Vesa Mäkäläinen: "Meille kelpaa haastajan rooli"

7.5.2009 Asiantuntijoiden pudotuspeliennakoissa Namika Lahdelle ei povattu ruusuista kevättä. Puolivälierissä Korihailla uskottiin olevan täysi mahdollisuus yllättää Lahti (Lahdelle 3-1), mutta tien piti nousta pystyyn viimeistään välierissä, jossa Hongan materiaaliylivoiman piti olla liikaa (Lahdelle 3-0). Namika Lahti lähtee lauantaina alkaviin Korisliigan finaaleihin Joensuun Katajaa vastaan jälleen haastajan asemasta. Asetelma ei kuitenkaan vaivaa läpimurtokevättään pelaavaa Vesa Mäkäläistä.

- Hyvä juttuhan se meille on, että kaikki veikkaavat Katajan vievän mestaruuden 3-0. Se tarkoittaa, että paineet ovat joensuulaisten niskassa. Meillä on joukkue hyvässä kasassa, roolitukset kunnossa ja aivan älytön joukkuehenki päällä. En ihmettele, jos finaalisarjan voitot menisivät täysin toisin päin, kertoo 22-vuotias, miesten maajoukkuerinkiin tulevaksi kesäksi nostettu Mäkäläinen.

Välierien perusteella Namika Lahden mahdollisuuksia mestaruuteen ei pidä aliarvioida. Maajoukkuemiesten Tuukka Kotin, Jukka Matisen ja Kimmo Muurisen tähdittämä Honka joutui antautumaan Namika Lahdelle suoraan otteluvoitoin 0-3. Samalla Lahti onnistui kukistamaan Hongan pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa sitten kevään 1996.

- Kyllä meillä oli alusta asti sellainen tunne, että me pystymme Hongan voittamaan. Totta kai niillä oli koko- ja kokemusylivoima puolellaan, mutta pudotuspeleissä henkinen valmius ratkaisee enemmän, pohtii Mäkäläinen.

Kolmessa välieräottelussa Honkaa vastaan 10,7 pistettä, 7,3 levypalloa, kaksi syöttöä, kaksi riistoa ja kaksi torjuntaa ottelua kohden saalistanut Mäkäläinen saa finaaleissa painikavereikseen korin alle kokeneen Sami Lehtorannan sekä hirmulukuja runkosarjassa takoneen Jeremiah Woodin.

- Sanoisin, että Katajan pitkä kalusto on yhtä vaarallinen kuin Hongan. Erityisesti Wood on paha pideltävä, sarjan ehdottomasti paras pelaaja. Hänen varalleen täytyy keksiä jotain erikoista.

Namika Lahti esiintyi viimeksi finaaleissa keväällä 2007, jolloin Espoon Honka vei mestaruuden suoraan otteluvoitoin 3-0. Mäkäläisen mukaan nyt koossa oleva Namika Lahti -ryhmä on kahden vuoden takaista kokeneempi ja vaarallisempi.

- Meillä on paljon enemmän leveyttä kuin silloin ja nuoret kaverit ovat saaneet kaksi vuotta lisää kokemusta. Sen lisäksi tämän hetken ulkomaalaispelaajamme ovat paljon laadukkaammat kuin kahden vuoden takaiset.

Mäkäläisen mukaan Lahden täsmäase Katajan kaatamiseen on joukkuepuolustus, joka välierissä riisui tulivoimaisen Hongan täysin aseettomaksi.

- Kataja on joukkue joka tekee helposti sata pinnaa, mutta he samalla päästävät paljon pisteitä toisessa päässä. Jos me pidämme Katajan alle 80 pisteessä ja saamme hyökkäyksessä pallon liikkeelle tarpeeksi nopeasti, me olemme vahvoilla.

Katso myös "Korisliigan mitalipelien otteluohjelma".Lisätietoja: http://www.basket.fi/

Asiat

 
23.2.2024 11:03 Korisliiga

Bisons vahvistaa rivejään viidennellä ulkomaalaisella: Patrick McGlynn Loimaalle

Heittäjäekspertti Patrick McGlynn siirtyy Qatarista Loimaalle.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

13.2.2024 09:00 Korisliiga

Michael Pounds KTP-Basketin päävalmentajaksi

Pounds nousee tehtävään joukkueen valmennusjohdosta ja korvaa tehtävässä sunnuntaina eronneen Roope Mäkelän. Joukkue esiintyy ensimmäistä kertaa Poundsin alaisuudessa keskiviikkona paikallisottelussa Kouvoja vastaan vieraskentällä.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

Näytä lisää vastaavia