Vähäuski ja Frimodig jatkavat Kouvottarissa

30.6.2021 08:39 Kuudenteen kauteensa Naisten Korisliigassa valmistautuva Kouvottaret on solminut jatkosopimukset viime kauden kotimaisiin runkopelaajiin kuuluneiden Henriikka Vähäuskin ja Roosa Frimodigin kanssa.

Viime kausi oli Henriikka Vähäuskon läpimurtokausi Naisten Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen

Kolmannen kautensa naisten Korisliigassa pelannut Vähäuski on seuran oma kasvatti. Menneellä kaudella 185-senttinen nuori sentteri kokosi tehoikseen 8,4 pistettä ja 6,0 levypalloa. 18-vuotiaiden maajoukkueessa kouvolalaiskasvatti on esiintynyt 3 ottelussa upottaen keskimäärin 8 pistettä ottelua kohden.

- Henriikka pelasi hienon läpimurtokauden, ollen yksi johtavia kotimaisia pelaajiamme. Hän on hyvä heittäjä ja tällä kaudella panostamme urheilullisuuteen ja pallollisten taitojen kehittämiseen, päävalmentaja Joonas Frimodig kommentoi seuran tiedotteessa.

Roosa Frimodigia voidaan hyvällä syyllä pitää jo Kouvottaret-ikonina. Kokenut takapelaaja on pelannut joukkueen riveissä kaikilla pääsarjakausilla ja ollut mukana nostamassa Kouvottaret pääsarjaan 2-divisioonasta saakka. Menneellä kaudella Frimodig pelasi tilastollisesti uransa parhaan kauden tilastoidessaan 8,6 pistettä, 2,1 levypalloa ja 2,1 syöttöä ottelua kohden. Yhteensä otteluita korkeimmalla tasolla on kertynyt 154.

- Roosa oli meidän paras kotimainen pelaaja pudotuspeleissä ja pelasi upean kauden. Heittotaito on kaikkien tiedossa, mutta Roosa on kehittynyt paljon pallonscreen-pelaajana. Hieno jatkosopimus meille, päävalmentaja Frimodig kommentoi.

Kouvottarilla on tulevaa kautta koskien sopimukset Sarah Toeainan, Henriikka Vähäuskin ja Roosa Frimodigin kanssa. Joukkuetta valmentavat Joonas Frimodig ja Reetta Piipari. 

Naisten Korisliigan joukkueiden sopimustilanteet >

 
21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia