Tshekki hyödynsi Susijengin mustat hetket, Jantunen ja Tahvanainen vahvoina

13.6.2021 15:55 Tshekki ei antanut Susijengille mahdollisuutta revanssivoittoon sunnuntaina Prahassa. Kotijoukkue aloitti ottelun kuudella lähes perättäisellä kolmosella, piti nuoren Susijengin avainpelaajat tiukassa vartioinnissaan ja hyödynsi vieraiden mustat hetket taidolla ja rutiinilla matkallaan 93–85 (56–36) -voittoon.

Mikael Jantunen tuplasi miesten maaottelun piste-ennätyksensä. Kuvat: Ville Vuorinen / Susijengi.

Käytännössä Tshekin ja Susijengin sunnuntain ottelun ratkaisu nähtiin vierasjoukkueen mustilla hetkillä ensimmäisen jakson alussa ja toisen jakson lopussa.

Kun ottelu oli ehtinyt vanheta vain neljä ja puoli minuuttia, oli Tshekki huudattanut 500-päistä prahalaiskatsomoa upottamalla viisi kulmakolmosta tappavin tarkkuuksin ja keräämällä peräti 21 pistettä.

Susijengi löysi ryhtinsä ja kaivoi tiensä takaisin neljän pisteen päähän, kunnes Tshekki löysi jälleen tehokkaan ekstrasyöttöpelinsä, kaapi vahvempana ja kokeneempana levypallot haltuunsa ja kuittasi taukoa edeltäneen neliminuuttisen 14–2 kasvattaen eron 56–36:aan. Avauspuoliskon hahmo oli täydellisin heittoprosentein 15 pistettä naulannut Martin Peterka.

Pelin toisella puoliskolla Tshekki rankaisi edelleen kaaren takaa hyvin tarkkuuksin, mutta Susijengi sai palloskriinipuolustuksensa muutoksen kautta onnistumisia myös hyökkäyspäähän, kun Mikael Jantunen Remu Raitasen ja Lassi Nikkarisen säestämänä alkoi kuroa hiljalleen piste-eroa umpeen.

Päätösneljänneksen lopulla kotikatsomo joutui vielä pidättelemään henkeä, kun Ville Tahvanainen syttyi liekkeihin. Tahvanainen kuittasi Susijengin viimeisestä 14 pisteestä 12 ja toi kuroi piste-eron 18:sta kahdeksaan. Kello oli kuitenkin lopussa Tshekin puolella.

Palloskriinipuolustuksen muutokset auttoivat

Susijengin apuvalmentajaa Hanno Möttölää jäivät harmittamaan puolustuspään merkkausvirheet.

- Jos eilen aloitettiin ottelu hyvin, tänään huolimaton puolustuksemme yhdistyi vastustajien hyvien heittäjien loistavaan heittopäivään. Tshekin heittopäivä jatkui pitkälle kolmannelle jaksolle asti ja silloin olimme aikamoisessa pesukoneessa. Vaikka Ondrej Balvin teki itse vain kuusi pistettä, hän avasi rollauksillaan ja isolla korinaluspresenssillään vapaita kulmaheittoja rotaatiostamme, Möttölä avasi.

Tshekki oli tehnyt ensimmäisellä puoliskolla kotiläksynsä puolustuspäässä ja piti Elias Valtosen (10/1) ja Edon Maxhunin (5/1/3 syöttöä) tehokkaasti kurissa. Uuden energian Susijengi löysi lopulta puolustuspelaamisen kautta tauon jälkeen.

- Muutettuamme palloskriinipuolustustamme saimme heidän hyökkäystään rikottua vaihtamalla enemmän. Sitä myötä aloimme saada enemmän onnistumisia, mutta annoimme kyllä turhan paljon etumatkaa päästäksemme tappelemaan voitosta, Möttölä summasi.

Ensimmäisinä vuosinaan Susijengissä puolustuspään rouhijana tunnettu Mikael Jantunen (22/9/3 syöttöä) tuplasi miesten maajoukkueen piste-ennätyksensä ja haki toisella puoliskolla ahkerasti ajopaikkoja tshekkiläispuolustuksen siimekseen. Päätösjakso oli puolestaan pisteidentekotaidostaan tunnetun Ville Tahvanaisen (18/2) riemujuhlaa.

Piristysruiskeina esille nousivat myös Remu Raitanen (9/3), Lassi Nikkarinen (7/1/3 riistoa) sekä Balvinin pelihuumorin puolustuksellaan vienyt 208-senttinen ja pitkäkätinen Federiko Federiko (1/4/2 blokkia).

- Fede ei pelannut minuuttiakaan ensimmäisellä puoliskolla, mutta toi toisella puoliskolla tärkeän elementin puolustukseemme, kun aloimme vaihtamaan palloskriinejä, Möttölä kehui.

Erinomaisista jaksoista erinomaisiin peleihin

Susijengi käynnisti siis kesänsä kahdella tappiolla Tshekkiä vastaan.

Periaatteessa kummankin ottelun juoni oli sama: niin kauan kuin Tshekki sai jauhaa omaa peliään, Susijengi oli helisemässä, mutta jo tässä vaiheessa kesää löytyi varsin nuorelta Susijengiltä paljon hyvää ja lupauksia herättävää ainesta.

- Molemmissa otteluissa saimme vähintään hyviä, ellei erinomaisia korintekopaikkoja aina, kun maltoimme pysyä liikkeessä. Puolustuspäässä teimme liian monta helppoa rotaatiovirhettä, joita ei olympiapaikasta karsivaa joukkuetta vastaan voi tehdä, Möttölä linjasi.

- Kummassakin ottelussa pelasimme 3-5 minuutin erinomaisia jaksoja, joita on hyvä lähteä tavoittelemaan läpi pelin. Kunhan nuori kaartimme saa lisää vuosia, kiloja ja kokemusta, meillä on erinomaiset edellytykset kilpailla.

Susijengi jatkaa kesäänsä seuraavat kaksi viikkoa Helsingissä valmistautumalla Japanin maaottelumatkaan.

Tshekki – Susijengi 93–85 (34–27, 56–36, 79–61), miesten maaottelu, Praha (Tshekki) 13.6.2021

Susijengi: Mikael Jantunen 22/9/3 syöttöä, Ville Tahvanainen 18/2, Elias Valtonen 10/1, Remu Raitanen 9/3, Shawn Hopkins 7/2, Lassi Nikkarinen 7/1/3 riistoa, Mubashar Ali 5/3, Edon Maxhuni 5/1/3 syöttöä, Federiko Federiko 1/4/2 blokkia, Aapeli Alanen 1/1, Luukas Vaara 0/1, Tuukka Jaakkola 0/0.

Tshekki: Martin Peterka 20/6/3 syöttöä, Lukas Palyza 20/4, Ondrej Sehnal 14/3/3 syöttöä, Tomas Vyoral 13/3.

 
1.9.2023 09:29 Susijengi

Olympiakävijä Venezuela Susijengin koetinkivenä MM-huipennuksessa

Susijengin MM-kisat huipentuvat lauantaina aamupäivällä Suomen aikaa otteluun Venezuelaa vastaan. Vaikka Venezuela onkin edennyt Okinawalla tappiosta toiseen, Susijengin valmentaja Hanno Möttölä korostaa, että vastustajan kokemus niin olympiakisa- kuin MM-näyttämöiltäkin on kovaa valuuttaa.

31.8.2023 13:46 Susijengi

Fanien energisoima Susijengi juoksi Kap Verdeltä jalat alta

Susijengin fanit kunnostautuivat jälleen kerran kuudennen pelaajan ominaisuudessa, kun Suomi haki MM-kisojen avausvoittonsa nujertamalla Kap Verden 77-100 (39-54). Susifanit löivät voiton alkutahdit tiistai-illan fanitapaamisella ja antoivat Susijengille virtaa läpi intensiivisen 40-minuuttisen.

29.8.2023 13:23 Susijengi

Saksa rankaisi Susijengin virheistä MM-alkulohkon päätöspelissä

Susijengi sai kokea Saksa-ottelussa perjantain Australia-pelin toisinnon. Susijengin toteuttaminen ja pelikuri riittivät viidentoista minuutin ajan, kunnes tappioton Saksa alkoi rankaista suomalaisvirheistä isolla kädellä ja purki susipuolustuksen kirurgintarkasti Dennis Schröderin johdolla. Saksa takoi tauluun 101–75 (47-39) -voittolukemat.

27.8.2023 19:05 Susijengi

Japani hurmosvoittoon Susijengistä päätösjakson heittomyllyllä

Susijengi johti Japania kahdeksallatoista pisteellä sunnuntain MM-kisaottelun kolmannen jakson lopussa ja pystyi jo maistamaan MM-avausvoittonsa. Keisei Tominaga herätti kuitenkin kotijoukkueen onnistumisillaan ja viitoitti tien villiin päätösjaksoon, jonka aikana Japani latoi kuin liukuhihnalta heittoa susisukkaan ja karkasi 98–88 (36-46) -voittoon.

25.8.2023 14:24 Susijengi

Australia näytti mestarin elkeitä MM-avauksessa

Suomalaisyleisö rokkasi, Australian pelaajat kiukuttelivat ja Susijengin johto kasvoi parhaimmillaan kahdeksaan pisteeseen perjantain MM-avausottelussa. Sen jälkeen olympiapronssimitalisti Australia oppi virheistään, valjasti odotetut aseensa käyttöön ja karkasi 72–98 (40–45) -voittoon.

16.8.2023 21:40 Susijengi

Susijengi sai Latvialta kyytiä MM-kenraalissaan

Lauri Markkasta lepuuttanut Susijengi löi tukevat alkutahdit MM-kenraalissaan Latviaa vastaan Riiassa, mutta siihen joukkueen ilonaiheet jäivätkin. Latvia alkoi viritellä karkumatkaa jo ottelun toisella jaksolla ja ampaisi Susijengiltä karkuun kolmannella jaksolla Dairis ja Davis Bertansin ratkaisuilla. Loppulukemat merkittiin Latvialle 94–57 (39–32).

14.8.2023 22:03 Susijengi

Liettua revanssivoittoon sisukkaasta Susijengistä

Susijengi oli jo lähellä vainuta toisen perättäisen voittonsa Liettuaa vastaan maanantai-iltana Klaipedan hallin hiidenpadassa. Päätösjakson keskivaiheen musta pariminuuttinen takasi kuitenkin Liettualle 84-80 (45-43)-kotivoiton erinomaisella ilmeellä pelanneesta ja joka pallosta taistelleesta Susijengistä.

9.8.2023 21:40 Susijengi

Sisulla, ei tyylipisteillä: Susijengi karisti sinnikkään Viron kannoiltaan

Susijengin hyökkäyspelissä oli keskiviikkoiltana enimmän osan ottelusta käsijarru päällä, mutta tauolla rutkasti parantunut joukkuepuolustus ja leveästä rotaatiosta pelin loppuhetkillä löytyneet ratkaisijat takasivat Susijengille 86–80 (46–50) -voiton Virosta 5945-päisen kotikatsomon edessä.

4.8.2023 23:11 Susijengi

Jääkylmä Jantunen heitti Susijengin voittoon ennätysyleisön edessä

Harvassa ovat olleet suomalaisessa koripallohistoriassa ne illat, jolloin Suomi kukistaa mahtimaa Liettuan ykkösmiehistön runsaat kaksi viikkoa ennen MM-kisoja. Perjantai-iltana Tampereen Nokia Areenan 13 054 -päinen ennätysyleisö rokkasi ja ulvoi, kun Susijengi narrasi liettualaisvieraitaan Mikael Jantusen viime sekunnin korilla 81–79 (45–40).

29.6.2023 20:26 Susijengi

Viro kuittasi Susijengi Rising Starsille kalavelat Tallinnassa

Susijengi Rising Starsin energinen alku hyytyi jääkylmään heittopeliin uusintaottelussa Viron haastajamaajoukkuetta vastaan torstai-iltana Tallinnassa. Vakuuttava, kollektiivinen Viro otti pelin täydellisesti komentoonsa kolmannella jaksolla ja karkasi kotiyleisönsä riemuksi 76-58 (38-34)-voittoon.

Näytä lisää vastaavia