Ilmoittautuminen A- ja B-nuorten valtakunnallisiin karsintoihin on alkanut

18.6.2014 Ilmoittautuminen A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsintoihin on alkanut. Viimeinen ilmoittautumispäivä on perjantai 15.8.2014. Samalla on julkaistu nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri 2014-15.

A- ja B-nuorten SM-sarjat sekä valtakunnalliset I divisioonat pelataan kaudella 2014/15 samalla formaatilla kuin edellisellä kaudella. Valtakunnallisten karsintojen kautta selvitetään kymmenen (10) parasta joukkuetta kunkin ikäluokan SM-sarjaan ja seuraavat kymmenen (10) parasta joukkuetta valtakunnalliseen I divisioonaan.

 
Ilmoittautumalla ja osallistumalla valtakunnallisiin karsintoihin joukkue sitoutuu pelaamaan siinä sarjassa, johon sen sijoitus karsintojen perusteella oikeuttaa (SM-sarja tai valtakunnallinen I divisioona).
 
Siirry suoraan sarjailmoittautumiseen tästä.
 
Alueen sarjoihin ilmoittautuminen
 
Jos joukkue ei selviä karsinnoista valtakunnalliseen sarjaan ja joukkue haluaa pelata alueellisessa sarjassa, ilmoita joukkue SM-karsinnan lisäksi myös alueen sarjaan 15.8.2014 mennessä. Välittömästi SM-karsinnan päättymisen jälkeisenä maanantaina, voi joukkue tarvittaessa perua alueellisen sarjan paikan (jos siis joukkue selviää valtakunnalliseen sarjaan eikä halua samanaikaisesti pelata myös alueellisessa sarjassa).
 
JOUKKUEIDEN RANKING – SUORAAN II KARSINTAKIERROKSELLE
 
Kauden (2013-14) A- ja B-nuorten SM-sarjan ja valtakunnallisen I divisioonan joukkueet (20) saavat kauden 2014-15 SM-karsintoihin paikan suoraan karsintojen 2. kierrokselle runkosarjan sijoituksen mukaan. Joukkueet saavat rankingnumeron 1-20. Ranking-joukkueet vahvistavat paikkansa II karsintakierrokselle ilmoittautumalla karsintoihin.
 
Yhdellä seuralla voi olla vain yksi sijoille 1-10 ja yksi sijoille 11-20 sijoitettu joukkue. Mikäli joukkueita on useampia, poistuu huonommin sijoittunut joukkue kokonaan sijoittelun ulkopuolelle. Tällöin kaikki tämän joukkueen alapuolella olleet joukkueet siirtyvät sijoittelussa yhden pykälän ylöspäin.
 
Mikäli sijoitettuja joukkueita on alle 20, arvotaan ne lohkot, joihin karsintojen 1. kierrokselta tulee enemmän kuin yksi joukkue.
 
KARSINTOJEN JA SARJOJEN AIKATAULUT
 
A-tyttöjen ja B-poikien karsinnat
 
1.       karsintakierros 13.-14.9.2014
2.       karsintakierros 27.-28.9.2014
 
Jos joukkueita ilmoittautuu vain 25 tai vähemmän, järjestetään karsinnat 2. karsintakierroksen ajankohtana.
 
A-poikien ja B-tyttöjen karsinnat
 
1. karsintakierros 20.-21.9.2014
2. karsintakierros 4.-5.10.2014
 
Jos joukkueita ilmoittautuu vain 25 tai vähemmän, järjestetään karsinnat 2. karsintakierroksen ajankohtana.
 
RUNKOSARJAN JA PUDOTUSPELIEN AIKATAULUT
 
Nuorten SM-sarjojen ja valtakunnallisten I divisioonien runkosarjan kierrosten sekä pudotuspelien ja Final Four -lopputurnausten ottelupäivät löytyvät täältä (avaa pdf-tiedoston). B-nuoret pelaavat tulevalla kaudella sarjakierroksensa sunnuntaina ja A-nuorten pelit pelataan lauantaisin.
 
Nuorten SM-sarjojen ikärajat kaudella 2014/2015
 
·         A-nuoret enintään 19 vuotta (1996 ja myöhemmin synt.)
·         B-nuoret enintään 16 vuotta (1999 ja myöhemmin synt.)
·         C-nuoret enintään 14 vuotta (2001 ja myöhemmin synt.)
 
Nuorten sarjamaksut
 
  • Valtakunnallinen karsinta 160 €
  • A- ja B-nuorten SM-sarja 265 €
  • A- ja B- nuorten I divisioona 265 €
  • C-nuorten alueellinen SM-karsintasarja 180 €
  • C-nuorten SM-sarja 100 €
  • C-nuorten SM-lopputurnaus 205 € (ei sisällä majoitusta ja ruokailuja)
 
Koripalloliitto laskuttaa karsinta- ja sarjamaksut seuroilta ilmoittautumispäivämäärän jälkeen.
 
A- JA B-NUORTEN SM-SARJAT JA I DIVISIOONAT
 
Kaikkien ikäluokkien SM-sarjat ja I divisioonat pelataan kymmenen joukkueen kaksinkertaisina sarjoina loka-huhtikuun aikana.
 
SM-runkosarjan päätteeksi pelataan pudotuspelit neljän parhaan joukkueen kesken paras kolmesta -järjestelmällä. I divisioonissa pelataan Final Four -lopputurnaus yksipäiväisenä.
 
VALMENTAJIEN KOULUTUSTASOVAATIMUKSET 2014-15
 
Koripalloliitto on käyttänyt kaksi pelikautta valmentajien sarjakohtaisia koulutustasovaatimuksia. Valmentajien koulutustasovaatimuksilla halutaan varmistaa entistä laadukkaampi päivittäisvalmennus niin aikuisten kuin nuortenkin valtakunnallisilla sarjatasoilla.
 
Linkki valmentajaluokitusjärjestelmään
 
TÄRKEIMMÄT MUUT TIEDOT
 
 
Huomioikaa nuorten kilpailukalenterissa, että osa seurajoukkueista sekä Helsinki Basketball Academyn (HBA) joukkueet (HBA Juniors = Mäkelänrinteen lukio ja HBA Cadets = Pohjois-Haagan Yhteiskoulu yläkoulu) pelaavat tyttöjen ja poikien Baltian liigoja. Näiden liigojen turnauksia varten joukkueet tarvitsevat ottelusiirtoja, jotka pitää tehdä ennen otteluohjelman vahvistamista.
 
Lisätietoa nuorten valtakunnallisista karsinnoista ja sarjoista Ulla Karlsson, 044-556 7776 ja ulla.karlsson(at)koripalloliitto.fi
 
C-NUORTEN SM-KARSINNAT JA SM-SARJA
 
C-nuorten SM-karsinnat pelataan alueiden syksyn sarjana. Ilmoittautuminen SM-karsintaan tapahtuu alueiden sarjojen ilmoittautumisen yhteydessä 15.8.2014 mennessä.
 
Lisätiedot: Sarjoihin ilmoittautuminen
 
8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

5.6.2003 Pohjoinen alue

Nuorten valtakunnallisten sarjojen 2003-04 tietopaketti ja ilmoittautuminen

Nuorten SM-sarjojen pelitavat ja –aikataulut kaudelle 2003-04 on hyväksytty. Suurimmat muutokset kokivat A- ja B-nuorten SM-sarjat, joissa pelaa tulevalla kaudella entistä enemmän joukkueita kokonaan uudistetulla formaatilla. Nuorten SM-sarjoihin ja valtakunnallisiin I divisiooniin tulee ilmoittautua 1.8.2003 mennessä.

7.1.2021 11:55 Koripalloliitto tiedottaa

Kevään sarjatoiminta jatkuu toukokuulle

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista tammikuun loppupuolelle asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat jälleen joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta. Otteluita tammikuulta siirretään pidemmälle kevääseen, jolloin otteluita voidaan pelata toukokuun loppuun asti kaikissa sarjoissa.

17.12.2020 13:17 Pääjuttu

Kohti koriskevättä 2021

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista 10.1.2021 asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta.

1.12.2020 11:12 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten ja aikuisten harrastesarjat keskeytyvät tiistaina 1.12.2020

Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen keskeyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan koko Suomessa loppuvuodeksi nuorten ja aikuisten harrastetoiminnan osalta. Myös kaikkien nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaaminen keskeytetään tiistaina 1.12.2020. Aikuisten huippu- ja kilpasarjat jatkuvat viranomaismääräysten mukaan eli tyhjille katsomoille niillä alueilla, joilla ei saa yleisöä ottaa ja rajoitusten mukaisesti jos viranomaiset sen sallivat.

24.6.2018 10:52 Koripalloliitto tiedottaa

Ilmoittautuminen Koripalloliiton alueellisiin ja valtakunnallisiin sarjoihin on alkanut

Ilmoittautuminen alueiden kaikkiin sarjoihin, nuorten valtakunnallisiin karsintoihin ja senioreiden SM-sarjoihin on alkanut. Uutisesta löytyy kaikkien näiden sarjojen viimeiset ilmoittautumispäivämäärät. Ilmoitathan joukkueen vasta sitten, kun joukkueen yhdyshenkilö on varmasti tiedossa koko kaudelle.

8.6.2018 10:24 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat – ilmoittautuminen avattu

Nuorten valtakunnallisten sarjojen ilmoittautuminen on nyt avattu. Samalla julkaistaan nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri.

24.5.2013 Pohjoinen alue

Nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaamistapa ja kalenteri 2013-14 julkaistu

Suomen Koripalloliitto on julkaissut liittohallituksen hyväksymät A- ja B-nuorten SM-sarjojen ja I divisioonien pelaamistavat ja kilpailukalenterin pelikaudelle 2013-14. Runkosarjoihin ja pudotuspeleihin ei tule muutoksia, mutta A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat kokivat uudistuksen.

14.8.2012 Pohjoinen alue

Ilmoittautuminen A-, B- ja C-nuorten valtakunnallisiin karsintoihin on päättymässä - 15.8.2012

Ilmoittautuminen A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsintoihin on alkanut. C-nuorten SM-karsintaan (alueelliset karsintasarjat) voi myös jo ilmoittautua. Viimeinen ilmoittautumispäivä on keskiviikko 15.8.2012.

Näytä lisää vastaavia