ToPo kiinni kakkossijassa – Catzilla ja Alulla isot panokset päätöskierroksella

19.3.2022 19:09 Naisten Korisliigassa oli viimeistä edellinen pelipäivä jatkosarjojen osalta. Ylemmässä jatkosarjassa voitot kirjattiin ToPo:lle ja Peli-Karhuille. Alemmassa jatkosarjassa Catz ja FoA nappasivat voiton ja taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta huipentuu päätöspäivänä.

Ninni Salmi oli liekeissä FoA:n voitossa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

ToPo tarrasi kiinni kakkossijaan

Torpan Pojat sai illan kierroksella vastaansa kovavireisen Kouvottaret. Kouvolalaisjoukkue saapui Helsinkiin neljän ottelun voittoputkessa, mutta kotijoukkue onnistui katkaisemaan putken, kun se nappasi sarjapisteet jatkoajan jälkeen 87-82.

Helsinkiläisjoukkueen aloitusviisikko oli ottelussa huimassa iskussa. Joukkueen 87 pisteestä peräti 82 merkittiin avausviisikon pelaajille. Gabriela Bronson oli ottelun pistekuningatar. Hän pussitti 27 pistettä, keräsi seitsemän levypalloa ja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Erika Davenport tilastoi 22 pistettä ja 20 levypalloa. Taru Tuukkanen oli lähellä tripla-tuplaa. Hänen tilastoihinsa merkittiin 18 pistettä, 16 levypalloa ja yhdeksän koriin johtanutta syöttöä.

Rashida Timbilla hääri Kouvottarien tehopelaajana. Hän pussitti 16 pistettä, keräsi 22 levypalloa ja jakoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä.

Joukkueet ovat ylemmässä jatkosarjassa sijoilla 2 ja 3. ToPo tarrasi kiinni toiseen sijaan, mutta se kohtaa viimeisessä ottelussaan Peli-Karhut. Kouvottaret saa vastaansa HBA-Märskyn.

Ottelutilasto

Catz teki tarvittavan

Lappeenrannan Catz sai vastaansa Tampereen Pyrinnön. Kotijoukkue karisti tamperelaiset kannoiltaan toisella ja kolmannella jaksolla. Sarjapisteet jäivät lappeenrantaan 74-51.

Kotijoukkueen joukkuepeli oli huomattavasti parempaa kuin vierailla. Se näkyi pallon liikkeessä ja koriin johtaneiden syöttöjen määrässä. Catzille niitä merkittiin 20, kun vieraat jäivät vain viiteen.

Elena Melto pussitti 25 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Noora Kuukka pussitti 12 pistettä. Kuudella pelaajalla liikkeellä olleesta Pyrinnöstä Taru Timo heitti 19 pistettä.

- Kaikki kunnia Pyrinnölle, tulivat hienosti otteluun. Kun saimme koneet käyntiin, niin pakkakin pysyi kohtuullisesti kasassa. Muutamia puolustusjuttuja harjoiteltiin ja hiottiin tänään ja saatiin niille hyvää toistoa, joten silläkin tavalla olen tyytyväinen tänään, Catzin päävalmentaja sanoi.

Catz on alemmassa jatkosarjassa kolmantena ja kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Pyrinnölle ottelu oli tälläerää viimeinen Naisten Korisliigassa, sillä se putoaa sarjatasoa alemmas.

- Mielestäni taisteltiin aika hyvin kuudella pelaajalla. Tiesimme että Catz on kova joukkue ja pelannut viime aikoina hyvin. Ei tässä ollut mitään hävittävää, laitettiin kaikki peliin ja tässä on tulos – 74 pinnaa kuudella pelaajalla on kuitenkin aika vähän, Timo kertasi.

Ottelutilasto

PeKa haki voiton Vimpelistä

Ylemmän jatkosarjan voiton jo aikaa sitten varmistanut Kotkan Peli-Karhut matkasi jatkosarjassa viidenneksi sijoittuvan Vimpelin Vedon vieraaksi. Edellisessä ottelussa pitkästä aikaa tappion kärsinyt PeKa palasi voittajaksi 93-72.

Vierasjoukkue heitti ottelussa kolmen pisteen heitot huomattavasti kovemmalla tarkkuudella. Joukkueen osumaprosentiksi kirjattiin 43%, kun taas Vimpelin vastaava oli 26%.

Naomi Davenport kirjautti ottelussa tupla-tuplan 21 pisteellä ja 17 levypallolla. Zykera Rice pussitti 17 pistettä. Kym Royster säkitti kotijoukkueelle 27 pistettä.

- Hävisimme syksyllä täällä. Kun heidän kokoonpanonsa on täynnä, ajattelin, että tulee haasteellinen peli. Olen todella tyytyväinen joukkueemme esitykseen, se oli todella solidi. Neljännen jakson alkupuolella oli huonompi hetki, mutta saimme sen poikki ja pystyimme pelaamaan omaa peliä. Olen kaikkinensa tyytyväinen sekä hyökkäys- että puolustuspeliin, Peli-Karhujen päävalmentaja Mika Hartonen hehkutti.

Peli-Karhujen jatkosarja jatkuu vielä kärkikamppailulla ToPo:a vastaan. ViVe pääsee jo keskittymään pudotuspeleihin.

- Tämä oli kolmas pelimme viikon sisään ja olimme hieman väsyneitä. Positiivista on se, että meillä on nyt joukkue koossa. Joukkueena pelaamisemme voisi olla hieman tehokkaampaa, mutta teemme parhaamme. Nyt meillä on aikaa hengähtää ja valmistautua play offeihin, Anastasija Podunavac pohti ottelun jälkeen.

Ottelutilasto

Forssalle vieraspisteet

Forssan Alku matkasi illan ottelussa EBT:n vieraaksi. Se haki vieraspisteet 82-69 ja piti voitolla pudotuspelihaaveensa elossa. Päätöskierroksella Forssalaiset kohtaavat juurikin Catzin, joka on sarjassa viimeisellä pudotuspelipaikalla.

FoA oli liikkeellä kapealla kokoonpanolla. Sillä oli mukana vain seitsemän pelaajaa. Aloitusviisikko urakoi kuitenkin isoista minuuteista huolimatta hienosti ja oli suurin syy voittoon.

Ninni Salmi heitti uransa ennätyspisteet 36 pisteellä. Lisäksi hän keräsi 11 levypalloa. Roosa Kososelle merkittiin tupla-tupla 17 pisteellä ja 12 levypallolla. Taylor Jones teki EBT:lle 20 pistettä ja keräsi 16 levypalloa.

EBT on jo varmistanut alemman jatkosarjan voiton.

Ottelutilasto

 
30.9.2023 20:40 Naisten Korisliiga

ToPo sai revanssin Peli-Karhuista

Naisten Korisliigassa pelattiin kauden toinen ottelu. Kotkassa kohtasivat viime kauden finalistit. ToPo vei ottelusta sarjapisteet 90-59 (41-31).

29.9.2023 22:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga käyntiin trillerillä – Vimpeli avasi kauden voitolla

Naisten Korisliiga saatiin käyntiin, kun HBA emännöi päivän ainoassa pelissä Vimpelin Vetoa. Heti kauden avauksessa jouduttiin ratkaisua hakemaan jatkoajalta. Sen päätteksi ViVe oli parempi 94-93.

28.9.2023 09:59 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: Peli-Karhut, Torpan Pojat, Vimpelin Veto

Viime vuoden kultamitalisti Peli-Karhut on vahvistunut tulevalle kaudelle, mutta nälkäiset haastajat ja viime vuoden mitalistit Torpan Pojat sekä Vimpelin Veto yrittävät syrjäyttää Peli-Karhut valtaistuimeltaan.

27.9.2023 12:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, FoA, Honka

Viime kauden keskikastin joukkueet lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tulevalla kaudella. Espoolaisseurojen EBT:n ja Tapiolan Hongan juniorimyllyt tuottavat pelaajia liigatasolle, kun taas Forssan Alku naarasi riveihinsä viime kaudella Kouvottarissa hienoa jälkeä tehneen Heta Äijäsen. Naisten Korisliiga käynnistyy 29.9.

26.9.2023 12:22 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: HBA, Kouvottaret ja Pyrintö

Kouvottaret ja Tampereen Pyrintö lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tulevalla kaudella ja tavoittelemaan SM-mitalia. HBA:n tavoitteena on esittää energistä ja tehokasta koripalloa, jossa vauhtia riittää. Naisten Korisliiga käynnistyy perjantaina 29.9., kun HBA kohtaa Vimpelin Vedon.

25.8.2023 09:00 Korisliiga

Korisliigat jatkuvat Ruudussa - Koripalloliitto ja Nelonen Media jatkosopimukseen

Korisliiga ja naisten Korisliiga näkyy alkavalla kaudella Ruutu-palvelussa. Vuonna 2020 käynnistynyt yhteistyö jatkuu monivuotisella jatkosopimuksella.

16.8.2023 10:11 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajana palkittu Roosa Kosonen ja Peli-Karhut jatkosopimukseen

Viime kaudella naisten Korisliigassa SM-kultaa voittanut Peli-Karhut on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen päättyneen kauden naisten Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valitun Roosa Kososen kanssa.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

4.6.2023 17:44 Naisten Korisliiga

Petra Noponen palaa Tapiolan Honkaan

Välikauden verran sivussa ollut Petra Noponen, 26, palaa Naisten Korisliigaan kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueeseen. Noponen, 174 cm, pelasi pääsarjatasolla edellisen kerran kaudella 2021-22, jolloin hän juhli Peli-Karhujen kanssa Suomen mestaruutta.

1.6.2023 13:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vuoden pelaaja Roosa Kosonen: ”Yksin ei pärjää, vaikka pelaisi kuinka hyvin”

Monipuolinen laitapelaaja Roosa Kosonen liittyi syksyllä Kotkan Peli-Karhujen menestysjoukkueeseen uutena mutta jätti välittömästi jälkensä.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

21.4.2023 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen Suomen mestaruus

Peli-Karhut nappasi seurahistorian kahdeksannen mestaruuden. Se vei kolmannen ottelun 85-83 ja koko finaalisarjan otteluvoitoin 3-0.

18.4.2023 21:25 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei huiman trillerin ja siirtyi finaaleissa 2-0 johtoon

PeKa nappasi toisen voiton naisten finaalisarjassa. Joukkue haki vierasvoiton kahden jatkoajan jälkeen 103-93 ja on voiton päässä mestaruudesta.

16.4.2023 19:29 Naisten Korisliiga

ViVe avasi mitalitilinsä

Vimpelin Veto päätti kautensa pronssijuhliin, kun joukkue kukisti pronssiottelussa Forssan Alun jännittävien vaiheiden jälkeen 80-76. Mitali oli ViVe:n seurahistorian ensimmäinen.

15.4.2023 18:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen

Kotkan Peli-Karhut aloitti finaalisarjan väkevästi. Joukkue nappasi johdon itselleen, kun se voitti kotikentällään 80-71.

14.4.2023 07:00 Naisten Korisliiga

Suomen Cupin finaalista tutut PeKa ja ToPo taistelevat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigakausi huipentuu lauantaina alkavaan finaalisarjaan. Vastakkain ovat viidettä peräkkäistä mestaruuttaan tavoitteleva PeKa sekä ensimmäistä mestaruuttaan havitteleva ToPo.

11.4.2023 16:37 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy lauantaina 15.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

Näytä lisää vastaavia