Tuomas Iisalo Paris Basketballin päävalmentajaksi kolmivuotisella sopimuksella

29.6.2023 12:34 Telekom Baskets Bonnin FIBA Mestareiden Liigan mestaruuteen sekä Saksan Bundesliigan hopealle johdattanut Tuomas Iisalo, 40, on solminut kolmivuotisen päävalmentajasopimuksen ranskalaisen Paris Basketballin kanssa. Loviisalaislähtöinen Iisalo valittiin päättyneellä kaudella sekä Mestareiden Liigan että Bundesliigan vuoden valmentajaksi.

Tuomas Iisalo siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Paris Basketballin päävalmentajaksi. Kuvat: FIBA Champions League.

Jo vuosi sitten useampien tunnettujen eurooppalaisseurojen huhuttiin olleen Tuomas Iisalon kintereillä. Iisalolle olisi ollut useita ottajia myös tänä kesänä, mutta Iisalo teki valintansa jo varsin pian Bundesliiga-kauden päättymisen jälkeen.

Iisalon päävalmentajanpesti on suuri meriitti myös Paris Basketballille, joka perustettiin 2018 käytännössä tyhjästä ja joka on edennyt viiden kauden aikana varteenotettavaksi tekijäksi Ranskan pääsarjassa ja eurokentillä.

- Seuralla on suuret ambitiot ja valtava potentiaali. He olivat myös valmiita antamaan minulle paljon päätöksentekovastuuta, joka on ollut yksi tärkeimmistä tekijöistä aiemmissa seuroissani, Iisalo kommentoi.

- Lisäksi Pariisi oli uusista vaihtoehdoista stabiilein lasten koulunkäynnin ja sopimuksen pituuden kannalta. Moni asia klikkasi Pariisin kohdalla.

Paris Basketball sijoittui päättyneellä kaudella Pro A:n runkosarjan yhdeksänneksi, vain voiton päähän pudotuspelipaikasta. Eurocupissa joukkue eteni puolivälieriin asti, joissa joukkue taipui sittemmin mestaruuden voittaneelle Gran Canarialle.

- Seura haluaa jatkaa nousuaan kohti kansallista ja Euroopan huippua. Samanaikaisesti heidän tavoitteensa on rakentaa seurasta voimakas brändi, joka resonoi myös Pariisin metropolialueen ulkopuolella, Iisalo jatkaa.

Iisalon menestystarina alkoi Crailsheimista

Lähtiessään Suomesta Saksan Bundesliigan jumbojoukkue Crailsheim Merlinsin valmentajaksi vuonna 2016 Iisalo oli Euroopan koripallokartalla tuntematon valmentaja. Merlins putosi heti kättelyssä Bundesliigasta Saksan Pro A:han, mutta Iisalo sai seuraavina vuosina tilaisuuden näyttää kyntensä.

Merlins nousi Iisalon komennossa takaisin Bundesliigaan ja kohosi 2019–20-pelikaudella jopa Bundesliigan runkosarjan ykköseksi ennen kuin koronapandemia keskeytti sarjatoiminnan. Crailsheimin vuosinaan Iisalo teki itsestään nimen koripalloilevassa Euroopassa ja jatkoi menestystarinaansa sittemmin Telekom Baskets Bonnissa.

- Aiemmissa työpaikoissani olen todistanut pystyväni auttamaan seuraa ottamaan seuraavat kehitysaskeleet sekä urheilullisesti, että organisaation kehittämisen kautta. Minulla on kokemusta työn vaatimuksista ja koen tämän aspektin erityisen motivoivaksi, Iisalo jatkaa.

- Päätavoitteeni Pariisissa ovat hyvin samanlaiset kuin aiemmissa pesteissä: kehittää harjoituskulttuuria ja -olosuhteita, jotta ne tukevat urheilullista kehitystä maksimaalisesti ja luoda vahva yhteys joukkueen ja sen sidosryhmien ympärille. On tärkeää, että seura, fanit ja sponsorit haluavat samaistua joukkueen identiteettiin ja tuntevat ylpeyttä sitä kohtaan.

Bonnin kevät 2023 jää historiaan

Kevät 2023 tulee jäämään Tuomas Iisalon mieleen hänen uransa kaikkien aikojen kautena, pelaaja- ja valmentajavuodet yhteen laskien.

Telekom Baskets Bonn juhli FIBA Mestareiden Liigan mestaruutta toukokuun puolessavälissä. Mestaruushumusta Iisalo joukkueineen jatkoi suoraan Saksan Bundesliigan pudotuspeleihin, missä joukkue eteni finaaleihin, kunnes joutui viimein taipumaan yllätysjoukkue Ulmille.

- Unohtumaton ja uskomattoman menestyksekäs kausi. Sivusimme Saksassa Bundesliigan voittoennätystä, voitimme 25 peliä peräkkäin ja etenimme finaaliin. Valitettavasti emme päättäneet kautta Saksan mestaruuteen, mutta minulla ei jäänyt mitään hampaankoloon. Teimme sen, mikä oli tehtävissä ja maksimoimme kokonaissuorituksen, Iisalo summaa.

- Mestareiden Liigan mestaruus oli varsinainen tuhkimotarina. Koko kilpailun voittaminen oli uskomaton kokemus ja samalla minulle ensimmäinen henkilökohtainen mestaruus Suomen cupia lukuun ottamatta. On vaikea kuvailla sitä tunteiden myrskyä, joka meihin kaikkiin iski ottelun päätyttyä. Valtava panostus tuotti arvoisensa palkinnon. Sen parempaa tunnetta ei urheilussa voi kokea.

Tuomas Iisalo pelasi Korisliiga-urallaan kolmetoista kautta Espoon Hongan, Kouvojen ja ToPon riveissä yhteensä 532 ottelua 8,9 pisteen ja 2,5 levypallon urakeskiarvoilla. Palkintokaappiin Iisalo metsästi Suomen cupin mestaruuden (2010), yhden SM-hopean (2008), kaksi SM-pronssia (2006, 2012) ja yhden Suomen cupin hopean (2002).

Iisalo pelasi maajoukkueurallaan 58 miesten maaottelua, kahdeksan haastajamaaottelua sekä 19 nuorten maaottelua.

Henkilöt

 
18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

Näytä lisää vastaavia