URHOtv-ennakko: Namika Lahti haastaa Karhun Kauhajoella

24.11.2012 Lauantain URHOtv-ottelussa nähdään Korisliiga-viihdettä Pohjanmaalta. Molemmat joukkueet hakevat tv-kameroiden edessä uutta nostetta, sillä Kauhajoen Karhu on kompastunut kahdessa edellisessä kotipelissään, kun taas Namika Lahti ei ole hakenut vielä ainuttakaan voittoa marraskuun aikana.

Giordan Watsonin Karhu kohtaa kotikentällään Namika Lahden. Kuva: Eveliina Toivola.

Selkeänä ennakkosuosikkina otteluun lähtee Ari Tammivaaran valmentama Kauhajoen Karhu, joka on jatkanut siitä, mihin viime kaudella jäi pelaten tehokasta, nykyaikaista joukkuekoripalloa käytännössä yhdeksän miehen rotaatiolla.

 

Äärimmäisen kurinalaisesti puolustava Karhu on pystynyt laajalla kokoonpanollaan hyydyttämään lähes joukkueen kuin joukkueen hyökkäyspelin, vaikka joukkue on antanut tasoitusta korin alla eräällä liigan lyhimmistä kokoonpanoista.

 

Hyökkäyksessä ”karhuryhmän” vastuu on jakautunut tasaisesti kaikkien pelaajien kesken. Amerikkalaiset J’Nathan Bullock, Giordan Watson ja Tremaine Ford kantavat päävastuun pisteidenteosta, mutta mm. Ilkka Vuoren nopeus, Eldar Skamon ennakkoluulottomuus sekä kolmikon Jussi Eskola-Henri Hirvikoski-Niko Mattila heittokyky tekee Karhusta hankalan puolustettavan.

 

Karhu on hävinnyt edelliset kaksi kotipeliään, mutta on vastaavasti voittanut kaksi viimeistä pelaamaansa vieraspeliä. Namika Lahdelle marraskuu on ollut puolestaan varsin synkkä. Namika-ikoni Roope Suonion lopettamisuutisen jälkeen joukkue porskutti hetken, mutta viimeiset neljä otteluaan lahtelaiset ovat hävinneet murskalukemin, jääden jopa edellisessä ottelussaan Joensuun Katajaa vastaan vain 43 pisteeseen.

 

Suonion iskettyä tossut naulaan on Namikan pelaava kokoonpano käynyt entistä pienemmäksi, eivätkä Jordan Hasquetin, Aleksi Alasen ja Valtteri Mäkäläisen vaivat ole auttaneet asiaa. Ilkka Palviaisen valmentama Namika haalikin KTP:sta paluumuuttaja Vesa Heinosen, joka on kahdessa ensimmäisessä ottelussaan lahtelaisjoukkueen paidassa viimeistellyt hyviä tehoja.

 

Jos Namika mielii yllätysvoittoon, on koko amerikkalaiskolmikon Emmanuel Holloway-Jordan Hasquet-Louis Johnson yllettävä parhaimpaansa, jonka lisäksi Cedric Latimerin on onnistuttava. Erityisesti Latimer ja Holloway ovat parhaimmillaan pysäyttämättömiä korintekijöitä, joiden erikoisvartiointiin Karhu aikoo varmasti pureutua. Mahdottomuus Lahden voitto ei vaikeista alkuasetelmista huolimatta ole, jos joukkue löytää jälleen hyökkäyspään pelihuumorinsa.

 

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran kauden avausottelussa Lahdessa. ”Omat koirat purivat”, kun pitkään Namika-paidassa pelanneen Ilkka Vuoren viime sekunnin heitto vei Karhun 86–88-voittoon.

 

Pidä silmällä

 

Cedric Latimer, Namika Lahti: Yhden Korihaissa vietetyn kauden jälkeen Lahteen palannut ”Cedu” on ollut yksi kuluvan liigakauden tehokkaimpia kotimaisia. Vahvarakenteinen, 198-senttinen laituri viimeisteli 30 pistettä, kun Namika haki edellisen voittonsa lokakuun lopussa. Latimerin on jälleen osuttava heitossaan, jos Lahti mielii voittoa Kauhajoella.

 

Korisliigaa: Kauhajoen Karhu – Namika Lahti URHOtv:lla lauantaina 24.11. klo 19:25 alkaen.

 

Lisätietoja: Karhun ennakko
Lisätietoja: Namika Lahden ennakko
 
2.2.2023 14:15 Korisliiga

Kauhajoen Severi Kaukiainen on Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Tammikuussa 2023 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi valittiin Kauhajoen takamies Severi Kaukiainen.

1.2.2023 21:40 FIBA Europe Cup

Kauhajoki taipui yli 2100-päisen kotiyleisön edessä – lohkovoitto ja puolivälierän kotietu varmistui

Puolivälieräpaikan FIBA Europe Cupissa jo varmistanut Kauhajoki pelasi keskiviikkona lohkovoitosta kotikentällään ukrainalaista BC Budivelnyk Kiovaa vastaan. Vieraat olivat vahvempia 62–65, mutta pieni tappio riitti varmistamaan kauhajokisille jatkolohkon lohkovoiton.

1.2.2023 20:44 Korisliiga

Ahonen ja Blomgren toivat Vilppaalle voiton – Kouvot kaatui Seagullsille Pöllän hienosta levypallosuorituksesta huolimatta

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voitot ottivat Salon Vilpas ja Helsinki Seagulls. Alemmassa sarjassa juhlivat Kobrat, Lahti Basketball ja Korihait.

1.2.2023 14:00 Korisliiga

Tough Calls: floppaamisia sekä epäurheilijamaisia virheitä

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

28.1.2023 19:44 Korisliiga

Liigajumbo Korihait avasi alemman jatkosarjan näyttävällä voitolla

Korihait selätti Kobrat 25 pisteen erolla.

27.1.2023 21:16 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käynnistyivät – Heinonen ja Sajantila ottivat tiukassa väännössä kolmoskilpailun

Miesten Korisliigan ensimmäisenä jatkosarjailtana ylemmän portaan voitot menivät Kouvoille, KTP:lle ja Seagullsille. Alemmassa sen sijaan juhlivat Pyrintö ja Nokia.

26.1.2023 09:16 Korisliiga

Joulukuun vahvin Jeffrey Carroll: ”Täällä ei laiteta yhtä tai kahta kaveria voittamaan otteluita viiden puolesta”

Yhdysvaltalainen laituri Jeffrey Carroll valittiin joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi.

25.1.2023 22:19 FIBA Europe Cup

Hurja toinen puoliaika johdatti Kauhajoen vierasvoittoon – puolivälieräpaikka askeleen lähempänä

Kauhajoki jatkoi upeita otteitaan FIBA Europe Cupissa, kun se kaatoi slovakialaisen Patrioti Levicen vieraskentällä 55–86 (31–28). Kauhajoki jatkaa jatkolohkonsa kärjessä puhtaalla pelillä.

24.1.2023 16:00 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma on vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät perjantaina 27. tammikuuta. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

24.1.2023 12:00 Korisliiga

Oikeusturvalautakunta hyväksyi Korihaiden valituksen – uusintaottelua Korihait-Pyrintö ei pelata

Urheilun oikeusturvalautakunta käsitteli maanantaina 23.1. Korisliiga-joukkue Korihaiden tekemän valituksen Suomen Koripalloliiton hallituksen päätöksestä määrätä liigaottelu Korihait-Pyrintö uudelleen pelattavaksi. Oikeusturvalautakunta hyväksyi valituksen, jonka myötä tiistaille 24.1. aikataulutettua uusintaottelua ei pelata.

21.1.2023 20:45 Korisliiga

Kouvot otti Taylorin johdolla viimeisen paikan ylemmästä jatkosarjasta – Sarcevicin hurja tilastorivi toi Korihaille neljännen voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin varsinaisen runkosarjan viimeinen kierros. Tiistai-iltana pelattavan Pyrinnön ja Korihaiden uusintaottelun jälkeen käynnistyvät jatkosarjat.

20.1.2023 20:46 Pääjuttu

KTP varmisti voitolla paikkansa ylemmässä jatkosarjassa – Vili Nyman kentän tehokkain

KTP-Basket jatkaa runkosarjan jälkeen pelejä ylemmässä jatkosarjassa. Yksi paikoista on yhä ratkaisematta.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

20.1.2023 12:20 Korisliiga

Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön Korisliiga-ottelu uusitaan

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kokouksessaan hyväksynyt Tampereen Pyrinnön valituksen Korisliigan ottelusta Korihait-Pyrintö 30.12.2022, jonka myötä ottelu pelataan uudelleen.

18.1.2023 20:36 Korisliiga

Nokia hukutti Pyrinnön haaveet ylemmästä jatkosarjasta – Vilpas varmisti oman paikkansa

Salon Vilpas ja BC Nokia ottivat kumpikin tärkeän voiton tavoitellessaan ylemmän jatkosarjan paikkoja tiukassa sumpussa. Voiton sai myös ykkössijansa jo varmistanut Kauhajoki.

17.1.2023 20:32 Korisliiga

KTP katkaisi tappioputkensa kovalla päänahalla – Kobrat kesti Korihaiden paineen

Miesten Korisliigassa viedään runkosarjan viimeisiä kierroksia. Tänään voiton ottivat KTP, Kobrat ja Honka.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

12.1.2023 13:00 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina luvassa kaksi huimaa välierää

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

Näytä lisää vastaavia