Tulonen ja Holopainen komeasti tupla-tuplaan

21.3.2021 21:20 Helmi Tulonen ja Annika Holopainen saivat komeasti tupla-tuplat pelaamissaan otteluissa ja Awak Kuier pääsi juhlimaan kahta voittoa viikolla. Ruotsissa sen sijaan saatiin runkosarja päätökseen ja samalla Sandra Karstenin sekä Ville Tuomisen kaudet päättyivät.

Helmi Tulonen jatkoi hienoja otteitaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan Liga Femenina 2:n A-lohkossa Anniina Äijäsen Ferrol etenee voitosta voittoon, kun se murjoi Celta Vigon 78-52 (44-26). Aloitusviisikossa ollut Äijänen sai tilastoihinsa kuusi pistettä, viisi levypalloa ja kolme syöttöä. Ferrol jatkaa tappioitta voitettuaan kaikki 25 otteluaan.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Helmi Tulonen ylsi jälleen tupla-tuplaan heittäessään 12 pistettä ja ottaessaan 10 levypalloa Ibaizabalin voittaessa Maristas Corunan 65-61 (33-23). Elina Koskimies pelasi myös hienosti 10 pisteen, viiden levypallon, neljän syötön ja riiston tilastoilla. Ibaizabal on A-lohkossa kuudentena.
Ottelutilastot

C-lohkossa jumbona oleva Sara Rokkasen Andratx ei mahtanut mitään tappioitta lohkoa johtavalle Barcalle, vaan hävisi 44-71 (15-45). Rokkanen oli joukkueensa parhaimmistoa kahdeksan pisteen, viiden levypallon ja yhden syötön tilastoilla. Andratx on lohkossaan viimeisenä.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Annika Holopaisen huippuesitykset toivat viikolla palkinnon, kun KR otti kauden toisen voittonsa kaadettuaan Keflavikin 81-75 (44-40). Holopainen tilastoi komean 23 pisteen ja 14 levypallon tupla-tuplan.
Ottelutilastot

Viikonloppuna KR joutui kuitenkin taipumaan Valurille 67-87 (31-47). Holopainen saavutti jälleen tupla-tuplan 21 pisteen, 11 levypallon ja syötön tilastorivillä. KR on sarjassa viimeisenä.
Ottelutilastot

Italian liigassa Awak Kuier pääsi viikolla kahdesti tositoimiin ja samalla kahdesti voiton makuun. Ensin viikolla Kuier lähenteli tupla-tuplaa merkkauttaessaan yhdeksän pistettä, yhdeksän levypalloa, syötön ja torjunnan Ragusan kaataessa Broni 95:n 77-49 (40-28).
Ottelutilastot

Viikonloppuna Kuier tilastoi lähes identtisesti yhdeksän pistettä, yhdeksän levypalloa, syötön, riiston ja kaksi torjuntaa Ragusan voittaessa Masnagan 83-71 (34-45). Ragusa on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Sofia Pelanderin Herner otti selvän 73-44 (38-18)-voiton Angels Nördlingenistä. Pelander oli joukkueensa parhaimmistoa tilastoituaan 10 pistettä, viisi levypalloa, syötön ja riiston. Hernerillä on vielä yksi ottelu pelaamatta runkosarjassa. Voittamalla sen Herner voisi nousta runkosarjassa toiseksi.
Ottelutilastot

Sandra Karsten pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisena. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sandra Karstenin Wetterbygden Sparksin kausi päättyi ikävästi, kun joukkueessa todettiin koronavirus vajaat 48 tuntia ennen A3 Basket Uumaja -ottelua ja se tuomittiin hävinneeksi 0-20. Samalla Sparksin kausi päättyi, kun se oli sarjassa 10. eikä selvinnyt pudotuspeleihin. Sparks voitti 22 ottelustaan kuusi. Karsten tilastoi ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan keskiarvoikseen 2,4 pistettä, 1,8 levypalloa ja 0,7 syöttöä noin 12,5 minuutin peliajalla. Forssan Alkuun kesken kauden siirtynyt Ninni Salmi pelasi 13 peliä lähes 14 minuutin keskimääräisellä peliajalla ja 2,9 pisteen, 5,3 levypallon ja 0,8 syötön tilastoilla.
Sandra Karstenin kauden tilastot
Ninni Salmen kauden tilastot

Ville Tuomisen valmentaman Helsingborgin kausi päättyi 62-72 (26-36)-tappioon IK Eos Lundia vastaan. Sarjanousijana kauteen lähtenyt Helsingborg teki kuitenkin kauden aikana seurahistoriaa voittamalla ensimmäisen ottelunsa pääsarjatasolla kaataessaan tammikuun 18. päivä Mark Basketin. Se jäikin joukkueen kauden ainoaksi voitoksi.
Ottelutilastot

 
21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

20.7.2022 13:05 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen siirtyy Espanjan pääsarjassa pelaavaan Araskiin

Susiladiesin luottopelaajiin kuuluva Annika Holopainen, 28, on tehnyt sopimuksen Espanjan pääsarjassa pelaavan Araski AES:ään. Holopainen pelasi edelliskautensa Ranskan kakkossarjassa, Montbrisonissa, ja oli koko sarjan kolmanneksi paras pistenainen.

15.7.2022 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Espanjan pääsarjaan – uutena osoitteena Bembibre

Edelliskauden Saksan Bundesliigassa pelannut Anniina Äijänen, 26, on tehnyt sopimuksen Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren kanssa. Äijänen on jo ennestään ehtinyt pelata kolme kautta Espanjassa, joista yhden pääsarjassa.

13.7.2022 09:23 Susiladies

Helmi Tulonen Italian pääsarjaan

Viime kaudella hurjaa jälkeä Italian kakkosliigan Carugatessa tehnyt Susiladiesin sentteri Helmi Tulonen, 23, siirtyy tulevalle kaudelle sarjatasoa ylemmäs. 189-senttisen Salon Vilppaan kasvatin uusi työnantaja on Italian pääsarjaa pelaava Basket Le Mura Lucca.

12.7.2022 13:13 Susiladies

Lotta-Maj Lahtisen ammattilaisura käyntiin Belgian mestarin riveissä

Mykistävän uran Yhdysvaltain NCAA-liigan perinteikkäimpiin joukkueisiin lukeutuvassa Georgia Techissä pelannut Lappeenrannan Catzin kasvatti Lotta-Maj Lahtinen, 22, on allekirjoittanut ensimmäisen ammattilaissopimuksensa. Susiladiesin takapelaajan on hankkinut riveihinsä hallitseva Belgian mestari, tulevalla kaudella Euroliigaa pelaava Kangoeroes Basket Mechelen.

12.6.2022 17:57 Susiladies

Awak Kuier vaihtaa seuraa Italiassa – liittyy Eurocupia pelaavaan Reyer Veneziaan

Parhaillaan WNBA-kautta 2022 pelaava Awak Kuier, 20, on tehnyt uuden sopimuksen Italiassa, jossa hän tulee edustamaan ensi kaudella 2022-23 Reyer Veneziaa. Venetsialaisseura pelaa Italian pääsarjan, Serie A1:n, lisäksi Eurocupia.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

31.5.2022 08:27 Susiladies

Marianne Kalin sopimukseen Ferrolin kanssa

Susiladiesin Marianne Kalin, 25, on tehnyt sopimuksen espanjalaisen Universitario de Ferrolin kanssa, joka pelaa Espanjan kakkossarjassa. Kalin pelasi edelliskaudella Espanjan pääsarjaa Bembibren riveissä.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

27.4.2022 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen juhli Slovakian mestaruutta

Veera Pirttinen pääsi juhlimaan Piestanske Cajkyn kanssa Slovakian mestaruutta. Mestaruus oli Cajkylle sen historian ensimmäinen.

24.4.2022 21:18 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin kausi Italiassa ohi - Veera Pirttisen Cajky voiton päässä Slovakian mestaruudesta

Awak Kuierin kausi Italian Serie A1:ssä tuli päätökseen, kun Ragusan taival päättyi välierätappioon. Veera Pirttisen Piestanske Cajky on sen sijaan enää voiton päässä Slovakian mestaruudesta.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

22.4.2022 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin pisteet eivät riittäneet Ragusalle vielä finaalipaikkaan

Awak Kuierin Ragusa ei pystynyt vielä varmistamaan Italian Serie A1:n finaalipaikkaa suomalaistähden vahvasta pelistä huolimatta. Slovakiassa Veera Pirttisen Piestanske Cajky tasoitti finaalisarjan.

19.4.2022 06:59 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin Ragusa avasi välierät voitolla – Kalinin Bembibre säilyi sarjassa

Italian Serie A1:ssä käynnistyivät välierät maanantaina ja Awak Kuierin Ragusa otti avausvoiton, kun se aiheutti Schiolle kauden avaustappion kotimaan sarjassa. Marianne Kalinilla oli myös aihetta riemuun, kun Bembibre varmisti sarjapaikkansa kauden viimeisessä ottelussa.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

16.4.2022 10:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Ragusa välieriin

Awak Kuierin Ragusa selvitti tiensä Italian liigan välieriin voittamalla Luccan.

6.4.2022 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viidalla positiivinen ensimmäinen kausi ulkomailla – ”Tämä oli aika helppo askel”

Silja Viita, 21, pelasi menneen kauden Ruotsissa IK Eos Lundin joukkueessa. Kausi oli samalla Viidan ensimmäinen kausi ulkomaan kentillä.

4.4.2022 09:01 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsen, Sofia Pelanderin ja Anni Mäkitalon kaudet päätökseen

Anniina Äijäsen ja Sofia Pelanderin taival Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä päättyi ensimmäisellä kierroksella. Ranskassa saatiin pudotuspelit käyntiin ja Slovakiassa Veera Pirttinen pääsee pelaamaan mestaruudesta.

Näytä lisää vastaavia