet. 

Koripalloliiton tavoitteena on, että tilastot ovat seurojen luettavissa ennen seuraavaa kierrosta Koris.netissä ja täten auttamassa joukkueita otteluihin valmistautumisessa. Luonnollisesti konekielisellä tilastoinnilla ja niiden sähköpostivälityksellä päästään nopeampaan julkaisurytmiin. Haasteelliseen tilastojen julkaisurytmiin pyritään pääsemään Kauhasen mukaan marraskuun puoleenväliin mennessä. 

Tämän aikataulutavoitteen pitämisessä ovat järjestävät seurat luonnollisesti avainasemassa. Koripalloliitto puolestaan nopeuttaa tilastojen näkymistä Koris.netissä mm. keskittämällä tilastoinnin kilpailuryhmän sihteerille. 

Lisätietoja ja tilastointiohjelman latausohjeet löytyvät ao. linkin avulla.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ottelutilastointi/
 
8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

22.5.2010 Pohjoinen alue

Koripallon C-nuorten SM-kilpailu tekee paluun

Suomen Koripalloliitto palauttaa Suomen mestaruuskilpailun 13-14-vuotiaille eli C-nuorille 15 vuoden tauon jälkeen. C-nuorten SM-tittelistä kilpaillaan jo pelikaudella 2010-11. Edellisen kerran kyseisen ikäluokan Suomen mestaruudesta on pelattu vuonna 1996.

10.5.2003 Pohjoinen alue

Liittovaltuusto hyväksyi sääntömuutoksia, nuorten ikärajat pysyivät ennallaan

Suomen Koripalloliiton hallituksen lisäksi koolla on ollut kevätkokoukseensa Espooseen kokoontunut liittovaltuusto. Valtuusto käsitteli kokouksessaan Koripalloliiton viime vuoden toiminnan, asetti talouden raamit ensi vuodelle ja hyväksyi liudan sääntömuutoksia.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

2.12.2006 Pohjoinen alue

Liittovaltuusto päätti säilyttää nuorten ikäluokat ennallaan

Koripalloliiton liittovaltuusto kokoontui Vantaalle sääntömääräiseen syyskokoukseensa lauantaina 2.12. Kokouksessa valittiin liittohallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Valtuusto hyväksyi myös liiton toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2007 sekä teki päätöksen säilyttää nuorten ikäluokat ennallaan.

28.4.2005 Pohjoinen alue

Tyytyväisyys nuorten valtakunnalliseen sarjatoimintaan kartoitettu

Nuorten valtakunnallinen kilpailukausi 2004-2005 on 22-vuotiaiden naisten finaaliturnausta vaille valmis. Kauteen on mahtunut onnistumisia ja epäonnistumisia niin kentällä kuin myös sarjatoiminnan järjestämisen suhteen. Jälkimmäinen käy ilmi nuorten valtakunnallisia sarjoja koskevasta palautekyselystä.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

Näytä lisää vastaavia