Vilpas vaiensi Timi Heinosen tuhannen ottelun juhlat – Jacob Grandison loisti Korisliiga-debyytissään

1.3.2024 20:20 Miesten Korisliiga palasi maaottelutauolta, ja heti alkuun juhlittiin monenlaisia eri merkkipäiviä.

Timo Heinonen (Seagulls) pelasi 1000. Korisliiga-ottelunsa. Kuva: Samira Lee / Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat pyörähtivät maajoukkuetauon jälkeen käyntiin, ja ylemmän lohkon Helsingin-ottelussa vietettiin kolmeakin harvinaista merkkipäivää. Ensinnäkin erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis – isä ja poika – tuomitsivat yhdessä samaa ottelua. Lisäksi Timo "Timi" Heinonen pelasi tuhannennen Korisliiga-ottelunsa ja Susijengi-tähti Jacob Grandison puolestaan ensimmäisensä.

Grandisonin edustama vierasjoukkue Salon Vilpas vei juhlaillassa pidemmän korren Heinosen Helsinki Seagullsista. Isännät taipuivat luvuin 79–91.

Merkkipäivän kunniaksi Grandison nousi myös toiseksi joukkueensa parhaista pistemiehistä ja valittiin heti ottelun pelaajaksi.

– Tässä ei ole kyse minusta, vaan tärkeintä on, että saimme voiton. Olen harjoitellut kovaa pari viime päivää, sillä Vilppaan puolustuskonsepti vaatii todella kovaa työtä. Yritän oppia kaiken mahdollisen tässä vaiheessa, kun on enää muutama peli ennen playoffeja jäljellä, hän kommentoi Ruudun haastattelussa.

Sekä Grandison että Jamison Overton merkkauttivat 16 pistettä. Seagullsin puolella sen sijaan isoin saldo oli Mar'Qualen Grantin 20. Heinonen keräsi kaksi pistettä ja neljä levypalloa.

Ottelutilastot

Timo Heinonen sai saavutuksensa kunniaksi kullatun pallon Korisliigan kilpailujohtaja Tom Westerholmilta. Kuva: Samira Lee / Korisliiga

Voitot myös Lahdelle ja Kobrille

Kotkassa pelattu KTP-Basket–Lahti Basketball -ottelu päättyi isäntien 87–107-tappioon. Voittonsa ansiosta Lahti nousi pykälän Bisons Loimaan edelle, jonka kanssa seura akuuteimmin kilpailee Korisliigassa pysymisestä.

Joukkueidensa pistejohtajat olivat Lahden Harrison Cleary 32 pisteellä ja 12 syötöllä sekä KTP:n Vincent Golson Jr. ja Roydell Brown kumpikin 23 pisteellä.

KTP on taulukossa yhden sijan Lahden edellä, alemman jatkosarjan neljäntenä. Päävalmentaja Michael Pounds kommentoi tappiota Ruudulla:

– Oli upeaa heittopeliä Lahdelta. Osassa oli käsi hyvin edessä, mutta ne olivat niitä heittoja, joita he hakivatkin. Pitää valmistaa joukkue jatkossa paremmin, joten siinä mielessä homma meni nyt omaan piikkiini.

Ottelutilastot

Bisons Loimaa vajosi omassa kotiottelussaan liigan jumbosijalle Lahden taakse kärsimällä kirpeän 84–89-tappion Kobria vastaan. Voiton ottanut Kobrat on alemmassa jatkosarjassa toisena eli viimeinen joukkue playoff-viivan yläpuolella.

Kokoonpanojensa pistekuninkaat olivat Kobrien Taz Sherman 21:llä ja Bisonsin Devon Goodman 25:llä.

Kobrien päävalmentaja Ville Turja kommentoi Ruudulla:

– Olimme valmiina ja pelasimme upean ensimmäisen kympin. Toki tiesimme, että kotijoukkue ei anna ikinä periksi, ja se on nähty tällä kaudella, kuinka tiukkoja pelejä Bisons on pelannut. Alun tuoma kaula kuitenkin riitti.

Ottelutilastot

Erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis ovat kollegojen lisäksi isä ja poika. Kuva: Samira Lee / Korisliiga
 
13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia