Tulikuuma Nuutinen pussitti voiton Bisonsille, finaalipaikka katkolla Katajalle

23.4.2012 21:58 Loimaalainen Nilan Bisons hyvitti välierien avaustappionsa maanantaina Tampereella nujertamalla Pyrinnön 87–99 (49–49) peräti 39 pistettä säkittäneen Matti Nuutisen johdolla. Joensuun Kataja puolestaan antoi tyrmäystippoja ToPolle jyräämällä Helsingissä 92–57 (50–24)-voitolla yhden voiton päähän finaaleista.

Matti Nuutinen -show jylläsi Pyynikillä.

Ryan McDaden ja Bisonsin tilannekovuus oli liikaa Pyrinnölle.

Jared Newsonin Kataja oli ylivoimainen Kisahallissa.

Helsingissä tunteet kuumenivat, kuvassa Elias Kajander ja Jeremy Price. Kuvat: Eveliina Toivola & Tytti Nuoramo.

Lauantaisessa välieräavauksessa yhden pisteen voiton ToPosta viime hetkillä puristanut Joensuun Kataja oli toisessa välieräottelussa tulta ja tappuraa. Helsinkiläisyleisö oli hädin tuskin ehtinyt istua Töölön Kisahallin kuppituoleille, kun Kataja oli ehtinyt latoa taululle 0-13-lukemat.

 

Vaikka ToPo sinnitteli toisen jakson alkuun asti kymmenen pisteen päässä, helsinkiläiset eivät saaneet missään vaiheessa otetta kenttätapahtumista. Kataja puolusti ToPon kauaksi korista, haali levypallot parempaan talteen ja antoi isännille oppitunnin liikkuvasta, suunnitelmallisesta joukkuehyökkäyksestä. Kataja siirtyi voiton päähän finaaleista voittamalla toisen välieräottelun 57–92 (24–50).

 

– ToPo heitti huonosti ja me puolustimme erittäin hyvin. Saimme eliminoitua pelistämme niitä asioita, joissa epäonnistuimme Joensuussa. Hyökkäyskin oli erittäin hyvin tasapainossa koko ensimmäisen puoliajan, kiitteli Katajan päävalmentaja Jukka Toijala.

 

Tunteet kuumenivat selvässä pelissä ajoittain, ja tuomarikolmikko vihelsi joukkueille yhteensä neljä epäurheilijamaista virhettä, kaksi teknistä virhettä sekä kolmannella jaksolla ToPon Chase Griffinin ja Katajan Jared Newsonin ulosajoihin päätyneet virheet.

 

– En tiedä, mikä tuli. Ylilatautuminen purkautui ruikuttamisena, itkuna ja vinkumisena. Kataja tuli ja rökitti ja oli mielettömän hyvä. He tuntuivat haistavan puolustuksessaan kaikki tilanteet etukäteen, huokaisi ToPon päävalmentaja Tomi Kaminen.

 

Kataja vei ottelun levypallot 51–32 ja järjesti nopealla pallonliikkeellä erinomaisia heittopaikkoja toisensa perään. Kaksinumeroisille pisteille ylsivät Jared Newson (21/9), Jeremy Price (16/10/3 blokkia), B.A. Walker (19/5) sekä Petri Virtanen (11/1). Pikkuvammasta kärsivä Samuel Haanpää ei pelannut.

 

ToPolta yli kymmenen pisteen pääsi vain Carl Lindbom (11/3).

 

Katajalla on finaalipaikka katkolla keskiviikkona Joensuussa.

 

– Nyt pelataan playoffseja ja on aivan sama, tuleeko voitto pisteellä vai 40 pisteellä. Seuraavaksi mietitään hetken aikaa mitä täällä tapahtui ja sitten keskitytään kolmanteen peliin, linjasi Toijala.

 

Tulikuuma Nuutinen palautti kotiedun Bisonsille

 

Lauantaina karvaan jatkoaikatappion Tampereen Pyrintöä vastaan kokenut loimaalainen Nilan Bisons hullaannutti runsaslukuisen vieraskatsomon Pyynikin Palloiluhallilla nujertamalla hallitsevan mestarin pistein 87–99 (49–49).

 

Avausottelussa huonoon vapaaheittotyöskentelyyn sekä huolimattomaan levypallopeliin kompastunut Bisons onnistui maanantaina hermopelissä täydellisesti. Loimaalaispuolustus sai Pyrinnön pelaajat pois raiteiltaan, ja takamiehet Mikko Koivisto (10/4) ja Jeb Ivey (18/2/5 syöttöä) murtautuivat tärkeillä hetkillä Pyrinnön kahleista kasvattaakseen vierasjohtoa. Loppulukemat säkittivät Ivey ja Matti Nuutinen vapaaheittoviivalta.

 

– Olimme niin pettyneitä välieräavauksen jälkeen, että olisimme voineet pelata tämän ottelun vaikka sunnuntaiaamuna, jos siihen olisi tarjoutunut tilaisuus, suitsutti Bisons-päävalmentaja Greg Gibson.

 

– Ensimmäisessä ottelussa olimme todella huonoja, mutta miehistyimme koko joukkueena. Saimme vastustajan hyökkäyksen pysäytettyä silloin kuin tahdoimme, pystyimme juoksemaan kenttää ja saimme hyökkäyspäässä itsemme järjestetyksi hyvään asemaan.

 

Yksi ylitse muiden oli Bisonsin 21-vuotias laituri Matti Nuutinen, joka latoi piste-ennätyksensä (39) tärkeimmässä mahdollisessa paikassa ja komeimmalla mahdollisella tavalla: kakkoset 5/7, kolmoset 7/9, vapaaheitot 8/8. Kaarinan Uran kasvatti kiskoi myös seitsemän levypalloa ja jakoi kaksi koriin johtanutta syöttöä.

 

– Minä ja valmennusjohto olemme nähneet koko kauden, että jotain tällaista tulee tapahtumaan. Jos Matti ei olisi ollut virhevaikeuksissa lauantaina, hän olisi saattanut silloin pussittaa 40 pistettä. Hän pelaa kovaa, heittää vapaasta paikasta, upottaa vapaaheittonsa ja puolustaa sydämellä, suitsutti Gibson.

 

Nuutisen, Iveyn ja Koiviston lisäksi Bisonsilta Ryan McDade (13/8) ja Clifton Jones (6/2) osoittivat puolustuspäässä kovuutensa. Pyrinnöstä Antwine Williams (20/7/3 syöttöä), Antero Lehto (15/1) ja Antti Nikkilä (13/6) olivat tasapainoisimmat hyökkäyspäässä. Damon Williams (19/10) kunnostautui jälleen monilla pelin osa-alueilla, mutta heitti pelitilanneheittonsa 4/16.

 

Nilan Bisonsin ja Tampereen Pyrinnön välierien otteluvoitot ovat tasan 1-1. Sarja jatkuu keskiviikkona Loimaalla.

 

 

Lisätietoja: ToPo-Kataja
Lisätietoja: Pyrintö-Bisons
 
23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia