Vilpas pitää kiinni ylemmän jatkosarjan paikastaan – Seagullsin ja KTP:n runkosarja päätökseen

4.2.2022 20:34 Miesten Korisliigassa pelataan runkosarjan viimeisiä otteluita. Helsinki Seagulls ja KTP-Basket ottivat tänään voiton ja jatkavat kumpikin pelejään ylemmässä jatkosarjassa. Salon Vilppaalla on vielä yksi runkosarjakoitos jäljellä pahinta kilpailijaa vastaan.

Jeremiah Woodin kausi on ollut yhtä triplatuplaa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Salon Vilpas rynnisti vierasmatkalla voittoon. Isäntäjoukkue Bisons Loimaa taipui antamastaan kovasta vastuksesta huolimatta 70–80.

Ottelun sankarina nähtiin totuttuun tapaan korinalusten yleismies Jeremiah Wood, joka iski 19 pistettä, keräsi kymmenen levypalloa ja jäi vain parin merkinnän päähän triplatuplasta jaettuaan kahdeksan koriin johtavaa syöttöä.

Bisonsin paras pistemies oli Jonathan Galloway, joka tilastoi 13 pistettä ja 11 levypalloa.

Voiton avulla Vilpas tarrasi kiinni sarjataulukon viidenteen sijaan, mutta sijoitus ei ole vielä lukittu. Joukkueella on yksi peli runkosarjaa yhä jäljellä, ja se on BC Nokiaa vastaan, jolla puolestaan on yhä jäljellä peräti kolme ottelua ja niiden myötä mahdollisuus laittaa sijat viidennestä kahdeksanteen täysin uuteen järjestykseen.

Bisons Loimaa sen sijaan on sarjataulukon toiseksi viimeisenä eikä voi enää ylempään sarjaan yltää. Teoriassa loimaalaisilla on kuitenkin vielä mahdollisuus nousta playoffeihin alemmasta jatkosarjasta.

Ottelutilastot

Seagulls voiton myötä lyhyelle tauolle

Helsinki Seagulls kaatoi omassa pelissään runkosarjan viimeisenä olevan Korihait. Uudessakaupungissa pelattu ottelu päättyi isäntäjoukkueen 70–96-tappioon.

Näin ollen Seagulls lähtee viettämään lyhyttä taukoa ennen ylemmän jatkosarjan alkamista. Joukkue on jo varmistanut paikkansa siellä. Korihaillakin playoff-haaveet yhä elävät alemman jatkosarjan kautta, mutta todennäköisyydet eivät ole heidän puolellaan.

Voittajajoukkueen tilastosankari oli Lassi Nikkarinen, joka osui 16 pistettä ja jakoi kolme syöttöä. Korihaiden puolella Trey Zeigler keräsi 16 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Ottelutilastot

KTP myös varmuudella yläsarjaan

KTP-Basket otti tänään kauden 13. voittonsa ja on näin ollen myös varmistanut, että heidän paikkaansa ylemmässä jatkosarjassa ei uhkaa kukaan. 103–77-kotivoitto Lahti Basketballista sinetöi KTP:n runkosarjan.

Samalla myös tappion kokenut Lahti pelasi runkosarjansa viimeisen ottelun. Joukkue jatkaa pelejään alemman jatkosarjan puolella.

Ottelun kovimmat tilastosankarit olivat KTP:n Remu Raitanen ja Lahden Chris Clarke. Raitanen tykitteli taululle 20 pistettä ja kahdeksan levypalloa, kun taas Clarke keräsi nimiinsä 27 pistettä, 13 levypalloa ja viisi syöttöä. KTP:n puolella myös Vili Nyman oli vedossa tehdessään 14 pistettä ja kerätessään viisi levypalloa.

– Vauhdikas ottelu oli odotettavissa. Alku oli meiltä huono, enkä osaa sanoa, mistä se johtui. Tauon jälkeen saimme tarvittavia stoppeja ja hyökkäyksessäkin tuli hyviä onnistumisia. Alku oli itselleni vaikea, mutta onneksi sain uuden tilaisuuden ja sain pelin kulkemaan, kommentoi Nyman.

Ottelutilastot

 
28.1.2023 19:44 Korisliiga

Liigajumbo Korihait avasi alemman jatkosarjan näyttävällä voitolla

Korihait selätti Kobrat 25 pisteen erolla.

27.1.2023 21:16 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käynnistyivät – Heinonen ja Sajantila ottivat tiukassa väännössä kolmoskilpailun

Miesten Korisliigan ensimmäisenä jatkosarjailtana ylemmän portaan voitot menivät Kouvoille, KTP:lle ja Seagullsille. Alemmassa sen sijaan juhlivat Pyrintö ja Nokia.

26.1.2023 09:16 Korisliiga

Joulukuun vahvin Jeffrey Carroll: ”Täällä ei laiteta yhtä tai kahta kaveria voittamaan otteluita viiden puolesta”

Yhdysvaltalainen laituri Jeffrey Carroll valittiin joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi.

25.1.2023 22:19 FIBA Europe Cup

Hurja toinen puoliaika johdatti Kauhajoen vierasvoittoon – puolivälieräpaikka askeleen lähempänä

Kauhajoki jatkoi upeita otteitaan FIBA Europe Cupissa, kun se kaatoi slovakialaisen Patrioti Levicen vieraskentällä 55–86 (31–28). Kauhajoki jatkaa jatkolohkonsa kärjessä puhtaalla pelillä.

24.1.2023 16:00 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma on vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät perjantaina 27. tammikuuta. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

24.1.2023 12:00 Korisliiga

Oikeusturvalautakunta hyväksyi Korihaiden valituksen – uusintaottelua Korihait-Pyrintö ei pelata

Urheilun oikeusturvalautakunta käsitteli maanantaina 23.1. Korisliiga-joukkue Korihaiden tekemän valituksen Suomen Koripalloliiton hallituksen päätöksestä määrätä liigaottelu Korihait-Pyrintö uudelleen pelattavaksi. Oikeusturvalautakunta hyväksyi valituksen, jonka myötä tiistaille 24.1. aikataulutettua uusintaottelua ei pelata.

21.1.2023 20:45 Korisliiga

Kouvot otti Taylorin johdolla viimeisen paikan ylemmästä jatkosarjasta – Sarcevicin hurja tilastorivi toi Korihaille neljännen voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin varsinaisen runkosarjan viimeinen kierros. Tiistai-iltana pelattavan Pyrinnön ja Korihaiden uusintaottelun jälkeen käynnistyvät jatkosarjat.

20.1.2023 20:46 Pääjuttu

KTP varmisti voitolla paikkansa ylemmässä jatkosarjassa – Vili Nyman kentän tehokkain

KTP-Basket jatkaa runkosarjan jälkeen pelejä ylemmässä jatkosarjassa. Yksi paikoista on yhä ratkaisematta.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

20.1.2023 12:20 Korisliiga

Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön Korisliiga-ottelu uusitaan

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kokouksessaan hyväksynyt Tampereen Pyrinnön valituksen Korisliigan ottelusta Korihait-Pyrintö 30.12.2022, jonka myötä ottelu pelataan uudelleen.

18.1.2023 20:36 Korisliiga

Nokia hukutti Pyrinnön haaveet ylemmästä jatkosarjasta – Vilpas varmisti oman paikkansa

Salon Vilpas ja BC Nokia ottivat kumpikin tärkeän voiton tavoitellessaan ylemmän jatkosarjan paikkoja tiukassa sumpussa. Voiton sai myös ykkössijansa jo varmistanut Kauhajoki.

17.1.2023 20:32 Korisliiga

KTP katkaisi tappioputkensa kovalla päänahalla – Kobrat kesti Korihaiden paineen

Miesten Korisliigassa viedään runkosarjan viimeisiä kierroksia. Tänään voiton ottivat KTP, Kobrat ja Honka.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

12.1.2023 13:00 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina luvassa kaksi huimaa välierää

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

10.1.2023 21:58 FIBA Europe Cup

Kauhajoki jatkaa hurjana eurokentillä – haki arvokkaan vierasvoiton Israelista lohkon kärkiottelusta

Kauhajoen vierassaldo FIBA Europe Cupissa pysyi puhtaana, kun joukkue kaatoi tiistaina jatkolohkon kärkiottelussa israelilaisen Hapoel Haifan 59–66 (30–41). Kauhajoki jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä.

10.1.2023 20:30 Korisliiga

LJ Thorpen lähes koko kentän kolmonen siivitti Pyrinnön voittoon – Katajalle kotivoitto Nokiasta

Miesten Korisliigassa nähtiin tänä iltana kaksi kotivoittoa, kun sarjapisteet menivät Tampereen Pyrinnölle ja Kataja Basketille.

10.1.2023 12:00 Korisliiga

Seagullsin Jeffrey Carroll on Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi valittiin Helsinki Seagullsin Jeffrey Carroll.

8.1.2023 18:55 Korisliiga

Kauhajoki otti vierasvoiton Kouvoista – pitää kiinni paalupaikastaan

Illan ainoa Korisliiga-ottelu päättyi Kauhajoen vierasvoittoon Severi Kaukiaisen johdolla.

Näytä lisää vastaavia