Suuri lasten ja nuorten harrastusvertailu: Koripallo on edullisin joukkuelaji

10.3.2022 10:26 Verkkopalvelu VertaaEnsin.fi teki laajan lasten ja nuorten harrastusten kustannusvertailun, jossa vertailtiin yhtätoista suosittua liikuntaharrastusta pääkaupunkiseudulla. Vertailussa laskettiin harrastuksien vuosikustannukset ikäryhmän ja panostustason mukaan. Koripallo oli vertailussa halvin joukkuelaji.

Vertailussa laskettiin kunkin harrastuksen vuosittaiset ja kuukausittaiset kustannuksen eri harrastetasoilla. Lisäksi vertailu kiinnitti huomiota ohjatun toiminnan hintaan (seuramaksu, valmennus ja lisenssi) sekä varusteisiin.

Vertailussa käytetyt hinnat kerättiin seurojen, lajijärjestöjen ja urheiluliikkeiden verkkosivuilta. Joissain tapauksissa apuna käytettiin myös asiantuntijahaastatteluja ja harrastusfoorumeita. Vertailussa korostetaan, että laskelmat ovat suuntaa antavia, sillä harrastajan väline- ja kausikustannukset vaihtelevat aina yksilöstä riippuen. Laskelmat on laskettu sen mukaan, että tason vaihtuessa lapselle hankitaan uudet varusteet.

Koripallo vertailun edullisin joukkuelaji

Tuore vertailu paljastaa, että harrastusten väliset hintaerot liikkuvat suurimmillaan yli kymmenessä tuhannessa eurossa. Harrastuskulut kasvavat yleensä eniten, kun nuori tulee noin 13–15 vuoden ikäiseksi, jolloin harrastustoiminta muuttuu usein olemukseltaan paljon kilpailullisemmaksi.

Joukkuelajeissa lapsen harrastuksen aloituskulut ovat suunnilleen samankokoisia kaikissa lajeissa. Mitä pidemmälle lapsi jatkaa harrastusta, syntyy eri lajien välille suuriakin eroja.

Kaikki kustannukset huomioiden koripallo on harrastusvertailun edullisin joukkuelaji ja kolmanneksi edullisin liikuntaharrastus vertailun yksilölajit mukaan lukien.

Vertailun yhteenvedossa todetaan, että useimpien liikuntaharrastusten vuosikustannukset ovat huomattavia etenkin vähätuloisille lapsiperheille.

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto perustettiin vuonna 2019 auttamaan vähävaraisia perheitä. Perustamisen jälkeen rahasto on auttanut yli 600 perhettä yhteensä vajaalla 190 000 eurolla.

Lue lisää harrastusvertailusta VertaaEnsin-sivuilta >
Koripallon tarkempi analyysi VertaaEnsin-sivuilta >

 
24.3.2023 16:00 Seurat

Parempaa korista -webinaarissa aiheena psyykkinen hyvinvointi lasten ja nuorten urheilussa

Kevään ensimmäinen Parempaa korista -webinaari järjestetään 18.4., jolloin aiheen keskiössä ovat lapset ja nuoret psyykkisen hyvinvoinnin näkökulmasta.

13.2.2023 09:00 Koripalloliitto tiedottaa

Korisbuumi jatkaa kasvuaan: koripallo toista vuotta peräkkäin uuteen lisenssiennätykseen

Suomalaisessa koripallossa on jälleen tehty uusi lisenssiennätys. Tällä kaudella lajissa on nähty harrastajia lajin ennätysmäärä, kun lisenssimäärässä ylitettiin aiempi, viime vuonna tehty lisenssiennätys.

23.4.2024 13:00 Pääjuttu

Koriskokemus-palautekanava kerää palautetta seurojen ja Koripalloliiton toiminnasta

Palautteen avulla kehitetään suomalaista koripalloa entistä paremmaksi kokemukseksi eri sidosryhmille.

20.11.2023 12:57 Seurat

Parempaa korista -webinaarissa aiheena seuraviestintä koripalloseuroissa

Vuoden viimeinen Parempaa korista -webinaari järjestetään 13.12, jolloin aiheen keskiössä ovat seuraviestintä ja työkalut sen kehittämiseen.

30.10.2023 12:47 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi stipendejä – Susijengi ja Sasu Salin lahjoittivat varusteita vähävaraisille

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi lokakuussa 70 stipendiä tukemaan vähävaraisten perheiden korisharrastusta.

20.6.2023 09:33 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi stipendejä ylimääräisellä hakukierroksella

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi kesäkuussa 59 stipendiä.

7.6.2023 10:40 Koripalloliitto

Seurapalveluyksikön vuosittaiset palkinnot jaettu

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö palkitsee seurakentän aktiivisia koripallotekijöitä vuosittain. Harri Jokela palkittiin koripallokasvattajana, Pauli Korhonen puolestaan sai elämäntyöpalkinnon. Pikkusudet palkinto meni BC Nokialle ja vuoden koripallotekona palkittiin upea IKH Areena.

4.5.2023 10:00 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahaston haku on käynnistynyt – hae 14.5. mennessä

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakaa tukia jo 13. kerran vähävaraisten perheiden koripalloharrastuksen tukemiseen. Hae tukea sunnuntaihin 14.5. mennessä.

4.4.2023 08:15 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – Vapun jälkeen käynnistyvällä kiertueella mukana 18 seuraa

Vuoden hauskinta koulupäivää pääsee vihdoin viettämään jälleen tuhansia alakoululaisia ympäri Suomen. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka.

2.3.2023 09:00 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi ennätysmäärän stipendejä, 115 nuorelle tukea

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi helmikuussa 115 stipendiä vähävaraisien perheiden koripallon harrastamisesta aiheutuvien kulujen kattamiseen.

Näytä lisää vastaavia