Aikuisten harrastesarjat, seniorisarjat ja Special Olympics -sarjat pysäytetään

26.3.2021 14:49 Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen pysäyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan aikuisten alueellisten harrastesarjojen, seniorisarjojen ja Special Olympics -sarjojen osalta kokonaan. 

Nykyiset koronarajoitukset eri puolella Suomea estävät osin huhtikuussakin aikuisten harrastetoiminnan sisätiloissa, joten liittohallitus on päättänyt pysäyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan aikuisten harrastetoiminnan osalta kokonaan. Special Olympics -sarjojen korkean riskiryhmän omaavien pelaajien terveyden turvaamiseksi myös SO-sarjat keskeytetään. Otteluita ei siis enää kaudella 2020-21 pelata alueellisissa aikuisten harrastesarjoissa II divisioonista V divisiooniin, aikuisten kuntosarjoissa, senioreiden SM-sarjoissa, senioreiden alueellisissa sarjoissa tai Special Olympics -sarjoissa.    

 
Aikuisten alueellisen harrastetoiminnan osalta liittohallitus on päättänyt, johtuen siitä ettei missään sarjassa ehditty kaudella pelata edes puolia sarjan otteluista, että joukkueet jatkavat kaudella 2021-22 samassa divisioonassa kuin mihin heillä on sarjapaikka ollut kauden 2020-21 alussa. Mikäli joukkue haluaa luopua kauden 2021-22 sarjapaikasta, voi luopumisilmoituksen tehdä kuluitta 15.5.2021 mennessä oman alueensa kenttäpäällikölle. Kaikkien harrastesarjojen sarjataulukot muutetaan voittosuhdetaulukoiksi.    
   
Senioreiden SM-sarjoihin ja Special Olympics -sarjoihin voi syksyllä 2021 ilmoittautua vapaasti.   
   
Miesten ja naisten I divisioonakarsintojen osalta liittohallitus on päättänyt, ettei I divisioonakarsintoja keväällä 2021 järjestetä lainkaan. Alueellisissa II divisioonissa on pelattu niin vähän, jos lainkaan, otteluita, ettei viime kevään kaltaisen voittosuhteen mukaan muodostettu ranking ole tällä kaudella toimiva ratkaisu pelattujen pelien vähyyden vuoksi. Nousut miesten I divisioona B:hen ja naisten I divisioonaan tapahtuvat ainoastaan olemassa olevan villikorttijärjestelmän kautta. Nousua hakevien seurojen tulee hakea villikorttia siten kuten siitä on kyseisten sarjojen sarjamääräyksissä määritelty ja villikortit myönnetään villikortista annettujen ehtojen mukaisesti. Hakemus ja siihen liittyvä materiaali tulee toimittaa Koripalloliittoon 15.5.2021 mennessä. 
   
Koripalloliiton liittohallitus on aloittanut prosessin seurojen Koripalloliitolle maksamien maksujen mahdollisesta hyvittämisestä, vaikka liiton puolesta yksikään peli ei ole jäänyt pelaamatta, mikäli vain rajoitukset ovat pelaamisen sallineet. Sarjojen peruuntumisen syynä ovat pelikauden aikaiset viranomaisten koronarajoitukset. 
 
Koripalloliitolta on myös kyselty lisenssimaksujen palauttamisesta. Lisenssi maksetaan oikeudesta pelaamiseen ja se tarvitaan yhtäkin ottelua varten, eikä maksua ole sidottu otteluiden määrään. Keinoja lisenssipelaajien tukemiseen on kuitenkin pohdittu liittohallituksessa. Päätökset tehdään toukokuun loppuun mennessä.

Voittosuhde ja sarjataulukoiden muuntaminen  

Voittosuhdetaulukossa sijoituksen ratkaisee kilpailusääntöjen mukaisesti voittosuhde. Voittosuhteessa ei ole merkitystä, ovatko joukkueet pelanneet saman vai eri määrän otteluita samassa tai eri lohkossa.   

Joukkueiden sijoittaminen voittosuhteen perusteella:    

  1. Voittosuhde kaikissa lohkon peleissä (voitettujen otteluiden määrä jaetaan pelattujen otteluiden määrällä)   

  1. Jos kahdella tai useammalla joukkueella on sama voittosuhde, seuraavaksi käytetään korisuhdetta kaikissa lohkon peleissä (tehtyjen pisteiden määrä jaettuna päästettyjen pisteiden määrällä)                          

  1. Jos tämänkin jälkeen kahdella tai useammalla joukkueella on sama korisuhde, ratkaisee arpa sijoituksen.   
     

Suomen Koripalloliiton liittohallituksen päätöksistä voi valittaa Urheilun oikeusturvalautakunnalle kilpailusääntöjen 64§ mukaisesti. 

 
30.12.2021 13:22 Koripalloliitto tiedottaa

Kilpailujaoksen päätös 30.12.2021 pelaamisesta rajoitusten aikana

Alueelliset viranomiset ovat tehneet tai ovat tekemässä rajoituspäätöksiä, jotka vaikuttavat Suomen Koripalloliiton alaisten sarjojen otteluiden järjestämiseen. Näitä päätöksiä ovat tartuntatautilain 58 g mukaisesti joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävien sisätilojen sekä kuntosalien ja muiden vastaavien sisäliikuntatilojen sulkeminen viranomaisen määräämäksi ajaksi. Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan sekä ammattiurheiluun.

5.6.2023 12:18 Koripalloliitto tiedottaa

Sarjailmoittautumiset koriskaudelle 2023-24 avattu

Kaudella 2023-24 Koripalloliiton sarjanhallinnan käyttöliittymiä on edelleen olemassa kaksi; tilastointia vaativat sarjat hallinnoidaan vanhemmassa FIBA Organizer -sarjanhallintaympäristössä. Kaikki muut sarjat hallinnoidaan jo tutuksi tulleessa eLSA-sarjanhallintajärjestelmässä.

26.3.2021 14:54 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten sarjatoiminnan jatkaminen kevätkaudella

Suomen Koripalloliitto tavoittelee kilpailemisen jatkamista nuorten alueellisten sarjojen ja valtakunnallisten 16-19-vuotiaiden sarjojen osalta kevään aikana, mikäli yleinen tilanne sen mahdollistaa ja haluaa samalla myös kiittää seuroja turvallisen harjoitteluympäristön mahdollistamisesta. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kuitenkin päättänyt, ettei 15-vuotiaiden SM-sarjana toimivaa Robert Petersen Cupia pelata keväällä, koska suurimmassa osassa Suomea ei päästäisi pelaamaan runkosarjaa vielä huhtikuussakaan. Muut nuorten valtakunnalliset sarjat pyritään vielä pelaamaan loppuun.

12.3.2021 13:21 Pääjuttu

Nuorten valtakunnalliset sarjat ja läntisen alueen nuorten sarjat - kevään tilanne

Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt Nuorten pääsarjaryhmän esityksestä, että 14-vuotiaiden SM-sarjaa ja sen otteluita ei enää tänä keväänä pelata. Lisäksi liittohallitus päätti, että 15-vuotiaiden Robert Petersen Cupissa ei pelata lopputurnauksia vaan pyritään pelaamaan kevään sarjan ottelut (Luokitteluvaihe II) sekä Final Four -turnaus. Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt, että Läntisen alueen nuorten aluefinaaleja ei pelata.

17.12.2020 13:17 Pääjuttu

Kohti koriskevättä 2021

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista 10.1.2021 asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta.

27.11.2020 14:57 Koripalloliitto tiedottaa

Koronavirusepidemia keskeyttää sarjatoiminnan koronan leviämisalueilla

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiedotti 27.11.2020, että pääkaupunkiseudun nuorten harrastetoiminta keskeytetään. Olympiakomitea ja lajiliitot ovat sopineet yhdessä, että koronaviruksen leviämisalueilla kaikki sarja- ja harjoittelutoiminta aikuisten harrastetoiminnassa keskeytetään. Lasten ja nuorten harjoittelu sisätiloissa keskeytetään Uudellamaalla sekä jatkossa muiden leviämisvaiheen alueiden kaupunkien mahdollisesti tekemien linjausten mukaisesti.

25.4.2016 Pohjoinen alue

Koripalloliitto hakee seura- ja kilpailutoiminnan johtajaa sekä Korisliigan kehitys- ja myyntijohtajaa (päivitetty 25.4.)

Suomalainen koripallo on ollut viime vuodet valtavassa nosteessa. Suomi on noussut maailman rankinglistalla viidessä vuodessa 51 sijaa. Lisenssipelaajien määrä on kasvanut edellisestä vuodesta noin 11 prosenttia. Toiminta on muuttunut kaikilla tasoilla ammattimaisemmaksi. Suomen Koripalloliiton budjetti on kuluvan kauden aikana noin 7 milj. € ja EM –kisavuonna 2017 sen arvioidaan olevan noin 11 milj. €.

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

Näytä lisää vastaavia