Täysi kierros Naisten Korisliigassa – Kouvottarille avausvoitto

14.10.2017 Kouvottaret haki kauden avausvoiton lauantaina murskaamalla HBA:n 93–57 (43–28). Tapiolan Honka jatkoi vierasvoittoputkeaan päihittämällä Hyvinkään Pontevan 80–60 (45–30). Lappeenrannan Catz haki voiton Espoo Basket Teamin vieraana numeroin 75–66 (37–29). Kotkan Peli-Karhut voitti Forssan Alun kotihallissaan 93–67 (43–35) ja Vimpelin Veto ylsi 96–80 (54–26) vierasvoittoon Äänekosken Huimasta.

Brittany Carter heitti 25 pistettä lauantaina Kouvottarien voittaessa HBA:n. Kuva: Matti Koskinen

Tapiolan Hongan Heta Korpivaara on ollut todella kovalla pelipäällä alkukaudesta. Kuva: Ville Vuorinen

Natalie Dayn tärkeät korit auttoivat Catzin voittoon lauantaina. Kuva: Ville Vuorinen

Akilah Sims on ollut naisten Korisliigan tehokkain pisteidentekijä alkukaudesta. Kuva: Ville Vuorinen

Sydney Coffey upotti lauantaina 25 pistettä Vimpelin voittaessa Äänekosken Huiman. Kuva: Ville Vuorinen

 

Kouvottaret ei antanut lauantaina helsinkiläisvierailleen juurikaan saumaa päästä otteluun mukaan. Kotijoukkue dominoi kentän tapahtumia ja nakutteli tasaisella pelillä murskaavaan 93–57 -voittoon HBA:sta. Voitto oli Kouvottarille kauden ensimmäinen.

 

Kouvolan Kouvottaret otti kuskin paikan lauantaina jo avausminuuteilla. Ensimmäisen neljänneksen 26–8 -numeroilla erinomaisen alun otteluun saanut joukkue ei hidastanut tekemistään missään vaiheessa. HBA pääsi paremmin mukaan otteluun toisella jaksolla, mutta tauon jälkeen Kouvottarien puolustus mykisti helsinkiläishyökkäyksen toisensa jälkeen. Päätösjaksolla HBA sai jälleen palloa paremmin sukkaan, mutta kotijoukkueen suuri etumatka oli liikaa.

 

Kouvottarien amerikkalaisvahvistuksien taso oli lauantaina korkealla. Brittany Carter (25/5/1) oli joukkueensa pistekärki. Whitney Frazier (19/10/4) ja Layne Murphy (13/10/4) viimeistelivät tupla-tuplat. Roosa Frimodig (14/3/2) heitti kolmoset (4/4) täydellisellä tarkkuudella ja Vimpelistä Kouvolaan siirtynyt Ulriikka Latvala (12/5) sai palloa upotettua pirteästi. HBA:n riveistä peliä johti takapelaaja Sara Bejedi 17 pisteellä, 7 levypallolla ja 5 syötöllä. Myös Ebba Pekonen (10/2) pelasi kaksinumeroisille lukemille.

 

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen näki, että pelissä näkyi harjoitusten tulokset.

– Pystyimme toteuttamaan niitä asioita, mitä olimme harjoitelleet. Meidän hyökkäyspelissä tuli aukinaisia heittoja sen kautta, että saimme palloon enemmän liikettä. Toinen asia tämän päivän pelissä oli se, ettemme lähteneet mukaan juoksukilpailuun.

HBA:n päävalmentaja Pekka Salminen näki, että joukkueella ei ollut lauantaina juurikaan mahdollisuuksia voittoon.

– Meillä on paljon oppimista. Puolustus vuosi, emmekä päässeet juoksemaan sitä kautta. Jäimme staattiseksi emmekä saaneet palloa liikkeelle. Iloista on se, että Ebba Pekonen otti tänään askeleen eteenpäin.

Kotijoukkueen Ulriikka Latvala kiitteli ottelun jälkeen koko joukkueen hyökkäyspelaamista.

– Hyökkäyspään peli rullasi koko joukkueelta hyvin ja saimme hyviä heittopaikkoja.

HBA:n Sara Bejedi näki vaikeuksia joukkueensa yhteispelissä lauantaina.

– Emme pystyneet pelaamaan joukkueena tarpeeksi hyvin. Jätimme heittäjät usein auki puolustuspäässä. Heillä upposi kolkit ja he pääsivät myös sisältä skoraamaan hyvin.

 

Ottelutilastot: Kouvottaret–HBA

 

Tapiolan Honka oli tyly lauantaivieras Hyvinkään Pontevalle Martinhallissa. Joukkue nappasi jo kolmannen vierasvoittonsa putkeen kun Ponteva kaatui lukemin 80–60. Kovaa tempoa ylläpitänyt vierasjoukkue ei päästänyt hallitsevaa mestaria kunnolla otteluun mukaan.

 

Ottelun avausneljännes käytiin melko tasaisissa tunnelmissa, mutta toisella jaksolla Honka alkoi käynnistelemään moottoriaan hyökkäyspäässä. Honka onnistui nykäisemään Wilesia Hardyn ja Heta Korpivaaran hyvien heittojen ja onnistuneen levypallopelin avulla johtoaseman reiluun kymmeneen pisteeseen.

Kolmas jakso jatkui tasaisesti, mutta päätösneljänneksellä Honka nosti jälleen tasoaan asteella. Ottelussa nähtiin dramaattinen hetki päätösneljänneksellä kun HyPon Taru Tuukkanen sai kovan iskun leukaansa, mutta palasi kentälle myöhemmin ottelussa. Hongan tiivis puolustus varmisti sen, ettei Ponteva päässyt enää iskuetäisyydelle ottelun loppuminuuteilla.

 

Ottelun paras pistenainen oli Hongan Heta Korpivaara (27/8/3). Wilesia Hardy (20/13/3) viimeisteli tupla-tuplan ottelussa. Roosa Lehtoranta (11/3/4) ylsi myös kaksinumeroisille lukemille. Hyvinkään Pontevan pistekärski oli Candice Warthen (14/9/1). Taru Tuukkanen (11/10/3) tilastoi tupla-tuplan.

 

Ottelutilastot: Ponteva–Honka

 

Lappeenrannan Catz haki lauantaina 75–66 -vierasvoiton Espoo Basket Teamista. Voitto oli lappeenrantalaisille kauden kolmas. Joukkue ei ole kokenut Tapiolan Hongan tapaan vielä tappioita kuluvalla kaudella.

 

Vierasjoukkue pääsi hienoisesti niskan päälle avausneljänneksellä, mutta toinen jakso mentiin tasaisemmissa merkeissä. Tauon jälkeen vierasjoukkue piteli noin kymmenen pisteen johtoasemaa. Päätösneljänneksellä joukkue pysyi Natalie Dayn onnistuneilla heitoilla voitossa kiinni, eikä EBT päässyt kaventamaan eroa kuin parhaimmillaan seitsemään pisteeseen.

 

Natalie Day (28/7/1) oli kentän paras pistenainen lauantaina. Myös Valencia McFarland (17/2/5) ja Veera Pirttinen (10/4/1) olivat iskussa. Espoo Basket Teamin riveistä erottuivat Zykira Lewis (20/7/2) ja tupla-tuplaan yltäneet Kamilah Jackson (13/16/5) ja Lotta Aaltonen (13/13/4).


 

Catzin Jelena Reshetko (10/10/2) otti lauantaina neljä riistoa. Näin hänen kaikkien aikojen riistomääränsä Korisliigan runkosarjassa on nyt tasan 600. Hän on kuudes pelaaja liigahistoriassa, joka on yltänyt kyseiseen satamäärään. Reshetkon ennätys riistoissa yhdessä pelissä on kahdeksan.


 

Ottelutilastot: EBT–Catz

 

Kotkan Peli-Karhut liittyi lauantaina kolmen voiton joukkueiden joukkoon päihittämällä Karhuvuoren urheilutalolla Forssan Alun lukemin 93–67. Peli-Karhut hallitsi kentän tapahtumia pitkälti läpi ottelun, mutta erinomainen päätösneljännes auttoi kasvattamaan voittolukemia.

 

Peli-Karhut piti hienoista johtoasemaa hallussaan kolme neljännestä, mutta viimeisellä jaksolla kotkalaiset menivät menojaan. Päätösjakso merkittiin Peli-Karhujen hyväksi lukemin 31–13. Amerikkalaisvahvistuksista Akilah Sims oli ottelussa ilmiliekeissä. Alkukauden tehokkaasti pelannut laituri viimeisteli ottelussa 40 pistettä, 11 levypalloa ja syötön. Myös Daisha Simmonsilla (21/3/8) ja Megan Mullinsilla (14/8) oli tehokas pelipäivä. Forssan Alun pistekärki oli tupla-tuplan tilastoinut Mia Loyd (23/10).

 

Ottelutilastot: Peli-Karhut–FOA

 

Myös Äänekoskella päästiin suuriin pistelukemiin kun Vimpelin Veto oli Huimaa vahvempi lukemin 96–80. Päätösjaksolla Huima pääsi peliin mukaan, mutta Vimpelin johto oli kotijoukkueelle liikaa. Vedon johto ottelussa oli parhaimmillaan 37 pistettä.

 

Vimpeli sai otteluun erittäin vahvan alun. Joukkue onnistui tukkimaan Huiman hyökkäysyritykset ja viimeistelemään omassa hyökkäyspäässä tehokkaasti. Tauon jälkeen Huima pääsi otteluun paremmin mukaan ja viimeinen neljännes oli lähestulkoon kotijoukkueen näytöstä. Veto onnistui kuitenkin pitämään piste-eron tarpeeksi suurena Huiman hyvästä vireestä huolimatta.

 

Voittajajoukkueen tehokkain pelaaja oli 25 pistettä, 3 levypalloa ja 4 syöttöä tilastoinut Sydney Coffey. Myös Noora Järvikangas (14/8/5), Pachiyaanna Roberts (16/11/5) ja Avyanna Young (16/8/1) olivat pelipäällä. Äänekosken Huiman pistekärki oli tupla-tuplan viimeistellyt Tyler Gilbert (15/12/3).

 

Ottelutilastot: Huima–Vive

 

Naisten Korisliiga jatkuu 19.10. ottelulla HBA–Äänekosken Huima.

 
30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

Näytä lisää vastaavia