Utah Jazzin Sean Sheldon vahvistaa Susijengin valmennusta

25.7.2023 11:42 Utah Jazzin apuvalmentajana viime vuodet toiminut michiganilaislähtöinen Sean Sheldon, 30, vahvistaa Susijengin valmennusjohtoa MM-kisakesän 2023 aikana. Aikaisemmin Gregg Popovichin apuvalmentajana San Antonio Spursissa työskennelleellä Sheldonilla on taustaa myös Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:sta sekä Euroopan ammattilaiskentiltä.

Sean Sheldon vahvistaa Susijengin valmennusta kesällä 2023. Kuvat: Ville Vuorinen / Susijengi.

- Tutustuin Lassiin (Tuovi) ja Henrikiin (Dettmann) tammikuussa heidän Utahin vierailunsa yhteydessä. He seurasivat joukkueharjoituksiamme sekä yhteistreenejämme Laurin (Markkanen) kanssa ja juttelimme paljon koko viikon ajan, Sheldon taustoittaa.

- NBA-kauden päättymisen jälkeen sain Susijengiltä kyselyn mahdollisuudesta liittyä heidän valmennusjohtoonsa. Olin luonnollisesti kiinnostunut ja jotain Susijengiä kohtaan kokemastamme arvostuksesta kertoo sekin, että (Utah Jazzin) päävalmentaja Will Hardy ei epäröinyt hetkeäkään, kun kysyin, saanko viettää tämän kesän Suomessa ja Aasiassa.

Sheldon pelasi nelivuotisella NCAA-urallaan 111 ottelua William & Maryn yliopistossa ja ehti pelata viisi kuukautta ammattilaisena Sveitsin liigassa ennen uransa päättänyttä olkapäävammaa.

Sheldon liittyi kesällä 2019 San Antonio Spursin valmennusjohtoon videokoordinaattorin ominaisuudessa ja siirtyi Utah Jazziin apuvalmentajaksi Will Hardyn kutsusta kaudeksi 2022-23. Sheldonilla on myös kansainvälistä kokemusta Yhdysvaltain miesten maajoukkueen valmennusryhmästä.

- San Antonion vuosinani valmentaja Popovich toimi myös Team USA:n päävalmentajana. Will Hardy oli silloin yksi hänen apuvalmentajistaan ja teki paljon scoutingia. Minä puolestani sain työskennellä Hardyn apukätenä, joten kansainvälinen koripallo tuli tutuksi myös sitä kautta.

”Joukkue on todella yhtenäinen”

Sheldonsaapui Helsinkiin viime perjantai-iltana ja liittyi Susijengin matkaan maanantain päiväharjoituksissa. Vaikka otanta on ollut toistaiseksi pieni, Sheldon on vaikuttunut näkemästään – kentällä ja sen ulkopuolella.

- Ensimmäinen havaintoni Susijengistä on, että joukkue on todella yhtenäinen ja sen jäsenet nauttivat toistensa seurasta. Se ei ole itsestäänselvyys. Ensimmäisten treenien perusteella joukkueessa on paljon hyviä pelaajia ja tulee olemaan mielenkiintoista tutustua heihin paremmin seuraavina viikkoina, hän kommentoi.

- Olen kotoisin Michiganin Lake Traversesta järven rannalta, ja heti Helsinkiin päästyäni totesin, että tämähän on ihan kuin kotona olisi. Lisäksi kaikki ovat olleet äärimmäisen ystävällisiä ja vastaanottavaisia, mikä on helpottanut sopeutumista maahan ja joukkueeseen.

Alkaneen MM-kisakesän tavoitteikseen Sheldon asettaa paitsi Susijengin valmistamisen Aasian MM-kisoihin ja menestyksen siellä, myös kansainvälisen huipputason kokemuksen ammentamisen Utah Jazzin pelikautta 2023-24 varten.

- MM-kisat tulevat olemaan iso juttu, mutta meidän on luonnollisesti edettävä yksi peli kerrallaan. Tarvitsemme kaikki tulevat viikot saadaksemme itsemme valmiiksi Okinawaa varten. Rakennamme joukkuetta harjoitus ja ottelu kerrallaan ja toivottavasti saamme mahdollisuuden pelata maailman parhaiden joukossa Filippiineillä, Sheldon kuvailee.

- Valmentajana otan tietenkin tästä kokemuksesta irti sen, mitä saan ja toivottavasti palatessani kesän lopussa Utahiin minulla on takataskussani uusia hyökkäyssettejä, puolustuspelejä ja harjoitteita. Pyrkimyksemme on saada Lauri (Markkanen) pelaamaan Utah Jazzissa samalla tavalla vahvuuksiensa kautta kuin Susijengissä.

Tuovi: ”Susijengi saa innokkaan valmentajan”

Toisen kesänsä Susijengin päävalmentajana aloittanut Lassi Tuovi on hyvillään Susijengin ja Utah Jazzin yhä syvenevästä yhteistyöstä. Tuovi vietti itse heinäkuun alun Utah Jazzin kesäliigajoukkueen kanssa Salt Lake Cityssä ja Las Vegasissa.

- Kiitokset Henrikille (Dettmann) ja Utah Jazzin johdolle, että saivat välistämme yhteistyötä tiivistettyä entisestään. Toimintamme perustuu avoimuuden arvoon ja filosofiaan, jota tahdomme vaalia kaikessa, mitä teemme, Tuovi lausuu.

- Susijengi saa Seanissa joukkoonsa innokkaan valmentajan, joka tuo uusia näkökulmia päivittäiseen tekemiseen. Oppimista tapahtuu varmasti paljon puolin ja toisin.

Pähkinänkuoressa: Sean Sheldon

  • Syntynyt 26.5.1993
  • Kotikaupunki: Lake Traverse, Michigan
  • Valmentajana: Utah Jazz (apuvalmentaja) 2022-23, San Antonio Spurs (videokoordinaattori) 2021-22), San Antonio Spurs (apulaisvideokoordinaattori) 2019-21
  • Pelaajaura: William & Mary (NCAA) 2012-16, BC Winterthur (SUI) 2016-17
  • Maisterin tutkinto kinesiologiasta (Michigan State)
  • Naimisissa, kaksi lasta
 
23.2.2024 23:47 Susijengi

Susijengi säikytteli MM-hopeamitalisti Serbiaa, mustat hetket veivät yllätyssaumat

Susijengin aloitusviisikko Elias Valtosen johdolla aiheutti kauhunhetkiä hallitsevalle MM-hopeamitalisti Serbialle sen kotiareenalla Belgradissa perjantai-illan EM-karsinta-avauksessa. Serbian kokoylivoima ja Susijengin pallonmenetykset ja kylmä heittoilta kohosivat lopulta ratkaiseviksi tekijöiksi, kun Serbia ampaisi yhdeksän pisteen takaa 77–61 (36–34) -voittoon.

23.2.2024 10:50 Susijengi

Topias Palmi: ”Vastassa on yksi maailman parhaista joukkuepuolustuksista”

Jos Susijengi haluaa pelata voitosta Serbiaa vastaan myöhään tänä iltana Belgradissa, on sen onnistuttava puolustuspäässä täydellisesti ja käytettävä vapaat heittopaikkansa tuloksellisesti, kun niitä tarjoutuu. Haasteen ottaa innolla vastaan Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 29, joka pelaa ammattilaisuransa parasta kautta Karhu Basketissa.

22.2.2024 22:39 Susijengi

Susijengi ja Serbia nimesivät kokoonpanonsa perjantain otteluun

Susijengi ja Serbia ovat valinneet miehistönsä perjantai-iltana Belgradissa pelattavaan EM-karsinta-avaukseen. Susijengistä debyyttinsä arvokisakarsintaottelussa tekevät Luukas Vaara ja Jacob Grandison.

22.2.2024 10:55 Susijengi

MM-hopeamitalisti Serbia suursuosikkina perjantai-illan otteluun

Susijengillä on perjantai-iltana Belgradissa edessään maailmanluokan koitos, kun se haastaa EM-karsintojen avausottelussa hallitsevan MM-hopeamitalistin Serbian. Hanno Möttölän mukaan Serbia ei tee sirkustemppuja, vaan luottaa kurinalaisuuteen, kärsivällisyyteen ja kykyynsä taivuttaa vastustajat tahtoonsa pitkällä tähtäimellä.

21.2.2024 11:03 Susijengi

Sasu Salin: ”Haetaan jengin kanssa uutta, liikkuvampaa ilmettä”

Kohta jo vuosikymmenen ajan isoja minuutteja Espanjan ACB-liigassa kellottanut Sasu Salin on tällä kaudella joutunut totuttelemaan uuteen rooliin, kun minuutit Lenovo Teneriffan seurajoukkueen kanssa ovat jääneet odotettua vähemmälle. Susijengissä Sasu on kuitenkin jälleen paljon vartijana, kun joukkue hakee EM-karsinnoissa Tanskan ja Serbian päänahkaa.

20.2.2024 10:34 Susijengi

Elias Valtonen: ”Susijengin paidassa on aina ekstralatausta”

Euran Veivin kasvatille Elias Valtoselle, 24, kuuluu hyvää. Haastavan viime kauden jälkeen ”Euran Jordani” löysi rytminsä Okinawan MM-kisakesänä ja kuluvalla kaudella hän on paaluttanut paikkansa Espanjan liigan pudotuspelipaikkaa jahtaavan Manresan rotaatiossa. Susijengi-ikkunaan Valtonen palaa ilon kautta ja hakemaan onnistumisia.

19.2.2024 11:43 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Oon ottanut stepin ylöspäin pelaajana”

Historian valossa Susijengillä kulkee aina, kun sen pelinrakentajalla kulkee. Helmikuun EM-karsintaikkunaan lähdettäessä onkin hyvä merkki, että Ranskan liigan Le Portelin putoajan paikalta pudotuspeliviivalle johdattanut Edon Maxhuni, 25, on elämänsä vireessä.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

Näytä lisää vastaavia