Vuoden 2015 EM-kilpailut Ukrainalle ja Unkarille

23.12.2011 Kansainvälinen koripalloliitto (FIBA Europe) on myöntänyt koripallon EM-lopputurnauksien 2015 järjestelyoikeudet. Miesten EM-kilpailuja isännöi Ukraina ja naisten EM-turnausta puolestaan Unkari.

Vuoden 2011 miesten Euroopan mestaruutta juhlivat Liettuassa Juan Carlos Navarron tähdittämä Espanja. Vuonna 2013 mestaruus ratkotaan Sloveniassa ja vuonna 2015 Ukrainassa.

Naisten EM-kisat 2011 päättyivät puolestaan näihin Venäjän juhliin. Vuonna 2013 mestarin juhlat järjestetään Ranskassa ja vuonna 2015 Unkarissa. Kuvat: FIBA Europe.

Ukrainan hakuprosessin kasvoina toimivat maan olympiakomitean puheenjohtaja, legendaarinen seiväshyppääjä Sergei Bubka sekä maan koripalloliiton puheenjohtaja, entinen huippupelaaja Alexander ”Sasha” Volkov.

- Olen erittäin onnellinen ja ylpeä. Olen tuntenut Sasha Volkovin vuosien ajan, kun meistä tuli olympiavoittajia yhtä aikaa Soulissa. Tiedän hänen tekevänsä kaiken aikaa parhaansa koripallon hyväksi, kehui Bubka kansainvälisen koripalloliiton tiedotteessa.

- Tämä on hieno ja historiallinen päätös ukrainalaiselle urheilulle ja koripallolle. Lupaamme järjestää maassamme parhaat EM-kisat, Bubka lisäsi.

Naisten EM-kilpailut 2015 myönnettiin Unkarille, joka voitti hakuprosessissa Valko-Venäjän.

- Olemme äärimmäisen iloisia, että saimme kisat järjestettäväksemme. Se tarkoittaa samalla tarpeellisen infrastruktuurin kehittämistä, sillä haemme vuonna 2017 myös nuorten olympialaisia. Tavoitteemme on investoida Unkarissa urheiluun ja koripallo on joukkueurheilun ykköskohde, paljasti Unkarin urheiluministeri, uinnin olympiavoittaja Attila Czene.

Aikanaan myös Ukrainaan ja Unkariin pyrkivien Suomen maajoukkueiden seuraava tähtäin on vuoden 2013 EM-kisoissa, jolloin miesten kisat järjestetään Sloveniassa ja naisten lopputurnaus puolestaan Ranskassa.

Suomen naiset karsivat kisoihin kesä-heinäkuussa 2012 kohtaamalla Kreikan, Latvian, Italian ja Luxemburgin. Miesten maajoukkueen karsintavastustajina on elo-syyskuussa 2012 Puola, Belgia, Sveitsi ja Albania.

 
31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

20.11.2017 EM-kilpailut

PostNord on Susijengin ylpeä kumppani: ”Tässä on ollut tekemisen meininkiä”

Susijengi ja sen pääyhteistyökumppani PostNord pyrkivät yhteistyössä jatkuvasti tilanteeseen, jossa molemmat voittavat. Yhteistyössä vallitseva hyvä tiimihenki on ollut avain hyviin tuloksiin molemmin puolin.

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

23.11.2016 Maaottelu

PostNord on Susijengin uusi pääyhteistyökumppani

Pohjoismaiden johtavaan logistiikkakonserniin kuuluva PostNord Oy ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä PostNordista tulee Suomen koripallomaajoukkueen – Susijengin – uusi pääyhteistyökumppani. Tuore sopimus kattaa laaja-alaisesti myös nuorten ja naisten maajoukkuetoimintoja sekä näkyvyyksiä ensi vuonna Helsingissä järjestettävissä miesten EM-kilpailuissa.

22.1.2016 18:01 EM-karsinnat

Nuorisomaajoukkueiden EM-lohkot arvottu, 20-vuotiailla miehillä kivenkova alkulohko kotikisoissa

Sudenpentujen superkesän EM-kisojen lohkoarvonnat suoritettiin tänään Saksan Münchenissä. 20-vuotiaiden miesten kesän kotikisojen alkulohkossa pelaavat Suomen lisäksi huippumaat Espanja, Ranska ja Israel. 20-vuotiaiden EM-kisat pelataan Helsingissä 16.-24.7.2016.

11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

18.1.2018 22:40 EM-kilpailut

”Me yhdessä!” – Susijengi, koripallon EM-kotikisat ja Lauri Markkanen keräsivät tunnustusta Suomen Urheilugaalassa

Suomalainen koripalloperhe sai rutkasti aihetta juhlaan torstai-iltana Suomen Urheilugaalassa, kun yhteisvoimin ja suurella sydämellä rakennetut EM-kotikisat nimettiin vuoden urheiluilmiöksi ja kotiyleisön hurmannut Susijengi vuoden joukkueeksi. Susijengin ja Chicago Bullsin Lauri Markkanen palkittiin vuoden nuorena urheilijana sekä vuoden läpimurtona.

15.1.2018 14:00 EM-kilpailut

Koripallon EM-kotikisat toivat Helsinkiin yli 40 miljoonaa euroa

Asiakastyytyväisyyskyselyissä huippuarvosanoja keränneet koripallon EM-kotikisat olivat menestys myös taloudellisia vaikuttavuuslukemia tarkasteltaessa. Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) teettämän tutkimuksen mukaan EM-kisat toivat Helsinkiin 41,3 miljoonan euron suuruisen vaikutuksen.

27.10.2017 12:00 EM-kilpailut

EM-kotikisojen asiakkaat: ”Tunnelma lähes täydellinen”

Helsingissä pelattujen koripallon EM-kotikisojen asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan kävijöistä peräti 99,2 prosenttia suosittelisi Susijengin ottelutapahtumaa ystävälleen. EM-kisaotteluiden tunnelma hipoi asiakkaiden mielestä täydellisyyttä. Asiakastyytyväisyyskyselyn toteutti Sport Business School Suomen Koripalloliiton toimeksiannosta.

Näytä lisää vastaavia