Ylempi jatkosarja käynnistyi – FoA ja EBT illan voittajia

28.1.2023 19:02 Ylemmässä jatkosarjassa pelattiin kaksi ottelua. Näissä voittajaksi ylsivät FoA ja EBT.

Sara Rokkanen esiinty vahvati Forssan voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Pyrinnön kiri jäi vajaaksi

Tampereen Pyrintö sai ylemmän jatkosarjan avausottelussaan vieraakseen sarjassa toisena olevan EBT:n. Jännittävä ottelu päättyi lopulta vierasjoukkueen voittoon 97-96.

Joukkueet heittivät avausjaksolla kovalla prosentilla ja ensimmäiselle tauolle mentiin vielä tasatilanteessa. Tämän jälkeen EBT kuitenkin otti hallinnan ja oli pitkään turvallisessa johdossa. Pyrintö kuitenkin taisteli ja nousi päätösjaksolla tasoihin Reili Richardsonin kolmosella.

Viimeisellä minuutilla EBT teki kuitenkin tarvittavat pisteet. Sarjapisteet matkasivat Espooseen.

Ilman Carmen Tyson-Thomasia pelanneen EBT:n tehopelaaja oli Sierra Moore 32/10. Hienosti esiintyi myös Venla Määttänen, joka säkitti 21 pistettä ja teki samalla henkilökohtaisen piste-ennätyksensä. Richardson heitti 29 pistettä.

Ottelutilasto

FoA ohitti Hongan

Forssan Alku sai illan ottelussa vastaansa Hongan. Kotijoukkue oli ottelussa vahvempi 102-95 ja nousi voitollaan sarjassa kolmannelle sijalle.

FoA otti ottelussa komennon itselleen toisen ja kolmannen jakson aikana. Suurimmillaan kotijohto kasvoi 17 pisteeseen. Honka sai päätösjaksolla aikaan pienen kirin, mutta voittoon asti se ei riittänyt.

- Murheellinen alku ottelulle, mutta muuten onnistuimme hyvin. Heittoharjoitukset ovat onnistuneet hienosti. Nousimme nyt kolmannelle sijalle, FoA:n päävalmentaja Juri Heinämäki sanoi.

Caterionn Thompson heitti ottelussa 35 pistettä. Sara Rokkanen oli esillä joka paikassa. Hänelle kirjattiin kymmenen pistettä, kuusi levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Madelynn Utti heitti vieraille 30 pistettä.

Ottelutilasto

 
16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

Näytä lisää vastaavia